Hello You,

Waarom ik schrijf...
Ik schrijf omdat ik het ontspannend vind. Op sommige momenten kan ik er even niet meer tegen en irriteer ik me aan alles en iedereen in mijn omgeving. Ik ren dan de trap op doe mijn deur dicht. Naast mijn bed op de grond ligt hij daar, mijn laptop. Word voelt af en toe aan als een drug. Een super drug. Ik ga dan onder mijn dekens liggen met mijn laptop op schoot en begin te schrijven, ik ben zo'n persoon die scene's voor zich ziet.
Op de fiets richting school en naar huis fiets ik over een lange stille weg en dan kom ik niet alleen tot rust, ik bedenk dingen. Ideeën voor nieuwe verhalen of gewoon omdat ik me verveel. Maar dan ga ik scherpe bocht in en ben ik weer terug in de realiteit. Dan denk ik bij mezelf: Oh, ik ben al bijna thuis. Ik fiets altijd alleen naar huis, mijn vriendinnen moeten namelijk een geheel andere kant op. Maar dat vind ik allang niet meer erg.
's Avonds in bed is ook zo'n moment. Ik kom moeilijk in slaap omdat ik zelf geen rust kan vinden, ik zet dan eerst mijn dag op een rijtje, en denk na wat ik de volgende dag moet doen. Ik gooi mijn deken dus danig neer alsof het een mens is en ga erop liggen, nja op liggen? Ik lig alsof ik op de borstkas lig van een persoon. Soms noem ik hem Harry maar vaak is het gewoon een deken. Ik sluit mijn ogen en dan zie ik van alles voor me, ik beeld me in hoe ik mijn story verder zal schrijven en verwerk er dingen in die ik in het dagelijks leven meemaak, ik bedoel maar, geen één persoon op de aardbol heeft een perfect leven. Ik denk na over hoe een persoon reageert op een bepaalde gebeurtenis en laat mijn gedachten los gaan. En zo val ik in slaap.

Waarom ik schrijf...
Ik schrijf omdat het me tot rust brengt...
Ik schrijf omdat ik dingen beter leer te verwerken...
Ik schrijf zodat ik andere mensen beter leer te begrijpen (klinkt raar)
Maar vooral
Ik schrijf omdat ik dromen heb, over nu en over later.


Xx- Bijou

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen