Huh?! Ja, ik las het echt goed. Ik moest om kwart over acht (8.15) op de Catamaran zijn. Zo noemen we de plaats bij een scouting vlak aan de Nieuwe meer (die ligt weer vlakbij de VU ;D ). Ik werd dus al vroeg wakker gemaakt, want zelf val ik dan weer in slaap, ik heb op dit soort momenten niet genoeg zelfdicipline denk ik. Maargoed. Ik ging mijn konijnen verzorgen en dat soort gebruikelijke ochtendingen.
Om kwart voor acht ( 7.45) kwam ik aan op de plek waar ik altijd afspreek om samen te fietsen. Toevallig, of juist niet natuurlijk, kwamen zij juist ook aan. Maar, er scheen nog iemand mee te fietsen, want zij zit er nog niet lang bij en wist de weg niet. 'Okay', dacht ik, 'Nu komen we sowiezo te laat'. 'Okay', zei ik.Na iets van 7 minuten kwam ze. We kwamen op tijd.
Na een paar dingen geregeld te hebben, zodat de boot compleet was, maakten we ons klaar om te vertrekken. Toen kwamen we erachter dat er iemand nog niet was. Dus wij wachten, kwam ze uiteindelijk aanrennen in haar korte broek en top. 'Positief!' Dacht ik. 'Überslim!' Dacht ik later.
Maar dat terzijde. We hadden ons dus klaar gemaakt voor de sleep en een paar minuten later zag je een blauw-witte moterboot met vijf lelievlets erachter. Namelijk twee van de watergidsen (meisjes van ongeveer 11-16), twee van de Wilde vaar (jongens & meisjes gemengd, vanaf 17) en ze hadden nog een boot van ons gebruikt (de Samoem) voor de Loodsen. Dat is de oudste groep en een aantal is ook staf aka leiding.
De sleep duurde iets van twee uur. Wat we deden:Praten,Lachen, Woonboten bestuderen, Eten, Overig.
We passeerden vele bruggen en woonboten. En een sluis. Voor de sluis moesten we echt heel erg lang wachten, want de sluis openen duurt langer dan een minuut en dan moesten boten van andere scoutings, wij 'stonden' namelijk helemaal achteraan, erin gepropt worden, wat niet heel erg makkelijk is. Weer wachten totdat hun eruit gingen wat zo'n halfuur duurde, misschien wel langer, en toen pas konden wij erin.
Heel erg vertraagd kwamen we aan bij de sloterplassen in Amsterdam. Het was anders dan de keren daarvoor. Vorige keer was het op de Nieuwe meer en had je veel ruimte. Dit keer was het ook wel groot, maar de boten moest je vastleggen in een sloot, dus dat werd wel krap. En een herrie dat er was! Niet normaal.
De boot moest klaar gemaakt worden om te gaan zeilen en net toen we klaar waren, gingen we openen.
Er waren veel verschillende scoutinggroepen. O.a. Paula Geerts, Leeghwatergroep en Scouting 63. We stonden met hun in een grote kring en tijdens het openen moesten twee mensen van een scoutinggroep die ik alweer ben vergeten, naar de vlaggenmast lopen aan een kant van de kring. Zij hesen de Nederlandse vlag. De roei- zeil- en wrikwedstrijden waren geopend.
We moesten naar het 'rondje' toe, dus begonnen we te wrikken. Helaas bleek later dat we ook gesleept konden worden door een moterboot... Ach, beter voor de lijn(lol).
Als eerst begonnen de jongens. De groene vlag, maar het waren ook gemixte boten. Als tweedde starten de meisjes, gele vlag. Dat waren wij! We hadden een best goede start, maar de wind hielp niet echt mee. We moesten om een boei en dan weer terug, dus we hadden gelukkig op de terugweg wel wind mee, dat ging wel sneller. We naderden de finish en net op het laatste moment kwamen nog twee andere boten van onze catagorie dichterbij....! We werden deze hit eerste.:D
Het 'rondje' was in de tweede hit veel groter. We startten heel slecht en de wind was nog steeds heel zwak, dus heel snel kwamen we niet vooruit. We lagen dan ook achter. Ik zeilde dit keer ook een stuk. We kwamen al dichterbij, maar net niet ver genoeg! De andere boten van onze catagorie, de meisjes, finishten al.
De prijsuitreiking volgde best wel snel. Het was heel spannend! En wat bleek? De Pampero, daar zat ik niet in, maar die is wel van de meisjescatagorie en de Radboudgroep was eerste, en wij, de Harmattan, was tweedde! Echt supervet! We mogen naar de Landelijke scouting zeil wedstrijden (ik wee tniet precies hoe het heet), en wat ook leuk was: De wilde Vaart van de Radboudgroep(rood vlaggetje) was derde geworden! Dus eigenlijk is de Radboudgroep een soort van 1e, 2e en 3e geworden.
AWESOME!

Die zondag erna, kwam het tweede deel van de RZW, en dat zou nog een lange dag worden....

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen