Ligging
Over de ligging van de immense stad is goed over nagedacht door natuur/ wetenschappers en architecten, na alle natuurrampen zijn de polariteiten van de aarde ietsjes verschoven, waardoor Afrika veel te warm werd en aardverschuivingen zorgden voor grote vloedgolven die de U.S.A voor het grootste gedeelte opslokte.
Uiteindelijk hebben ze gekozen voor het Middellandse zeegebied.
Door een zeebeving is deze zee groter geworden met een aantal eilandgroepjes erin.
Bijna alles wat een mens zich zou kunnen wensen is te vinden in dit ultra grote gebouw, je zou denken bij de “foto” dat het geen onderdak kan bieden aan ongeveer een miljoen mensen, maar alles is minder waar, want onder de zeespiegel en verder het land op onder de grond lopen nog bijzonder gebouwde brede gangen, die door een speciaal bedachte panelen toch nog zonlicht krijgen, ook al zitten ze onder de grond.

zoals ik ook al zei, bied het “land” onderdak aan meer dan een miljoen mensen, om precies te zijn 3.157.000 mensen.
Dit zijn de wereldoverlevenden die vervoerd of op eigen houtje naar Pandora zijn gekomen.
Het land bestaat nu al bijna tien jaar en de mensen beginnen de voorvallen eindelijk een beetje te vergeten, de rouwende om hun familie hebben bijna allemaal hun draad weer opgepakt, er zijn zelfs al nieuwe kinderen geboren, de nieuwste generatie van de mensheid.

de architectuur van het gebouw is zo uiterst veel zorg aan besteed, net zoveel als aan de indeling van het gebouw, waar moest wat komen te zitten? Welke behoeftes hebben voorrang op de anderen.
Zo heeft het gebouw bijna alles wat de vorige wereld ook had.
Ze hebben de nieuwste bioscoopschermen,winkelcentra, scholen, tv en radio zenders,Bibliotheken, laboratoria, ontiegelijk veel sportgelegenheden en nog veel meer.
De huizen en appartementen zijn zo opgesteld dat het net lijkt alsof de mensen buiten zitten; een klein pleintje staat voor hun stoep te wachten en klein vervoer is toegestaan; Elektrische Scooters, fietsen, en kleine elektrische auto’s, zolang het maar niet milieu belastend is.

extra info over Pandora en bijzondere plaatsen.


ondergrondse tunnels:
deze immense tunnels bieden onderdak aan de miljoenen mensen, zoals eerder vermeld.
De leefomgeving doet niet onder voor het leven dat ze een decennia geleden hebben moeten opgeven.
De bibliotheek:
De Bibliotheek is het grootste ooit gebouw, logisch als je alle kennis van de wereld erin kwijt wilt en je kan er makkelijk verdwalen door de vele hoge gangen die er zijn en de trappen die je moet beklimmen om ook maar een boek de hogere plank te pakken te krijgen.
Daarnaast zijn er in de bieb ook belangrijke artefacten en relikwieën te vinden.
Laboratoria:
Natuurlijk zijn er ook labs nodig, voor een medicijn, ontwikkeling maar ook voor klonen en biotechnologie/ manipulatie.
Wetenschappers zijn er continue aan het testen of het leven buiten Pandora weer mogelijk zou zijn en bij de geheime sector veel dieper in de grond zijn ze bezig met een middeltje voor onsterfelijkheid.
Af en toe nemen ze een student van Eastmind high aan.
Botanische tuinen:
In deze tuinen (die zich zowel binnen als buiten bevinden) zijn de meeste tot alle excentrieke planten, bloemen en dieren te vinden die de overleving hebben overleefd, zie het maar als een soort dierentuin.
Meer plekken komen eventueel nogPolitiek
De stad Pandora word ook direct gezien als land.
Het land geeft geen koningshuis maar word geleid door de DSPS (Democratische Senaat van de Pandora Samenleving)
Het bijzondere van deze senaat is dat er geen vaste verkiezingen zijn.
Een Senaat kan pas vervangen worden als hij uit eigen besluit weggaat of overlijd waarna er uiteraard uitgebreide verkiezingen worden gehouden voor de desbetreffende functie.
Nog weer het overzicht van de Senaat:

De hoofdsenator : de zeus
Zijn rechterhand 1e senator : de poseidon
De 2e senator: de Apollo
De 3e senator: de Athena
De 4e senator: de hermes
De 5e Senator: de Aphrodite
De 6e senator: de Ares
De 7e senator : de Pan
De 8e Senator: de Hephaistos

De Zeus: Steve Henderson. Een man van 39 jaar met blauwgroenige ogen en blond haar dat hij altijd netjes in model heeft zitten, hij is uiterst populair onder de bevolking van meerdere steden en is uiterst charmant, wat waarschijnlijk verklaard waarom zoveel vrouwen gek op hem zijn.
Postuur: sportief, hij draagt naast zijn pak af en toe ook een trainingspak als hij aan het sporten is. Hij vecht voor gelijkheid, vrijheid en gerechtigheid is hij is de voorstander voor betere zorgvoorzieningen.
(uiterlijk : zoiets als Matthew McConaughey.)

De Poseidon; Daniel Evanton, hij is rond de 45 en is daarmee tevens het één na oudste lid van de senaat, maar hij is nog kwiek en lenig genoeg om nog volop te sporten.
Hij heeft kort blond haar en blauwe ogen, hij is dun en kan soms stoer uit de hoek komen, maar in het normale leven is hij een zorgzame vader van twee dochters(4 en 9jaar) en een zoon(13) en hij is naast zijn plek als rechterhand van de Zeus en tevens 1e senator ook een uitstekende advocaat.
(uiterlijk is hij iets zoals Daniel Craig)

De Apollo: Matt McMartey, een man die altijd wel in is voor een grapje.
Dat kan je ook wel merken aan zijn postuur want hij is een gezette vrolijke man met appelrode wangen, hij houd tevens ook van lekker eten.
Zijn zwarte haar hang een beetje vlassig over zijn schedel heen. En hij heeft pientere groenbruine ogen, laat je niet van de wijs brengen door deze op het oog altijd vriendelijke man, hij heeft een enorme hersenmassa en is uiterst intelligent.

de Athena; Emalia Plate. Een uiterst scherpzinnige vrouw van 32 die alles doet om de stad en zijn inwoners in goede banden met elkaar te onderhouden; doormiddel door naar de wens van de inwoners te luisteren en daarmee te kijken wat ze kan doen om het leven in Pandora aangenamer te maken voor de paar miljoen overgeblevenen van de rampen.
Ze heeft kort uiterst lichtblonde haar dat er een beetje militaire uitziet, waar ze ook hoog in dienst was voor de enorme rampen.
Met haar grijsgroene ogen kijkt ze scherp voor zich uit en is daarmee een geboren leidster.

de Hermes: Ian Prolofe, een man van in de 40 met een Russische achtergrond.
Met zijn donkerbruin haar, een klein stekelig baardje en snor en een wijze gloed in zijn bruine ogen die zich achter een modieuze bril verstoppen komt hij soms enig sinds aristocratisch over bij de meeste mensen onder de bevolking.
Ian heeft voor de verkiezingen nooit echt belangstelling gehad voor de politiek, dus het was over het algemeen verwarrend toen hij zich opeens opgaf voor de verkiezing tot Senator, waarvan hij uiteindelijk de 4e werd.
(zeg maar qua uiterlijk iets als Johnny Depp.)

De Aphrodite; Elisabeth Martins, een mooie vrouw waarbij ze ook direct de naam van haar godin eer aan doet.
Ze heeft lang blond bijna grijs golvend haar en blauwe ogen en een blanke huid, ze is tevens een van de jongste leiders, met een leeftijd van 27 jaar.
Ze is miss universe geweest toen ze 19 was en is daaruit doorgegaan in de politiek,
Waar ze nu een geliefde vrijpleiter is voor alle linkse partijen.
Ze heeft bijna geen familieleden meer, alleen nog haar oma en haar moeder, die haar dan ook door dik en dun steunen en daarnaast is ze te druk met werk dat ze ook (nog) geen tijd heeft voor een man.

de Ares; Thom Williams; een man van middelbare leeftijd(48), door zijn rimpelt lijkt hij ouder dan hij is, zijn donkerbruine haar is dun en redelijk kort, het omlijst zijn gezicht en komt uit in een klein baardje met snor.
Veel mensen vinden hem iets donkers hebben in zijn gelaatstrekken, maar dat weerspiegeld waarschijnlijk zijn politieke voorgrond.
Van alle senaatleden is hij het meest Rechts.
Zijn postuur begint al een beetje af te zakken en het lijkt soms wel alsof hij al begint de krimpen van ouderdom terwijl hij nog maar 48 jaar is.
(qua uiterlijk iets weg van John Rhys Davies.)

de Pan;Petry Whores, een lange man van in de begin dertig,met lang zwart haar (wat door een speciale gloed soms een beetje paarsig lijkt) dat hij bijna altijd in een lange staart heeft.(zie voorbeeld: Azuma Yunoki, is wel even een anime character).
Zijn goudbruine ogen lijken altijd makkelijk door mensen heen te kijken, waardoor mensen soms niet eens hem in de ogen durven te kijken, laat staan tegen hem te liegen.
Naast dat hij de 7e senator is, reikt zijn liefde ook uit naar dieren en is hij verfijnd muzikant en speelt soms avonden achter elkaar in de meest drukbezette zalen van Pandora op zijn dwarsfluit.

De Hephaistos; Jonathan Walmer, als je hem voor de eerste keer zou zien zou je denken dat hij altijd zijn zaken aan anderen overlaat, hij draagt bijna altijd een net pak en heeft altijd wel een zonnebril bij de hand, maar het tegendeel is waar, Jonathan is een man van actie en hij houd er niet al te veel van om zijn zaken door anderen op te laten lossen.
hij heeft een goede spierenmassa die makkelijk te zien zijn in wat hij ook draagt en zijn snel roodaanlopende gezicht word alleen nog maar benadrukt door het roodoranje haar dat hij al heeft.
Hij is van oorsprong een Ier, waar hij uit uitermate trots op is.
Soms kan hij een behoorlijke mopperkont zijn, maar hij heeft zijn hart op de goede plaats zitten.
Tevens heeft hij een Zoon (21) maar die zit meer bij zijn moeder (ouders zijn gescheiden.) dan bij zijn vader, die het overigs ook veel te druk heeft als 8e senator, hoewel hij makkelijk tijd vrij kan nemen voor zijn familie, is hij een man van het werk.
(uiterlijk; ongeveer net zoals Damian Lewis )


Scholen


Natuurlijk heeft Pandora ook meerdere scholen :
3 basisscholen, 2 middelbare scholen, 1 mbo, 1 hbo, 1 universiteit.
(alle scholen zitten een beetje bij elkaar in om ruimte te besparen)

Pandora telt 2.157.650 inwoners waarvan 931.809 studenten, verspreid over de volgende scholen.
Naam Kleuren Aantal leerlingen
Westwick high Blauw/ bruin 343.540
Northhood high Rood/zwart 219.432
Eastmind high Groen/ wit 209.357
Southkind high Geel/blauw 159.480

Hoewel de scholen de namen hebben alsof ze helemaal in het uitpuntje van het nieuwe land liggen, liggen ze toch allemaal op nog geen tien minuten loopafstand bij elkaar in de buurt.
Omdat de scholen allemaal zo dicht bij elkaar liggen, zijn er algemene voorzieningen voor de scholen gebouw op het middelpunt, zodat alles op gelijke afstand ligt van elke school.
(Als een soort kompas, met de voorzieningen als het middenpunt.)
Denk hierbij aan een enorm voetbal stadion, waar er elke vrijdagavond in de sportseizoenen wedstrijden worden gehouden tussen de scholen.
Ook ligt de enorme bibliotheek in het midden, samen met een zwembad en nog een paar andere voorzieningen. (Zoals een trainingscentrum met simulatieruimtes, Een spa en tig andere faciliteiten als een manege, sportclubs, bowlingbaan, studentencafés, een club, etc.)
Er zijn dus ook genoeg vriendschappen tussen de verschillende scholen, maar bij sommigen is de rivaliteitdrang door sport of andere evenementen hoger.

Impressie uiterlijkheden van de scholen

Westwick high :Westwick high is een school voor jongeren die van zorg, welzijn en vrijetijdsbesteding houden.
Naast Northwood high is het de grootste campus die er te vinden is in Pandora.
De leerlingen kunnen kiezen of ze in de speciaal ontworpen “slaaphallen” van de school slapen of gewoon thuis, wat weerspiegeld dat het een ruimdenkende school is.
Beroepen die terug te vinden zijn op Westwick : Ouderenzorg, activiteitenbegeleider, sportbegeleiders, leerkrachten, onderwijsassistenten, kinderopvang, animatie, horeca, etc.
Op de campus is veel te vinden en her en der zijn kleine sportveldjes waar de studenten in hun tussentijd lekker kunnen sporten of hangen in één van de vele parkjes.Northhood high:Northwood high staat bekent om zijn hoog opgeleide jongeren (advocaten, politici, professoren, etc.) die ze alleen maar het beste van het beste proberen te bieden, de meeste rijkelui kinderen gaan dan ook naar Northwood.
Bij Northwood leven de leerlingen vast in een appartement, ongeveer dertig meter van de campus af die ze geheel naar hun keuze in kunnen vullen er is genoeg plek voor ieder een eigen kamer, maar sommigen kiezen ervoor om samen te wonen, dan wel meisjes bij meisjes en jongens bij jongens.
De kamers en de school baad zich in luxe en de kinderen worden dan ook verwend met ruime klaslokalen, kwaliteitseten en avonden met de beste artiesten in het weekend.
Er word gedaan aan oude en dure sporten, sommigen richten zich op golf, polo, schermen of boogschieten, anderen gaan meer voor de cricket, tennis, hockey, voetbal of gewoonweg paardrijden, op hun eigen paarden natuurlijk.
Maar wees gerust, ondanks dit luxeleventje zijn niet alle leerlingen egocentrisch, de meerderheid is gul, maar ze zijn trots en verdedigen hun eer met ijzeren hand.


Eastmind High:Eastmind high richt zich vooral op de technologische jongeren, met de nieuwste technologie(ict, wetenschappers,natuurkundigen,filosofen, psychiaters, psychologen,sterkundigen, biologen, artsen, etc.) hoewel de andere scholen ook al veel nieuwe technologie hebben, Eastmind beschikt juist over de materialen die vakgericht zijn en dus niet zo snel terug te vinden zijn op de andere scholen.
Ondanks het een technologie school is word er ook veen aandacht besteed aan sport, maar er word ook veel aan denksport gedaan zoals schaken, met een variant daarvan : Levend schaken.
Het zijn geen nerds en bij sommigen is het IQ ook niet heel erg hoog, je hoeft dus niet heel slim te zijn om op deze school te zitten, zolang je passie er maar ligt en je tot het uiterste gaat om te slagen.


Southkind high:Southkind high is de kleinste school die er is.
Je kan de campus het best omschrijven als een kunstschool (dans, muziek,design,tekenen,schrijven, etc.) maar er word soms ook spiritueel les gegeven en een gezond leven staat misschien nog wel net iets hoger in het vaandel dan bij de andere scholen.
Een student volgt ook geen opleiding, het gaat meer met cursussen, elke zes weken kan een student zich inschrijven voor een aantal richtlijnen die aangegeven word en die volgt die dan voor een aantal weken, daarna herhaalt het zich weer helemaal opnieuw.

Uniformen van de scholen

Westwick high:Meisjes:
De meisjes dragen een lang jasje met wit en rode kraag met daar onder een zwarte dunne col shirt en een blauwe rok.
Teven dragen de meisjes witte kousen en zwarte schoenen.
Een stropdas is niet van toepassing.


Jongens:
De jongens hebben hetzelfde soort jasje, maar dan met een korte kraag.
Ze dragen een donkerblauwe broek en net zoals de meisjes dragen ze een zwart hemt onder het jasje.
Ook de jongens dragen geen stropdassen.


Northhood High:Meisjes:
De meisjes dragen een rood met zwart afgezet jasje.
Daaronder dragen ze een wit shirt dat vast geknoopt is bovenin met een rode strik.
De rok die ze aanhebben is zwart, met een witte en rode rand erin.
De kousen zijn zwart en rijken tot net onder hun knieën.
Schoenen zijn over het algemeen zwart of bruin.


Jongens:
De jongens dragen een rood met zwart jasje met daaronder een effen zwarte broek, zonder strepen.
Voor de jongens is een rode stropdas verplicht en net zoals bij de meisjes zijn de schoenen over het algemeen zwart of bruin.Eastmind high:Meisjes:
het uniform van Eastmind high bevat een geruite groen met witte rok, met als bovenkleding een wit hemd met een groen vestje eroverheen.
Overigens dragen ze daarbij witte hoge sokken met groene schoenen.
Stropdas is niet verplicht, maar word wel op prijs gesteld.
Zie bijvoorbeeld het plaatje (maar dan zonder de vleugels)


Jongens:
Voor de jongens gelden natuurlijk een lange groene broek met een witte streep aan de zijkant en een geruit jasje.
Ook bij de jongens is een stropdas niet verplicht, maar het word wel op prijs gesteld.


Southkind high:Meisjes:
het Southkind high kiest voor een marineblauw jasje met gele knopen.
Een wit overhemd met een gele stropdas en een gele rok.
De hoge sokken die de meisjes moeten dragen komen net tot onder de knie en zijn marineblauw.
De schoenen zijn over het algemeen zwart, maar mogen ook donkerblauw zijn.


Jongens:
De jongens dragen bijna dezelfde jasjes als de meisjes, alleen hebben zij hem natuurlijk niet in damesmodel.
Voor de jongens is het verplicht om een marineblauwe broek eronder te dragen, het liefst met zwarte schoenen.
Ook is een gele stropdas hier voor de jongens verplicht.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen