My only and true Love

Letters to Juliet, een film om bij weg te zwijmelen... Kijken hoe mensen elkaar vinden en verliefd op elkaar worden en alles goed komt. Zijn zulke soort films niet vals? Vals als mensen op een verkeerd pad zetten? Ze laten mensen denken dat alles goed komt, zonder er veel voor te doen. Dat je niet hoeft te strijden voor je liefde, dat je samen niet hoeft te strijden voor de liefde. Het is geen sprookje of romantische film. Het is keihard. Je moet er voor vechten. Vechten om samen gelukkig te zijn.

De aantal huwelijken dalen en de scheidingen stijgen. Hoort het juist niet andersom te zijn? Mensen trouwen en scheiden te snel. Natuurlijk, ik kan hun niet beoordelen op hun keuzes. Ik ken ze niet, weet niet wat er speelt. Maar ik denk dat ze te snel scheiden. Ze hebben de hoop op ware liefde opgegeven. Een levenspartner of zielsverwant bestaat niet. Of wel? Ik weet het niet. Het is mooi om daar in te geloven dat je voor altijd van hetzelfde persoon kan en zal houden. Moet je het opgeven of opzoek gaan naar een ander persoon? Een belangrijke en moeilijke keuze. Het liefst zou ik voor altijd van de zelfde persoon houden, samen moeilijke keuzes maken. Samen door the struggles of life gaan.

Mijn ouders zijn al 20 jaar getrouwd en hebben drie kinderen. Ze zijn gelukkig, tenminste, zover ik weet. Als kindzijnde hoop ik dat ze samen oud worden net als mijn Oma's en Opa's. En als ze sterven naast elkaar begraven te worden. Voor altijd samen, in het leven en in het hiernamaals. Helaas zijn er ook mensen die na 3 jaar al scheiden en elkaar nooit weer willen zien, ongeacht de belofte die ze hebben afgelegd. Liefde kiest niet, liefde gebeurt gewoon. Oké, ik ben nog maar 16 en heb nog een heel leven voor me. Maar dit lijkt me logisch. Je moet eerst kijken of je samen de vele ruzies aankan die je krijgt of gaat krijgen om de belofte af te leggen. Of je het samen kan redden.

Ik denk echt dat er mensen voor elkaar gemaakt zijn. Of beter gezegd de zielen. In elk leven in het verleden en heden er zielen zijn die elkaar steeds (willen) opzoeken. Is het niet lastig om uit 6,477 miljard mensen die ene ziel te vinden? Ja dat lijkt me lastig. Miscchien zijn er wel meerdere mensen voor elkaar gemaakt, omdat de kans dat steeds twee de zelfde zielen elkaar vinden vrij klein is. Ik zou het niet weten. Voor mij zou dit een raadsel zijn die nooit opgelost kan worden. Want wie weet nou wat er gebeurt buiten het mens zijn? De dood, is er een hemel? een Hel? Reïncarnatie? Zelf geloof ik in beide. Dat je kan kiezen of je naar een betere plek dan aarde gaat of weer terug naar aarde gaat, maar dan als een ander mens. Weer opzoek naar je zielsverwant en een beter leven dan je vorige.......

Is ie goed?

Reacties (1)

 • JasmineLuna

  Goed geschreven! Ik mag jouw visie wel!

  Zelf denk ik dat mensen te snel genoegen nemen met iemand of te overhaaste beslissingen nemen. En vooral: te hoge verwachtingen hebben.
  Dit komt natuurlijk mede dankzij media, films, etc. Mensen verwachten dat het in het echte leven net zoals in de film kan zijn. En op het moment dat je dan iemand vind en de verliefdheidsfase gaat voorbij. Dan ga je te veel van elkaar verwachten, waardoor je denkt dat diegene je niet meer gelukkig kan maken.
  Maar dat kan ook niet. Dat moet je zelf doen. Je moet een partner niet zien als iemand die jou gelukkig moet maken, maar als iemand met wie je jouw geluk kunt delen.

  Kortom: helemaal met je eens!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen