Mijn eerste blog op Q wordt er eentje waarin ik terugblik. Normaal kijk ik eerder vooruit, dromend van de toekomst en daardoor vergeet ik het hier en nu al wel eens. Maar het jaar is bijna ten einde en dat is voor veel mensen het moment om terug te kijken op de afgelopen twaalf maanden. Om in gedachten de mooie en minder mooie momenten nog eens te laten voorbijgaan, af en toe te glimlachen of weemoedig te zuchten. En ik doe hetzelfde, want van tijd tot tijd eens terugkijken naar het verleden vind ik best leuk.

Mijn 2013 was een jaar van verandering. Op vele vlakken in mijn leven was het tijd om het oude, vertrouwde vaarwel te zeggen en aan iets helemaal nieuws te beginnen. Het was een jaar dat voornamelijk uit hoogtepunten bestond en nu ik er op terugkijk, was het een geweldig jaar.

2013 was het jaar waarin ik de middelbare school inruilde voor de universiteit. Ik had lang uitgekeken naar de dag van de diploma-uitreiking en toen het eindelijk zover was, was ik ontzettend trots op mezelf. Ik had het gehaald! Inmiddels zit ik dus op kot in Leuven, waar ik intens geniet van mijn vrijheid tijdens de week. Toch ben ik elk weekend stiekem ook wel blij dat ik weer voor twee nachtjes naar huis kas. Onvermijdelijk verloor ik ergens doorheen de zomervakantie en de voorbije maanden een aantal vrienden. We groeiden uit elkaar, hebben amper nog contact... Maar daar staat tegenover dat ik een heel aantal nieuwe vrienden in de plaats kreeg. Stuk voor stuk geweldige mensen, met wie ik een hechte band hoop uit te bouwen.

2013 was het jaar waarin ik niet langer Chirolid was, maar Chiroleiding werd. In juli ging ik voor de laatste keer als lid op kamp, een kamp vol 'laatste keren'. Inmiddels heb ik samen met drie vriendinnen elke zondag de verantwoordelijkheid over een groep van 40 enthousiaste 7- en 8-jarigen, waarvan ik keer op keer blij word. En al zijn ze niet altijd even braaf, toch voel ik een diepe genegenheid voor elk van hen. Ik kan niet wachten om in juli op 'eerste keren'-kamp te gaan!

2013 was het jaar waarin ik leerde wat echt ziek-zijn en echt studeren betekenen. In maart werd ik geveld door toxoplasmose, waarvan ik toch twee weken ontzettend ziek, moe en slap ben geweest. Inmiddels ben ik er gelukkig weer helemaal bovenop. Momenteel zit ik ook in de blokperiode, de allereerste in mijn leven. Ik zit aan mijn bureau, omringd door metershoge stapels cursussen, waarvan ik de inhoud allemaal moet kennen. En dat is, voor iemand die voordien nooit een letter moest leren, best een harde aanpassing. Toch ben ik ervan overtuigd dat het me wel zal lukken!

2013 was een jaar met foute jongens. Jongens waarmee ik veel betere bedoelingen had dan zij met mij. Jongens die me alle drie op een of andere manier gekwetst hebben, maar waar ik niet langer mijn aandacht aan wil besteden. Want 2013 sluit op jongensvlak hoopvol af :-)

Bovenal was 2013 een jaar van overwegend fijne en gelukkige momenten. Hieronder een lijstje:
x schoolreis naar Barcelona in mei, een 'wij tegen de rest van de wereld'-gevoel
x concert van Jake Bugg in november, waarbij ik voor het eerst mijn idool in levende lijve zag
x Pukkelpop in augustus, waar ik mijn achttiende verjaardag vierde met vele felicitaties en verjaardagszoenen van onbekenden
x vakantie met vrienden in september, waar ik nogmaals besefte hoe belangrijk ze voor mij zijn
x verjaardagsfeest in augustus, wat gewoon een heerlijke avond was
x studentendoop in oktober, gewoon omdat het kon!
x Krinkel eind augustus, omdat er niks machtigers is dan 3000 Chiro-mensen die vijf dagen samen leven

Wanneer ik het zo allemaal oplijst, zag mijn jaar er best awesome uit! Ik hoop hetzelfde voor 2014 en ook jullie wens ik een geweldig nieuw jaar toe! xo

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen