Mensen vragen zich soms af waarom het dag en nacht word, waarom bloemen vergaan of waarom de lucht blauw is? Natuurlijk zijn daar wetenschappelijke verklaringen voor en sommige antwoorden liggen voor de hand. Maar andere mensen zoeken de romantiek in alles. Sommige zoeken er antwoorden in voor hun persoonlijke vragen. Ik zoek er mooie verhalen in.
Water dat met een snelheid ,dat velen onder ons nooit mogen ervaren, van de rotsen naar beneden valt.

Water dat gewoon verdampt. Helder blauw water.

Slechts enkele percentages onder ons , het superieur wezen, hebben deze prachtige waterval al mogen beschouwen.
Baden in het water, genieten van de omgeving, gelukkig worden van het moment. Daar draait het leven om, weinigen onder ons beseffen zich dit, of beseffen het veel te laat. Het is leven is er om te leven, het leven is om van te genieten. Van de goede dingen ter leven zoals liefde, vriendschap, een simpel gebaar. Maar ook van de slechte dingen zoals verloren liefde, de dood, verraad.
Geniet ten honderd procent van het leven want niemand garandeert u nog een leven. Geniet honderd procent van vriendschap, liefde, een lach, een handgebaar. Geniet honderd procent van alles om u heen.
Een oudere vrouw die u passeert, een kat die miauwt naar u, kleine kindjes die vallen en daarna moedig terug er staan. Geniet van vers-maait gras, de eerste zonneschijnen die de zomer aankondigde, de glimlach van een kind. Geniet er van, want niemand kan u garanderen dat er een morgen komt of zelfs dat je het volgende uur haalt.
Zelfs als je verdrietig bent, denk aan de personen die het slechter hebben.
Terwijl jij huilt om een liefdesbreuk, en denkt dat dit het einde is denk aan de anderen, aan diegene die huilen om het verlies van een dierbare. Zij die huilen om het verlies van een woning, zij die huilen om het verlies van hun kind - hoe oud en hoe groot het kind ooit is mogen worden.
Mensen geven te snel op, mensen vechten niet meer.

Wat is de moed en de wil die ons duizenden jaren geleden gebracht hebben waar we nu staan? Waar is het gevecht om nooit te moeten opgeven?

Elke dag is een strijd maar maak er elke dag een verdomd mooie strijd van en geniet van alles om u heen. Geniet van de ruzies, geniet van het weerzien, geniet van de omgeving, geniet van uzelf. Een kleine tegenstoot is niet het einde, het einde is wat je zelf beslist. Wat jij beslist blijft nog enkele jaartallen circuleren.

Word groter en word sterker dan je gisteren was, wees dapper en strijdvaardiger voor morgen!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen