Ik heb sinds het begin van Quizlet een heleboel usernames gehad en deze hebben allemaal, stuk voor stuk een betekenis gehad. Fun fact: ik heb tot nu toe 67 verschillende usernames gehad, inclusief mijn huidige. Ik wil ze nu allemaal een betekenis gaan geven:
LiveForLove


Dit was mijn eerste username. De precieze reden voor deze username weet ik niet meer, maar ik was verschillende namen aan het uit proberen, die telkens weer bezet waren. Uiteindelijk heb ik, waarschijnlijk, voor deze gekozen omdat deze voor mij het mooiste was. Grappig om te weten: dit is waarschijnlijk de username die ik het langste heb gehad, omdat ik een hele lange tijd geen behoefte had om mijn username te veranderen. Toen ik eenmaal begonnen ben met veranderen, heb ik het vaak niet langer dan een maand of twee volgehouden. Deze heb ik (volgens mij) een halfjaar volgehouden.


Lloyd


"Lloyd" komt van de Andrew Lloyd Webber. Dit is een hele bekende opera/musicalschrijver. Hij heeft onder andere The Phantom of the Opera, Jezus Christ Superstar en Jozef and the Amazing Technicolor Dreamcoat geschreven. Ik ben met name fan van The Phantom of the Opera. Thuis hebben wij deze musical op DVD en ik heb deze al ontzettend vaak gezien.


Sapientia


Sapientia is "wijsheid" in het Latijn. Vele voornamen hebben betekenissen en die van mij ook. Mijn naam, Sofie, is afgeleid van Sofia en is Grieks voor "wijsheid".


Mysteria


Mysteria heb ik zelf verzonnen. Ik had in mijn scheikundelesboek namelijk het element "Mysterion" gezien en wilde dit als username nemen, maar helaas was deze al bezet. Na een beetje creatief denken, had ik er toen Mysteria van gemaakt. Mysteria is de username waarmee ik mijn huidige avatar het meeste mee associeer.


Sabiduria


Sabiduria is de Spaanse vertaling van "wijsheid", wat weer te maken heeft met mijn naam.


Vivace


Vivace is een tempoterm in de muziek. Het betekent "levendig". Ik vond dit een erg mooie term en ik vond het ook nog eens bij mij passen, omdat ik graag leef.


Aife


Aife is een personage van een verhaal wat ik ooit bedacht heb, maar nooit verder heb uitgeschreven. Helaas is de computer bij ons dood en kan ik ook niet meer bij het document, maar ik weet dat het over een Germaans meisje ging. Haar dorp was, toen ze jong was, overrompeld door de Romeinen en nu is ze op zoek naar wraak. Ze zwerft rond in de bossen en zorgt ervoor dat geen enkele Romein levend het bos verlaat, mocht hij verdwaald zijn. In haar omgeving staat ze ook wel bekend als "De Grenswachter", omdat ze de grens tussen het Germaanse en het Romeinse Rijk bewaakt.


Bond


Bond is een strijkkwartet. Een strijkkwartet is een vierdelig orkest: een cello, twee violen en één altviool. Bond maakt van elk bekend deuntje in de klassieke muziekwereld een nieuw frisse sound. Ik vind het ontzettend vet klinken, omdat ze veel snelheid in stukken stoppen.


Cogsworth


Maak kennis met het meest hilarische personage van "Belle en het Beest" of "Beauty and the Beast":
Tule


Toen ik nog met Twitter bezig was, kwam ik opeens dit tegen: een Hunger Games Name Generator. Je kan hier je eigen naam invoeren en dan komt er een Hunger Games naam voor je uit. Ik was Tule Baxwoll en ik kwam uit district elf.


Tchaikowski


Dit de naam van de man die veel te veel balleten heeft gecomponeerd. Je hebt onder andere Het Zwanenmeer en De Notenkraker en de Muizenkoning. Ik vind zijn muziek echt geweldig, want je hebt ook heel veel balleten nog van allerlei andere sprookjes, zoals Assepoester, waar de muziek van Tchaikowski ook nog in terugkomt.


Vandersteen


Willy Vandersteen is de schrijver en bedenker van de twee deugnieten Suske & Wiske. Ook Lambik, Jerom, Sidonia, Barabas, Crimson en vele andere heeft hij bedacht. Wij hebben thuis een hele verzameling van de strips van al deze avonturen en ik heb ze minstens twintig keer doorgelezen, allemaal.


Antebellum


"Lady Antebellum" is een countryband, waar ik af en toe ineens helemaal weer zin in heb om naar te luisteren. Af en toe is wel vaker bij mij, omdat ik niet altijd dezelfde muziek kan luisteren, dus ik switch tussen mijn voorkeuren. Ze blijven wel altijd terugkomen, dus ik ben echt een fan.
Sefie


Dit is mijn enige en eerste shipnaam tussen mij en een user hier op Quizlet: 324B21, ofwel Nele. Ik had Sefie, zij had Nefie.


Amon


Hier zijn woorden voor nodig:
Stratosphere


Stratosphere komt van de albumtitel "Somewhere in the Stratosphere" van Shinedown. Twee jaar geleden ben ik naar een concert van hen geweest en ik ben nog steeds fan.Nikolajevna


Mijn voorliefde voor sprookjes hadden jullie al gemerkt bij Tchaikowski, maar die wordt nog duidelijker bij deze username. Nikolaievna is namelijk te tweede naam van Anastasia Romonov, de dochter van de laatste tsaar van Rusland. Waar ik haar vooral ken, is van de tekenfilm Anastasia. Een van mijn lievelingsfilms, die ik een lange tijd "kwijt" ben geraakt.
Nomen


Ik heb het vak Latijn gehad en daar heb ik vele usernames ook vandaan gehaald. Deze betekent "naam".


Barbas


Ik heb vroeger, met mijn zussen en moeder, heel vaak delen van de serie Charmed gekeken. Na een lange tijd die serie "kwijt" te zijn, heb ik hem weer helemaal gekeken en Barbas was één van de demonen van deze serie. Hij had de mogelijkheid om iemands grootste angst werkelijkheid te maken, waardoor deze persoon zou sterven van een hartaanval.
Ovidius


Ovidius is mijn Latijnse schrijver geweest voor eindexamenjaar. Hij heeft vele werken geschreven, maar het meest bekend staat hij om zijn Metarmorfosen. Deze gaan over alle mythen die te maken hebben met een metarmorfosen.


Daae


Christine Daae is de naam van één van de hoofdpersonen in The Phantom of the Opera, een van mijn lievelingsmusicals.
ABBA


ABBA is een muziekband uit de jaren 70. Zij hebben een heleboel liedjes geschreven, waar later een musical van is gemaakt: Mamma Mia! Dit is ook weer één van favoriete musicals.
Ludovico


Dit is de voornaam van Einaudi, een bekende pianocomponist van deze tijd. Hij heeft voor Intouchables de muziek gecomponeerd en daar is hij heel erg bekend van geworden. Ik heb zelf voorliefde voor pianoliederen, omdat ik zelf piano speel.


Carmina


Ook dit is weer een Latijns woord. Het betekent "lied, toverspreuk of gedicht". Lied heeft een grote betekenis voor mij, omdat ik erg van zingen houd. Toverspreuk slaat voor mij deels op Harry Potter, wat ik mijn jeugd zou willen noemen. Gedichten heb ik iets minder mee, maar ik vind het vaak ontzettend mooi.


Vox


Ook weer een Latijns woord, wat staat voor "stem".


Paranymph


Dit heeft een belangrijke betekenis voor mij. In januari 2014 is namelijk mijn oudste zus gepromoveerd. Dit betekent dat zij een promotieonderzoek heeft gedaan voor de universiteit om de titel "Doctor" te behalen. Ik ben gevraagd om samen met mijn andere zus haar paranymf te zijn, ofwel de getuige van haar. Ik ben hier nog steeds heel trots op.


Esgaroth


Dit is "Laketown" uit de The Hobbit.
Richelieu


Dit is een personage van The Three Musketeers. Richelieu is de hoogste geestelijke van Frankrijk en heeft eigenlijk alle macht in handen, omdat hij de koning van Frankrijk manipuleert. Hij probeert de macht te grijpen door een groot koninklijk schandaal te creëren.
Rochefort


Rochefort is ook een personage van The Three Musketeers. Hij is de rechterhand Richelieu.


Urquhart


Francis Urquhart is de hoofdpersonage van House of Cards, een boekenserie en een Engelse serie. Deze serie is nu ook in Amerika uitgebracht, maar hier heet de hoofdpersonage Francis Underwood.
Sim


Ik ben voor twee weken een Sim geweest, haha.
Constante


Constante heeft meerdere betekenissen voor mij. Constante heb ik gekozen omdat ik behoorlijk constant ben. Dit zie je vooral aan mijn Avatar, maar ook aan mijn profiel. Het heeft een vaste indeling en ik heb het pas geleden verandert, maar het blijft dezelfde indeling houden. Verder is Constance ook een personage uit The Three Musketeers. Zij is de geliefde van de hoofdpersonage, d'Artagnan.


Tudor


Deze username is naar de lijn van koningen in Engeland en met name de serie The Tudors. Ik heb de hele serie gezien en ik vond het ontzettend interessant. De serie gaat over het leven van Henry VIII en dan met name zijn zes vrouwen.
Lantea


Deze naam komt van Stargate Atalantis. Het gaat over Atlantis, wat op een andere planeet zou liggen, Lantea. Een expeditieteam gaat hier naartoe en beleven verschillende avonturen.
Congeniality


Wie kent haar niet, Miss Congeniality?
Norton


GRAHAM! Mijn lievelingsshow die ik zou volgen als ik er tijd voor had. x'D
Scorch


Hier ga ik niet te veel van zeggen, behalve dat dit te maken heeft met The Maze Runner Series. Het komt voor in het tweede boek.
Burkhardt


Detective Nick Burkhardt is de hoofdrolspeler in de serie Grimm. Ik heb deze serie tot en met seizoen twee gezien, helaas staat de rest nog niet op Netflix. Maar, ik was wel direct fan, vandaar dat ik bijna meteen mijn username had veranderd.
Ibex


Ibex is zowel Latijn als Engels voor Steenbok, mijn sterrenbeeld.
Polo


Marco Polo is een serie op Netflix, die ik ontzettend leuk vind. Het gaat over de bekende ontdekkingsreiziger die naar Azië reisde en daar de connecties met het Oosten legde.
Jingim


Jingim is een personage in de serie Marco Polo. Hij is de zoon van de Khan, de keizer van Mongolië.
Khan


Khan is de titel voor elke Mongoolse keizer.
Locksley


Robin of Locksley is in de gelijknamige serie Robin Hood. Hij de heer van het dorpje Locksley.
Drones


Drones is het nieuwste (juli 2015) album van Muse, een rockband waar ik fan van ben.
Ethan


Ethan Chandler is een personage in de serie Penny Dreadful. Ik vind dit natuurlijk een hele leuke serie en Ethan vind ik heel erg leuk.
Hypnotise


Hypnotise is een lyric uit Dead Inside van mijn lievelingsband Muse. Ze hebben vorige jaar (2015) een nieuw album, Drones, uitgebracht.
Peralta


Jake Peralta is de hoofdpersoon van de comedyserie Brooklyn Nine-Nine. Deze serie heb ik ontdekt via Comedy Central, maar het eerste en tweede seizoen staan gelukkig ook op Netflix, waar ik nu meer op zit.
Shego

Shego is een aartsrivaal van Kim Possible in de gelijknamige kinderserie. Verder heeft ze ooit deel uitgemaakt van Team GO, samen met haar broers. Een heleboel usernames terug ben je Stoppable tegengekomen, ook van Kim Possible. Ik vind Shego echt een geweldig karakter, dus waarom geen username?
Wolstenholme


Chris Wolstenholme is de bassist van mijn favoriete band Muse. Ik ben in maart 2016 voor het eerst naar een concert van hen geweest. Dit was ontzettend awesome.
Loebas


Loebas is de side-kick van Freddi Fish, van de gelijknamige game. Ik heb dit in mijn jeugd ontzettend veel gespeeld en ik heb hierdoor samen met Bianca aka Freddi_Fish bijpassende username gehad. Was echt heel leuk! (:
Jily


Jily is en zal altijd mijn favoriete ship blijven. Het staat voor James Potter en Lily Evans, de ouders van Harry Potter. Ik heb hier ook een fanfic over geschreven, te vinden op mijn profiel. De onderstaande tekening is een fanart van hen beide, niet gemaakt door mij.
Flabbergasted


Flabbergasted is het mooiste woord wat ik ken. Toen ik het ooit voor het eerst tegenkwam, lag ik dubbel van het lachen. Flabbergasted is het Engels voor "stomverbaasd".
Posthuma


Douwe Bob Posthuma is een sing- en songwriter in Nederland en heeft in 2016 meegedaan aan het Eurovisie Songfestival. Ik ben nogal fan van hem geworden. Leuke man, goede stem, heerlijke persoonlijkheid. :3
Cynic


Cynic is een liedje op het album The Fool Bar van Douwe Bob.


Barristan


Barristan Selmy is een karakter in Game of Thrones. Geweldig personage. Ik ga verder vrij weinig zeggen, want dan spoil ik;)
Recherche


In september 2016 ben ik begonnen met de opleiding Forensisch Laboratorium Onderzoek. Hiermee kun je onder andere een technisch recherche worden. Een goede reden om mijn username eens te veranderen, vond ik (;
Tony

Toen ik in de zomer van 2016 met mijn vriend naar Marvel's Avengers gekeken had, was ik ineens om: ik moest en zou alle Marvel films moeten gaan kijken. Dat heb ik ook gedaan en ben er inmiddels achtergekomen dat ik Tony Stark aka Iron Man geweldig vind! Ik kon alleen niet kiezen, dus heb ik twee weken na deze username hem ingeruild voor Steve, tot groot ongenoegen van enkele mensen die ik ken ook heel erg into Marvel zijn. MAAR HIJ KOMT TERUG! Hoop ik?
Steve

Ja, ik had hem dus veranderd naar Steve, van Steve Rogers, ofwel Captain America. Ook een geweldig personage. Eerlijk gezegd ben ik van origine Team Iron Man, maar echt 52% tegen 48% van Team Captain America.
Maar ik ben wel mega fan van de abs van Steve:9~

Tony_Stark

Jaaaa, Tony is dus daadwerkelijk teruggekomen. Ik heb deze username gehad samen met Pepper_Potts, mijn wederhelft :3
Ik vind dit het beste koppel ooit in de Marvel Universe. :3

Occamy

Nadat de film Fantastic Beast and Where to Find Them was gereleased, was ik meteen verliefd geworden op "creature" genaamd een Occamy. Beste reden dus om mijn username eens te veranderen. ^^
Dalgliesh

Kijk toch naar die gif, Omg.
Wilberforce

Wilberforce komt uit een short story geschreven door J.K. Rowling over James and Sirius. Samen met twee andere users hadden we dezelfde usernames en profielfoto's genomen. Bijzondere is dat ik deze username voor een hele lang tijd heb gehad, inclusief een nieuwe profielfoto, wat heel vreemd voor me was. Ik was wel blij dat weer terug kon naar mijn oude profielfoto, haha.
Dauphine

Nadat ik een tijdje een andere avatar had gehad, vond ik het weer welletjes en besloot ik weer terug te komen met huidige avatar. Ik had op dat moment het eerste seizoen van Reign gezien en ik vind/vond het een superleuke serie. Het gaat over Queen Mary of Scots die in het eerste seizoen verloofd is met de Dauphin (=franse kroonprins). Ik heb daar een vrouwelijke twist aan gegeven en heb daar Dauphine van gemaakt.
Waititi

In november 2017 isThor: Ragnarok uitgekomen in de bioscopen en ik vind dit echt een geweldige film! De regisseur van deze film, Taika Waititi, heeft een geweldige film geleverd voor Marvel Studios en daarom dat ik dat een reden vond om mijn username te veranderen.
Elohim


Elohim is de Hebreeuwse benaming voor de Joodse God. Ik heb dit uit het liedje Deliver Us, van de film The Prince of Egypt. Dit is een prachtige animatiefilm over de Uittocht van Egypte, uit het Eerste Testament van de Bijbel. Zeker een aanrader om te gaan kijken! ^^
Tzipporah


Tzipporah is de vrouw van moses in de bovenstaande genoemde film. Origineel heet ze in het Bijbelse verhaal Zipporah, maar in de film hebben ze dit veranderd naar Tzipporah (omdat ze een hele andere rol speelt in de film).
Barnum


P.T. Barnum is de hoofdrol van The Greatest Showman. Deze musicalfilm is uitgekomen eind 2017(VS en delen van Europa)/begin 2018 (oa NL). Ik heb deze film in Engeland gezien en ik vond hem zo ontzettend tof. Het is de eerste originele musicalfilm sinds jaren en ik ben direct verliefd geworden op de soundtrack. Ik weet ook nu al dat deze film mij niet snel gaat vervelen, omdat ik de soundtrack nu al veel te vaak heb geluisterd en hem nog steeds niet zat ben én de film al voor een tweede keer heb gezien en ik vond hem nog beter dan de vorige keer.Reacties (3)

 • Ristridin

  Haha, jij hebt ook gedaan wat ik gedaan heb! Mare betekent zee in het Latijn, ik had een tijdje Tallata, dat betekent zee in het grieks. Hedone betekent trouwens vreugde in het Grieks, mocht je het willen weten (misschien wist je het alxD).

  3 jaar geleden
 • Jouska

  Heel leuk gedaan dit! ^^

  4 jaar geleden
 • Irusu

  Fantastisch c:

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen