Iedereen kent natuurlijk Harry Potter, en iedereen die daar fan van is, is meestal ook een fan van gryffindor. Dit zijn ze meestal omdat Harry, Ron en Hermione daarin zaten. Maar hogwarts heeft nog drie andere huizen, die (op slytherin na) wat minder bekend zijn, terwijl deze juist veel beter zijn. Een van die afdelingen is ravenclaw. Ravenclaw is in de boeken niet heel erg belangrijk, maar het is wel de beste afdeling van heel hogwarts. In ravenclaw komen mensen die intelligent en wijs zijn, wat natuurlijk heel nuttige eigenschappen zijn. Wat heb je aan moed, geduld of sluwheid als een probleem je te moeilijk wordt? Juist! Dan is je intelligentie van groots belang, en heb je niks aan al die andere eigenschappen. Nog meer redenen waarom ravenclaw de beste afdeling is?
Bij Hermione Granger twijfelde de sorteerhoed of hij haar bij ravenclaw of gryffindor zou plaatsen. Dit werd helaas gryffindor, maar zij hielp haar vrienden vaak door haar intelligentie wat haar ook een echte ravenclaw had gemaakt.
Om de leerlingenkamer binnen te komen moet je geen wachtwoord geven, maar een raadsel oplossen. Als je een wachtwoord moet geven kan iedereen (ook van andere afdelingen) in de leerlingenkamer komen, en dat wil je natuurlijk niet. Bij ravenclaw zal dat echt niet gebeuren, want daar moet je een raadsel oplossen dat steeds verandert. Hierdoor kunnen alleen mensen die het raadsel kunnen oplossen naar binnen, een stuk veiliger.
Het afdelingsdier is een Adelaar, wat natuurlijk het mooiste dier ter wereld is.
De afdelingskleuren zijn blauw en brons, wat natuurlijk een prachtige combinatie is.

nog meer redenen nodig?

Reacties (2)

  • Laleah

    But your badger paws up in the air! Hufflepuff's the house where I belong!

    4 jaar geleden
  • shurtagal

    Ik ben een slytherindor

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here