Ik ben zo opgewonden dat ik gewoon nog een blog maak over carnaval. Want het zijn de beste feestdagen waar iedere Limburger het gehele jaar naar uit kijkt. In deze post wil ik vertellen over de carnavals pakjes door de jaren heen. Ik schrijf dit uit eigen ervaring, dus sommige dingen zullen ondertussen een beetje ouderwets zijn omdat ik, met mijn hoog bejaarde leeftijd van 22, voor sommige van jullie de equivalent van een dinosaurus zal zijn.

tot +- 8 jaar:
Carnaval is geweldig, je gaat met je ouders alle optochten in de buurt af. FREE CANDY! En niet op de griezelige manier. Toen ik zo jong was waren alle meisjes indiaan, heks, prinses of iets anders in die richting. De jongens rockte de cowboy kostuums en leger outfits. Als je echt veel geluk had mocht je met de kinders optocht meelopen en op het einde met al je klasgenootjes nog flink uit je plaat gaan bij het socio centrum onder het genot van een zakje paprika chips en een bekertje cola. Enne snoep buit natuurlijk tellen!

9 tot 13 jaar:
Je bent eigenlijk te cool voor met je ouders de optocht te kijken en je rent niet meer als een rand debiel achter het rond vliegend snoep aan. Maar wat zou je dat stiekem nog graag willen! De carnavals pakjes op deze leeftijd zijn vrij unisex. Iedereen draagt een soort fel gekleurde oversized overal, met bijpassende vingerhoed handschoenen. Haren worden in vreemde kleuren gespoten, of je ging als hippie. En met hippie bedoel ik, je pakje een oud wit hemd van je vader, moeder, opa, oma of wie dan ook, natuurlijk ook weer oversized, en maakte daar zelf met water vaste stift smileys en peace tekens op. Vervolgens pakje je een oude broek en knipje de onderkant zo in dat het onderste gedeelte van je broekspijp uit slierten bestond.

13 tot 17 jaar:
De leeftijd dat je in de pubertijd zit. De meisjes worden in eens allemaal halve sletten. De rokjes kunnen niet kort genoeg zijn. Op dit punt begin je trouwens carnaval ook weer leuk te vinden omdat je uit mag gaan. (Ik mocht toen ik een jaar of 15 was ook een "avond" uit gaan. Ik mocht tot 10 uur uit gaan en mijn beste vriendin tot 11. Wij natuurlijk helemaal boos en zeuren bij onze ouders. Hadden onze ouders elkaar gebeld, mochten we uiteindelijk allebei maar tot 9 uur op stap...) Maar in ieder geval, alle sexy pakjes zie je de revue passeren. Je kan het je zo gek niet bedenken of er is een sexy pakje van gemaakt. In die tijd ben ik zelf een jaar als soort van emo/scene persoon gegaan. Ik had een kort rokje in allemaal felle kleuren en mijn haar zo hoog getoupeerd dat ik een week later nog bezig was met het uitkammen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meer zo heel goed weet wat de jongens droegen, volgens mij voelden zij zich toentertijd te stoer voor carnaval... meestal gingen ze bijvoorbeeld helemaal in het zwart en zette dan een S.W.A.T. petje op of zo.

17 tot 25 jaar:
Op deze leeftijd is carnaval het geweldigst. Je hebt geen avond klok, veel vrienden, kan goed tegen alcohol. Het is gewoon een groot feest. Je gaat nu voor comfort in plaats van sexyheid waardoor je er vooral heel grappig uit ziet. Je spreekt met een groep een thema af, en omdat je amper geld hebt word het een zelf in elkaar gedraaid knudeltje. Vorig jaar had ik met mijn vriendengroep het thema ariel de kleine zeemeermin. Is was sebastiaan de krab. Nu terug kijkend op mijn pakje lijkt het meer als een mega garnaal....

25+:
Op deze leeftijd heb je wat meer geld en misschien ook al een vaste relatie. Samen met je vriend(of vriendin) koop je een matchen kostuum en zijn jullie beide helemaal on fleak. Mijn vriend en ik rocken de schotse outfits. Uiteindelijk zal dit uitgroeien tot matchende kostuums voor het gehele gezin tot dat de kinderen indiaan, piraat, prinses of cowboy willen zijn....

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here