Op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding. Dat brengt heel veel stress met zich mee. Wanneer heb ik welke examens, wat moet ik leren en wat als ik het niet haal? Naast alle onzekerheden die ik heb, heb ik ook een heleboel onzekerheden over de toekomst. Wat wil ik worden? Waar wil ik gaan werken? Ben ik ergens goed in?

Dit zijn vragen die dagelijks door mijn hoofd spoken. Vooral omdat ik niet uit uitgelegde pad wil volgen. Ik volg nu een opleiding tot accountmanager dus is een logische baan ergens bij een bedrijf werken waar veel druk op je komt te staan, er veel rovaliteit en stress is en waar ke met targets moet werken. Ik zou nog liever mijn eigen voet afzagen dan dat doen.

Dus voor mij was deze laatste stage heel belangrijk omdat ik wil zien of ik de vaardigheden die ik op deze opleiding leer ook bij een andere branch kan gebruiken. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb nog nooit zo'n leuke stageplek gehad. Op dit moment loop ik stage voor een grote blog en leer ik de vaardigheden die mij geleerd zijn om te vormen zodat ik ze in verschillende situaties kan genruiken maar het allerleukst aan deze stage is dat ik dacht dat ik zoiets als dit nooit zou kunnen.

Ik heb zware dyslexie en ondanks dat ik schrijven heel leuk vind wist ik dat vanwegen mijn handikap ik hier nooit iets mee zou kunnen doen. Ik heb mezelf de afgelopen tijd bewezen dat ik het wel kan. Mensen vinden mijn artikelen leuk en zijn al duizenden keren gelezen. Iets waarvan ik dacht dat het nooit zou gebeuren.

Dit geld niet alleen voor mij. Jij kan ook doen waar je altijd al van gedroomd had. Het enige wat je moet doen is ervoor gaan, uit je compfordzone stappen, in jezelf geloven en feedback met twee handen vastgrijpen en jezelf verbeteren. Stop met jazelf te verschuilen achter veiligheid of tekortkomingen omdat je bang bent om te falen. Ga ervoor want je word er zo gelukkig van!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen