Ik probeer altijd het positieve in mensen te zien en geef iedereen het voordeel van de twijfel. Ik probeer mij nooit te laten leiden door steriotypes of vooroordelen. In negen van de tien gevallen pakt dit goed uit en maak ik nieuwe vrienden. Soms pakt dit iets minder goed uit.

Ik volg op dit moment een commerciele opleiding, maar ben er achter gekomen dat de harde wereld van targets en doordrammen niets voor mij is. Daar ben ik te lief voor. Daarnaast mis ik het creatief bezig zijn heel erg. Dit jaar moest ik een stage vinden en vol goede moet begon ik te zoeken. Ik wilde een stage plaats vinden die perfect bij mij past en waar ik dingen mag doen wat ik leuk vind. En j hoor! Na lang zoeken had ik de perfecte stage plaats gevonden. Een blog.

Bij deze blog mocht ik artikelen schrijven, ik mocht mijn eigen schrijfonderwerpen kiezen en ik mocht zelf contact maken met pr bedrijven. Dit was echt de perfecte stage en ik ging iedere keer met plezier naar mijn werk. De dagen vlogen voorbij en ik had het naar mijn zin.

Nadat ik daar een maand aan het werk was gingen de baas en bazin van het bedrijf/de blog op vakantie. Iets minder voor mij omdat ik tot dan toe veel en nauw met hun had samen gewerkt. Gelukkig waren er wel nog anderen die mij met dingen konden helpen zoals mijn artikelen nakijken.

Afgelopen woensdag waren ze terug gekomen. Die dag kreeg mijn stage begeleider op school ook een telefoontje van mijn stage bedrijf dat ik alles fout deed en hun privacy geschonden had. Gelukkig voor mij geloofde mijn stahebegeleider hier niets van omdat hun beschuldigingen haaks op mijn doen en laten staan. Toch schrok ik er zo erg van dat mensen waarvan ik dacht dat ze mij aardig vonden zo'n alelige dingen over mij konden zeggen! Ik zal eerlijk toeveven dat ik behoorlijk van mijn apprepo was en een flink potje heb lopen janken.

Laterna hoorde ik via via dat ze mij samen met nog iemand anders hadden aangenomen om hun nedrijf draaiende te houden terwijl zij op vakantie gingen. (Het andere meisje was op dezelfde dag ontslagen.) maar gelukkig is er ook een kleine silver lining aan dit verhaal.

Samen met de school ga ik ervoor zorgen dat dit bedrijf niet meer een gecrediteerd stage bedrijf is zodat dit bij andere nietsvermoedende stagiaires kan gebeuren.

Ik hoop echt dat niemand van jullie ooit zo iets als wat ik afgelopen week heb meegemaakt ooit zal mee maken. Ik hoop dat er niemand is die ooit leugens over jou verspreid en wanneer het wel gebeurd niemand ze zal geloven. Kijk helaas toch een beetje uit voor mensen die je alleen maar willen gebruiken en je naderhand als oud vuil behandelen want dat verdien jij niet. Dat verdient niemand!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen