22 december 2016

3 jaar, verschillende fases, verwijderde verhalen en maanden zonder inspiratie ben ik er nog steeds. Nostalgisch, is het niet?
Ik was bijna vergeten hoe het was om in het Nederlands te schrijven. Hoewel ik erg graag in het Engels schrijf, voel ik me nog steeds vertrouwelijker en zelfverzekerder als ik in het Nederlands schrijf. Na maanden schreef ik eventjes geleden voor het eerst weer in het Nederlands. Het deed me meteen weer denken aan deze website, hoewel mijn verhalen nooit gelezen werden of ik goede reacties kreeg, was dit toch een belangrijke stap voor mij. Ik stopte nooit met schrijven en ik leerde te schrijven voor mezelf, niet voor lovende commentaar van mensen waarvan ik het niets eens weet of ze het wel menen. Ik werd ouder, vond nieuwe fandoms , ontdekte kpop en veranderde mijn schrijfstijl en de taal waarin ik meestal schreef. Van mijn harry potter fase naar mijn weeaboo fase naar mijn emo fase naar mijn koreaboo fase, naar dit moment, waarop ik best wel durf te zeggen dat ik verlost ben van al die fases. Toch ben ik blij dat ik ze gehad heb, ze hielpen me worden wie ik nu ben. Van gedichten die ik schreef in het vierde leerjaar naar soms wel dramatische fanfictions. Ik ben trots op de manier dat ik evalueerde zonder te veranderen op het gebied hoe ik met mensen omga en wat ik belangrijk vind. Ik ben trots dat ik mezelf heb leren accepteren en van mezelf heb leren houden. Ik hoop dat jullie dat ook kunnen, dat is mijn wens voor jullie allemaal.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen