Bijna iedereen kent het. De wekker gaat, je geeft hem een mep, en valt weer in slaap, met als gevolg dat je je moet haasten om op tijd op school te komen.
Dat is natuurlijk niet handig.

Daarom hier 5 tips voor een beter begin van de dag.

1. Doe iets aan je wekker
Hem helemaal niet zetten is geen goed idee, maar je kunt het hele wekker-drama een stuk minder erg maken door een leuke wekker in te stellen. Kijk op je mobiel eens naar de verschillende mogelijke geluiden, of stel je favoriete song in als wekker. Je zult zien dat je een stuk makkelijker je bed uit komt.

2. Wees voorbereid
De bekende ochtendstress is redelijk makkelijk te voorkomen. Door te zorgen dat je gewoon alles op een rijtje hebt voordat je naar bed gaat kun je misschien zelfs wel je wekker een half uur later zetten en nog steeds op tijd komen! Hoe relaxt is dat?
Denk bijvoorbeeld aan:
- Je tas inpakken
- Je kleren klaarleggen
- Bedenken wat je als ontbijt gaat eten

3. Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach
Ja, serieus. Het helpt. Door even lekker actief door je kamer heen te huppelen maakt je lichaam stoffen aan waardoor je je wakkerder en blijer voelt. En daar heb je de hele dag plezier van.

4. Ontbijt goed
Sorry. Het spijt me dat ik nu als je moeder klink, maar het is toch zo. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je darmen op gang komen, en dat is belangrijk voor je energieniveau. Kies een stevig ontbijt met veel vezels, zodat je darmen binnen de kortste keren up and running zijn.
Een goed ontbijt is niet alleen belangrijk voor je energie, maar zorgt er ook voor dat je het niet koud krijgt halverwege de dag, en het is ook nog eens goed voor je concentratie.

5. Houd je hersenen voor de gek...
...en zet je wekker elke dag iets eerder, tot je zonder problemen om 6 uur op kunt staan met een goed humeur. Als jij om 6 uur je bed uit springt en meteen op je yogamatje duikt denken je hersenen 'hey, we kunnen best vroeg opstaan! Dit gaat amazing!'. Op die manier voorkom je een ochtendhumeur.
Want je hersenen zijn misschien geen spier, maar je kunt ze prima trainen.

Heb jij nog een gouden tip voor een betere ochtend, zet het dan zeker in de comments!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen