Hallo iedereen!

Het is vrijdag avond, weekend, eindelijk!! Ik ben zojuist bezig geweest met een nieuw hoofdstuk voor een story die ik misschien (dus misschien ook niet) online ga zetten. Echter is het niet opgeslagen:(Nu moet ik dus alles opnieuw schrijven...

Ach, wat doe je eraan? Heb jullie nog goeie schrijftips? Om je verhaal interessant te maken? Zodat het jezelf en anderen blijft boeien? Ik wil later graag eens een boek uitbrengen, maar ik weet nog niet precies hoe of wat. Ik ben al druk bezig geweest, maar toch blijft het niet makkelijk. Dus bij deze heb ik een vraag; hoe zorg je ervoor dat je boek interessant blijft (voor jou en voor de lezer) en dat het toch geen honderdenéén verschillende verhaallijnen door elkaar zijn?
Ik doe namelijk hard mijn best, maar zoiets is nu eenmaal niet makkelijk. Hoe verzin je een verhaallijn die totaal anders is dan andere boeken? Hoe beschrijf je een gevoel, emotie, gebeurtenis,...? Ik ben al aardig op weg en observeer mensen ook om het beter te kunnen beschrijven, maar toch vind ik het nog altijd niet makkelijk. Hoe geef je een beschrijving zonder dat het ellenlang duurt, maar zodat iedereen toch (min of meer) dezelfde ruimte/persoon voor zich ziet?

Ik vind het ook moeilijk om je je personage uit te denken, wat zijn zijn/haar slechte kanten, hoe zie ik de vrienden voor me,... Ik moet eerlijk toegeven, ik ben (best vaak) jaloers als ik zie hoe goed anderen schrijven, hoe zij de dingen uitdenken en creatief zijn, hoe zij origineel zijn,... Maar er zijn al zo veel verschillende verhaallijnen op de wereld. Hoe verzin ik er nu één die niet al bestaat? Die niet gewoon een kopie is met of zonder een ander einde?

De vraag van vandaag; hoe zorg je ervoor dat je boek interessant blijft (voor jou en voor de lezer) en dat het toch geen honderdenéén verschillende verhaallijnen door elkaar zijn?

Ik hoop op tips:)
Gr boerin

Reacties (1)

 • Sarouratjex

  ik denk dat het vooral belangrijk is dat de proloog spannend en een goed stuk is dat ze lezers er zin in hebben om het verhaal te lezen.
  ik vind het leuk als er in een verhaal een goede verhaal lijn in zit dat het spannend is om door te lezen.
  Net als in een boek soms heb je een boek dat je gewoon niet kan stoppen met lezen. Maar ja dat is nog de vraag hoe zorg je er voor de meeste schrijvers verwerken hun emoties in hun verhaal dat kan ook heel goed helpen.
  Want dan ja je verwerkt je emotie bijvoorbeeld liefdes verdriet en dat verwerk je in een verhaal hoeft natuurlijk niet een echt waargebeurd verhaal te zijn maar een verzonnen verhaal.
  En de emoties die je dwars zitten verwerk je in het verhaal het kan een goede verwerkings proces zijn voor je zelf snap je wat ik bedoel?

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen