Welkom allemaal bij een nieuwe blog!
Dit is de eerste officiele blog dus ik hoop dat jullie het leuk vinden!(H)
Deze week...

Twee dagen voor de examens...
Ik ben van buiten heel kalm maar ik loop eigenlijk van binnen helemaal te stressen. Want "wat als ik het NIET haal?" Daarom schrijf ik ook weer een nieuwe blog om mijn aandacht even ergens anders op te richten. Natuurlijk is de bedoeling dat ik ga leren maar dan krijg ik weer de angst dat ik ga falen.

Zo ingewikkeld allemaal. Mijn moeder gelooft in me en dat vind ik zo fijn. Maar ik wil haar niet teleurstellen als ik mijn examen niet haal. Ik ben waarschijnlijk niet de enigste met examen stress. Dus voor degene die dat wel hebben zijn hier een aantal tips.

DEZE TIPS HEB IK HELEMAAL ZELF BEDACHT!
(niet van internet afgehaald ofzo. Sommige gebruik ik zelf ook)


1. Deze tip is heel clichè maar voor sommige werkt het echt: adem diep in en uit. Want iedereen weet dat jij het kan! Dus moet jij daar ook in gaan geloven.

2. Ga muziek luisteren terwijl je gaat oefenen voor je examen. (Voor sommige werkt deze tip niet omdat ze zich dan minder kunnen concentreren). Voor mij werkt deze tip wel heel goed. Ik doe gewoon mijn afspeellijst aan en stop met leren als die afgelopen is. Ook wanneer ik zin heb om muziek te luisteren ga ik dat doen in combinatie met leren.(Y)


3. Praat er met iemand oven. Het lucht op om over je nervositeit te praten en misschien heeft diegene ook nog goeie tips en ideeën voor je.

4. Eet goed! Van sommige stofjes in je eten wordt je vrolijk en dat is precies wat we willen hebben. Want ook al ben je dan nerveus je vrolijkheid maakt het weer goed!(yeah)

5. Leer regelmatig. Leer ongeveer een uurtje per dag niet langer. Als je te lang leert kan je het minder goed onthouden. En als je langer leert ben je er te veel mee bezig en blijft de examens door je hoofd heen spoken.

6. Beloon jezelf. Heb je vandaag extra goed geleerd? Beloon jezelf door iets leuks te doen. Ook hierdoor blijft de examenstress niet door je hoofd heen spoken.
DIT WAREN DE TIPS IK HOOP DAT JULLIE ER WAT AAN HEBBEN!(H)(H)
Wat doen jullie als je last van examenstress hebt? Laat het weten in de reacties!Helpen deze tips toch niet en heb je nog last van examenstress? Dan mag je me nog altijd mailen om samen een oplossing te bedenken.
E-mail:
[email protected]


Hier zijn ook nog een paar links naar websites met ook goeie tips tegen examenstress.
[url] http://www.ggznieuws.nl/home/examenstress-10-tips-voor-leerlingen-en-ouders/ [/url]
[url] https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/puber/tips-tegen-examenstress/ [/url]
[url] http://albertsonnevelt.nl/examenstress-7-manieren-om-je-angst-aan-te-pakken/ [/url]


En natuurlijke niet te vergeten de quote voor deze week!
It's all about finding the calm in the chaos.

WIL JE EEN BEETJE WETEN WAT IK VOLGENDE WEEK GA DOEN? KLIK DAN OP DE KNOP HIERONDER OM DE SPOILER TE BEKIJKEN.
Helaas was deze blog niet zo leuk voor degene die geen examenstress hebben. Maar volgende week plaats ik een gloednieuwe blog! En alle kokers opgelet want ik ga een leuk recept plaatsen! Ik verklap nog niet welk welk recept. Ook vertel ik weer een stukje wat er in mijn week is gebeurd en plaats ik extra YouTube filmpjes. Dus check volgende week vrijdag mijn nieuwe blog.Veel liefs,


Jorinde(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)

Reacties (2)

  • Lovestrawberry

    beste blogger ooit!

    3 jaar geleden
  • Wobbel

    Ik heb gelukkig nog geen examens.

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here