Hallo allemaal! Welkom bij weer een nieuwe blog. (Y)
Ik heb deze week een erg drukke week gehad en dus geen tijd gehad om een nieuwe
blog te typen.(typing)Daarom doe ik het dus voor vandaag! Sorry voor degene die eerder
de blog hadden willen lezen. Maar ik heb een hoop leuke ideetjes dus hopelijk maak ik
het daarmee weer goed!(H)[ Deze week...

Ik had deze week een best drukke week. Om te beginnen met maandag.
Maandag was de laatste examen voor mij van het vak biologie. Nadat examen
ging ik vooral relaxen omdat ik heel erg moe was. Mijn zus Lisa sleurde me ook
nog eventjes mee naar buiten want het was heel mooi weer. Dus gingen we samen op haar scooter
een ijsje halen.

De volgende dag was ik alleen thuis voor eventjes en had toen een pannenkoek gemaakt met spek en stroop(H).
Voor de rest van die dag zat ik volgens mij een beetje op social media. Zoals snapchat, Insta en quizlet!

Woensdag ging ik met mijn ouders naar hun boot (Ze hebben een eigen boot). Ik was daar al heel lang niet meer geweest.
Is het misschien een leuk idee om een keer een aparte blog te maken waarin ik vertel over de boot? Laat het weten in
de reacties!(Y)

Donderdag kreeg ik de zeil voor mijn boot. (Ik heb een eigen speedbootje). Ik heb dat zeil over mijn boot heen
gedaan zodat als het gaat regenen het niet allemaal in mijn speedbootje komt. Verder heb ik Donderdag nog
me ouders een beetje geholpen door klusjes te doen enzo. En heb ik plannen met mijn vrienden gemaakt om
af te spreken.

Vrijdag ging ik oppassen op twee hele schattige meisjes. Daarmee heb ik dus aardig wat verdiend.

En dan vandaag... Zaterdag. Ik ben zo moe dat ik op de bank om 13:06 nog steeds in
mijn pyjama een blog zit te typen. En ik moet helaas ook nog werken(huil).
Maar ja eenmaal als ik thuis kom van werk ga ik lekker bank hangen en popcorn eten.(yeah)


En zoals ik had beloofd laat ik jullie een leuk receptje zien!

Dit is een super lekker gerecht dat je ook leuk als cadeautje aan iemand kan doen!

Ingrediënten (Wafel): Ingrediënten (vulling):
- 100 gram bloem. - 250 ML stroop
- 250 gram boter (gesmolten). - 200 gram bruine bastardsuiker
- 150 gram witte bastardsuiker of kristal suiker. - 50 gram boter (Bij voorkeur roomboter)
- 2 zakjes gedroogde gist (Elk zakje van 7 gram). - 1 theelepel kaneel poeder
- 60 ML lauwe melk
- 1 ei

Misschien raden jullie het al maar het recept voor deze week is zelf gemaakte stroopkoeken!
Het is heel leuk en makkelijk te maken en echt heerlijk om op te eten! Ik heb het zelf een keer gemaakt en het was egt verrukkelijk.(H)
Ik zal ook nog het linkje van de website erbij zetten waar ik het recept van gebruikt heb.


Meng in een grote kom de bloem, gesmolten boter, suiker, gist, melk en ei. Kneed tot een glad, soepel deeg. Leg het deeg neer en laat 45 minuten rijzen.
Om de vulling te maken verhit je de stroop, bruine basterdsuiker, boter en kaneel in een steelpan op middelhoog vuur. Roer goed door en zet apart.
Verwarm een wafelijzer voor. Kneed het deeg nog even door en verdeel het dan in balletjes ter grootte van een pingpongbal (ongeveer 4 cm in doorsnee), ook afhankelijk van de grootte van je wafelijzer. Druk een balletje in het wafelijzer en bak de wafels tussen het ijzer, tot er geen stoom meer ontsnapt en de wafel goudbruin is.
Haal de wafel voorzichtig met een spatel of mes uit het ijzer en snijd de wafel horizontaal open zolang het nog warm is. Wacht niet te lang, want dan zullen ze breken. Verspreid wat van het stroopmengsel op een van de helften en druk de andere helft er weer tegenaan. Herhaal met de andere wafels.

Ik had geen wafel ijzer dus heb ik het gebakken in de pan en dat is prima te doen! Dan krijg je meer van die stroopkoeken dan stroopwafels. Ik heb het stuk deeg eerst helemaal uitgerold en dan met een glas ronde vormpjes eruit gehaald. In de pan deed ik al die ronde vormpjes en ging ik ze bakken totdat ze een beetje bruin/goud van kleur waren. Daarna legde ik de gebakken rondjes op bak papier en liet ze afkoelen. Toen ze afgekoeld waren heb op een paar rondjes een dikke laag stroop gedaan en deed vervolgens een ander rondje er boven op. En voila!


TIP!
Ik heb de stroopkoeken toen ze afgekoeld waren in een zakje gedaan. Om dat zakje
heb ik een mooi roze lint gedaan en daarvan een strik van gemaakte. Het zakje
heb ik verder nog beplakt met sticker en een lief klein kaartje aan het lintje gedaan.
Decoreer zelf hoe je het wil en je hebt een tof en origineel cadeautje!


Druk op de spoiler knop om allerlei tips over oppassen te lezen.

TIPS UIT EIGEN ERVARING:

1. Als je kinderen al lekker op bed liggen check dan om het half uur even of ze niet wakker zijn geworden en dat ze wel goed slapen.
2. Zorg ervoor dat de ouders van je oppas kinderen je nummer hebben en dat je altijd bereikbaar bent. Dat geven de ouders ook een goed gevoel.
3. Missen de kinderen hun ouders en moeten ze gaan slapen? Zeg tegen je kindjes dat zodra mama en papa thuis zijn dat ze hun een kusje komen brengen dat stelt de kinderen namelijk erg gerust en gaan ze ook beter slapen.
4. Lees voordat de kinderen nog naar bed gaan 1 verhaaltje voor. Niet meer. Als ze toch blijven zeuren beloof dan dat je de volgende keer weer een verhaaltje voor leest als je oppast.
5. Bereid je goed voor. Moet je bijvoorbeeld overdag oppassen? Neem dan bijvoorbeeld kleurplaten mee die ze kunnen in kleuren of van die vlag prikkertjes die ze in hun cakeje mogen bijvoorbeeld.
6. Wees niet bang om dingen te vragen aan de ouders. Hoe meer dingen je weet hoe beter het dan gaan. Daarnaast laat je ook initiatief aan de ouders zien.
7. Ga niet de hele tijd op je mobiel zitten als je aan het oppassen bent. Dat is ook niet leuk voor de kinderen.
8. Als de kinderen druk zijn geef ze dan taken. Vraag bijvoorbeeld of ze jou willen helpen met de tafel te dekken. Hierdoor hebben de kinderen wat te doen, krijg jij hulp en krijgen de kinderen het gevoel dat hun ook belangrijk zijn.
9. Als je moet oppassen op twee kinderen en ze hebben ruzie laat ze eerst even apart zitten zodat ze wat stoom kunnen afblazen. Breng ze dan weer bij elkaar en vraag dan omstebeurt aan elk kind wat er gebeurd is. Zeg wel dat als 1 iemand praat dat de ander stil moet zijn. Wanneer je beide verhalen heb gehoord vraag dan aan de kinderen zelf hoe denken jullie dat je dit kan oplossen. Laat ze dus eerst zelf naar oplossing zoeken en als ze er niet uitkomen kan jij het eventueel laten zien hoe je het kan oplossing. Zo leren kinderen het gevoel van een ander te voelen en ruzie's en problemen zelf op te lossen.
10. Ga als het lekker weer is met de kinderen naar buiten. Frisse lucht doet ze goed. Ga naar een speeltuintje of een groot grasveld dan kunnen ze lekker even al hun energie kwijt.

Dit zijn mijn tips uit eigen ervaring. Ik heb stage gelopen bij een gastouder waar ik ontzettend veel geleerd van heb. Dus als je nog meer tips van mij wilt mag je me naar mijn quizlet account mailen.


TIPS VAN EEN WEBSITE:
De eerste keer oppassen… ik weet het nog goed. De meeste mensen doen alsof het niks is, maar uiteindelijk voelt iedereen wel een beetje gezonde spanning. Tenzij je de ouders en kinderen al heel goed kent natuurlijk. Hier een paar tips zodat je goed overkomt en alles wat relaxter verloopt.

1. Kennismaken:
Wees gewoon jezelf en bedenk dat het de ouders hun kind/kinderen bij jou achter laten. Er is geen reden om zenuwachtig te zijn.
2. Voorbereiding:
Hoe laat word je verwacht, hoe laat zijn de ouders weer terug, willen de ouders dat je nog iets met de kinderen onderneemt of liggen ze al in bed als jij komt.
3. Neem je mobiel mee.
Als er iets is kan je ook eerst je eigen vader of moeder bellen voor advies. De ouders schrikken wellicht als je belt terwijl er niets aan de hand is. 4.Tijdens het oppassen:
slapen
Als de kinderen op bed liggen ga niet te vaak bij ze kijken. Af en toe is natuurlijk wel handig, zeker als je wat hoort maar meestal maak je ze hierdoor juist alleen maar wakker.
regels
Jij bent de baas/ verantwoordelijke hoe lief de kinderen ook zijn. Een verhaaltje voorlezen voor het slapen kan best maar blijf niet aan de gang. De kinderen horen net zo goed te luisteren naar jou als naar de ouders. Soms moet je wat strenger zijn dan dat je eigenlijk wil.

Tijdens de avond
Neem wat mee om te doen voor als de kinderen op bed liggen! Het oppassen duurt gevoelsmatig vaak langer dan dat je denkt. Jij bent in andermans huis dus je kunt niet zomaar even de Ipad pakken. Neem dus iets vanuit huis mee zodat je wat te doen hebt. Denk ook even aan een extra vest of dekentje. Hoe later het wordt hoe meer de vermoeidheid optreedt en je het dus koud kan krijgen.


[url] https://deleuksteoppasvan.nl/oppastips-voor-beginners/ [/url]
En nog een belangrijke tip is dat je erg duidelijk moet zijn. Draai er niet er om heen en zeg meteen nee wanneer er iets niet mag. Daarna leg je duidelijk de reden uit waarom dat niet mag.Hebben jullie wel eens moeten oppassen?(dance)
Laat het me weten in de reacties!


En dan niet te vergeten de quote voor vandaag!

~ Become who you are ~(H)E-mail me naar mijn E-mail adres als je nog leuke ideeën of tips hebt.
E-mail: [email protected]

Veel liefs,


Jorinde(flower)


Reacties (1)

  • Wobbel

    Maak meer blogs! Erg leuk!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen