In logboeken van ontdekkingsreizigers wordt de ‘nieuwe wereld’ omschreven als hemel. De Noord-Amerikaanse indianen leefden in werelden vol bloemen en planten waar zoveel aardbeien groeiden dat je ze liggend in een veld nog zou kunnen eten. Vandaag de dag bestaat dit niet meer. Noord-Amerika is veranderd in een groot urbanistisch land waarin steden de dienst uit maken.

Vergelijk de wereld van toen met de wereld van nu. Iedereen weet dat de mensheid langzamerhand moeder aarde kapot aan het maken is. Natuur heeft eeuwenlang plaats moeten maken voor grote steden die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de uitstoot van CO2.

Onze wereld is grauw en grijs. In een stad als Beijing kun je amper honderd meter in de verte kijken omdat het zicht wordt belemmerd door de grote hoeveelheid smog. Wie zich in Nederland in een natuurgebied bevindt zal nog steeds last hebben van auto’s die over snelwegen razen.

Persoonlijk maak ik me zorgen om het milieu, maar ik maak me nog meer zorgen over de mensen die dit niet serieus nemen en indirect mijn leven beïnvloeden. Politici als Thierry Baudet en Mark Rutte negeren klimaatwetenschappers die al jaren aan de bel trekken.

Reacties (2)

 • ItzSjoukje

  Thanks voor het advies en ik zal het zeker op het forum plaatsen:)

  1 jaar geleden
 • Cayline

  Hey! Supervervelend! Je kunt dit soort berichtjes beter in het forum plaatsen, dan ziet iedereen het:)
  Als je echt niet naar een andere school wil zou ik me 100 % inzetten, motivatie is key. Maar wees je er wel van bewust dat dit slechts een half jaar is! Je moet nog echt uitvogelen wat voor je werkt en wat niet. Ik leerde echt superverlept, toen ik net begon op de havo.
  Prove them wrong! Laat ze maar eens eens zien wat je kunt.

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen