Japans, het is misschien niet de makkelijkste taal om aan te beginnen. Toch heb ik besloten om me er aan te wagen. Japan heeft een zeer boeiende cultuur en de taal klinkt als muziek in mijn oren. Daarom ga ik volgend jaar als studie oosterse talen en culturen aan de ugent studeren. Ondanks dat we van nul beginnen, wil ik toch al wat voorbereid zijn. Daarom heb ik besloten tegen 23 september (de dag waarop het academische jaar start) om twee van de drie geschriften te leren, namelijk katakana en hiragana. Met hiragana ben ik bijna helemaal rond, aan katakana moet ik nog beginnen. Om mijn hiragana te leren was ik begonnen met de app duolingo. Ondanks dat het een goede app is, stoorde ik me er een beetje aan. Ik kan niet zeggen wat het precies is, maar er is iets dat me irriteert. Misschien is het het feit dat er naast de tekens ook al meteen woorden bijkomen, die soms een beetje willekeurig er bij geplaatst lijken. Daarom gebruik ik liever tinycards. Hierbij tonen ze je kaartjes met de tekens, waarop oftewel de engelse schrijfwijze staat oftewel de Japanse. Daaronder krijg je drie mogelijkheden om aan te duiden welke de goede vertaling is in de andere taal. Daarnaast ben ik gaan gebruikmaken van write it. Dit is een app waar je de schrijfwijze van de tekens kan oefenen. Het is zeker aan te raden, maar enkel als je de tekens al probleemloos kunt vertalen en herkennen.
Woorden heb ik nog niet geleerd, ik ga me eerst focussen op de tekens. Ik ben van plan om af en toe mijn vooruitgang te posten.

Reacties (2)

  • Unigoat

    @Sunai Enkel in het Japans. In Gent noemt de richting Oosterse talen en culturen, maar daarin heb je verschillende talen die je kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld Japans, Chinees, Arabisch.. Dan focus je je op één taal. In mijn geval Japans dus:)

    1 jaar geleden
  • Promare

    Ben je eigenlijk ook geïnteresseerd in andere oosterse talen, of alleen Japans? Want zou japanologie dan geen betere keuze zijn? (Maar ja, da's alleen in Leuven voor zover ik weet XD)

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen