Ik denk dat iedereen dit gevoel wel eens heeft gehad, het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Het is een feit dat er altijd mensen zullen zijn die beter zijn dan jij, maar dit betekent niet dat jij niet goed genoeg bent. Iedereen is uniek op zijn/haar eigen manier. Laat je niet aanpraten dat je niet goed genoeg bent, of dat je raar bent, of dat je anders bent dan anderen. Je bent WEL goed zoals je bent.
Laatst gebeurde het me weer tijdens mijn opleiding, we speelden een kwaliteitenspel. Je kon iemand een kwaliteit of een vervorming geven. Twee dames uit mijn klas doen alsof ze een perfect leven hebben. Zij kregen meer kwaliteiten kaarten dan dat ik kreeg. Het maakt mij in principe niks uit als iemand meer kwaliteiten kaartjes krijgt dan dat ik krijg. Maar omdat ik het gevoel had dat zij een groot toneelstuk spelen triggerde mij dit nogal. Mijn onzekerheid kwam weer naar boven, terwijl ik dit niet wilde. Bij anderen die meer kaartjes kregen dan ik kreeg boeide het me niet, want het was waarheid bij hun. De kaartjes klopte, dat gevoel kreeg ik niet bij die twee dames. Ik vraag me dan af of alleen ik hun 'doorzie' of dat juist ik de waarheid niet zien.
Dit terzijde wil ik graag duidelijk maken dat ook al lijkt iemand een perfect leven te hebben, het is niet zo. Niemand zijn/haar leven is perfect, elk huisje heeft zijn kruisje.
Wees trots op wie je bent en op wat je hebt, lekker cliché maar toch waar. Zelf moet ik er vaak aan herinnerd worden dat ik goed ben zoals ik ben en dat ik mag zijn wie ik ben. Voor diegene die dit leest: JE BENT GOED GENOEG EN OOK JIJ MAG ER ZIJN!!!

Liefs,
mij

Reacties (1)

  • IrisThePiris

    Ik snap je precies! Dat ken ik ook terug van mijn opleiding, die bepaalde soort mensen. Je hebt helemaal gelijk (:

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here