Daar ging ik dan half juni voor het eerst naar de dokter. De vrouw was erg vriendelijk, erg open en vroeg mij van alles. Ze luisterde naar mijn verhalen en was erg meegaand. Geheel anders dan mijn dokter, ze nam echt de tijd en luisterde goed.

We gingen een vragenlijst afwerken, als ik 24 of meer punten had, dan had ik een verhoogd kans op Lyme. Ik had echter 94 punten dus dat was vrij duidelijk. Verschillende buisjes bloed werden afgenomen en een handscan gemaakt. Ik kreeg een neusspray en wat pillen mee tegen de vermoeidheid.

Ik kon mij inmiddels gaan voorbereiden op de Lyme. Hoewel het de vraag natuurlijk was of ze er überhaupt iets tegen konden doen.

Ik heb al vrij snel ondervonden hoe erg Nederland hierbij achterloopt. En dus raad ik je aan als je denkt of vermoed Lyme te hebben ga dan naar Duitsland of België. In Nederland moet je een rode kring of koorts vlak na een beet hebben gehad voor ze je willen helpen.

Dit terwijl je Lyme op zoveel meer manieren kunt krijgen. Zover ik weet zijn al mijn teken binnen 24 uur verwijderd, ik heb altijd de plekken nog minimaal een week in de gaten gehouden en nooit ergens last van gehad.

Een tekenbeet kan namelijk ook maanden of jaren later pas last geven en dat is waarschijnlijk in mijn geval geweest.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen