Een recente update, na een voor verhaaltje.

vorig weekend zat ik er compleet doorheen. Na mijn drie weken vakantie moest ik de eerste twee weken twee dagen werken, dit kwam goed uit met de hitte.

Echter heb ik nu een week achter de rug waarin ik drie dagen moest werken en een dag oppassen. Ik werk in een kinderdagverblijf en dat zuigt energie. Omdat ik van twee dagen werken al zo uitgeput was zag ik er erg tegen op en heeft het tot meerdere huilbuien geleid.

Inmiddels heb ik aangegeven op het werk dat ik niet meer ga schoonmaken. Ik doe de afwas en de wc's poetsen en dan moet ik een uur zitten of liggen in de bank. Geen speelgoed poetsen of ramen wassen, dat is voor nu even aan mijn collega's.

Dat is ook iets wat ik erg lastig vind om los te laten. Mijn collega's hebben ook een vol en druk leven en ook met niet iedereen gaat het even goed en dus wil ik ze graag wat werk uit handen nemen. Maar dat mag en kan nu dus niet meer. Vrijdag heb ik het op de harde manier geleerd. Drie ramen gepoetst en ik kon niets meer. Gelukkig werd er een baby huilend wakker en ben ik daarmee in de bank gaan liggen zodat zij ook nog even kon rusten op mijn schoot. Ik viel bijna in slaap en ik kon niets meer.

Dit weekend houd ik een verplicht rust weekend. Gisteren een feestje van mijn oppaskindje en vandaag merengue gemaakt en verder helemaal niets.

Komende week zit ook weer behoorlijk vol. 3,5 dag werken en op vrijdag helpen bij een kinderspeurtocht op een filmset in Amsterdam. En zo moet ik dus naast alles plannen ook nadenken. Wat gun ik mijn weinige energie wel en waar moet ik nee tegen zeggen. Als ik iets super leuks heb weet ik gewoon dat ik de dag erna niets meer kan en soms neem ik dat voor lief en soms zeg ik dan nee.

Inmiddels hebben mijn vrienden het ook door, dat het serieus is. Waar ze voorheen bleven vragen of ik echt niet kwam, accepteren ze nu een nee. Waar ik soms geen nee zeg, zeggen zij dit voor mij. Ze helpen mij met mijzelf te beschermen en op dit moment weet ik echt wie mijn ware vrienden zijn en wie niet.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen