13-08-2019

Yolo.

Ik dacht bij mezelf: kom, laat ik hier een account aanmaken. Ik zag dat je hier gedichten kan plaatsen. En blogs en verhalen. Ik ben een groot fan van schrijven. Van gedichten. Van kunst.

Dit wordt mijn allereerste blog die ik schrijf in mijn levensweg van 26 jaar, ik schrijf dit voor mijn lol, om te proberen. Ik schrijf eigenlijk vooral gedichten.
Gedichten over bijv. mijn overleden opa. In dat gedicht vertel ik allerlei herinneringen met hem.

Langs de kringen op het water
En hoe we eens praatten over later


Of gedichten over de toekomst. De Wederkomst. Ja, ik geloof in Jezus en dat Hij eens terugkomt. Wanneer kan niemand zeggen. Dat is voor ons allen een grote verrassing. Wat heeft de toekomst voor ons in petto? Weet jij al wat je gaat doen in het nieuwe decennium, wat steeds naderbij komt?

Wie weet hoelang het nog duurt
De komst van Jezus, het grote uur


In gedichten en verhaaltjes kun je je creativiteit kwijt. Je kan je gedachten een goed laten leeglopen en op papier en evt. op rijm zetten. Zoals over de dingen die je hebt meegemaakt. Gedachten van misschien nare maar ook mooie herinneringen die je oog ooit gezien hebt, dat ooit door je oog naar je gedachten zijn gegaan en daar misschien nog steeds zitten.

Een oog herinnert de dingen
Die zijn baasje heeft meegemaakt


Gelukkig zijn de nare dingen in het verleden achter de rug. Of toch nog niet helemaal. Het is nog lang niet voorbij als je het niet loslaten kan. Daarom is schrijven zo leuk zodat je alles dan op een rijtje kan zetten en vooruit kan kijken naar de toekomst. Want echt; de toekomst heeft zeker een verrassing voor jou, je moet er alleen een beetje vertrouwen in hebben. Ook al is dat soms makkelijk gezegd.

Dan kan ik ‘s nachts weer rustig slapen
Als de maan de aarde beschijnt


Schrijf jij elke 1 januari goede voornemens op een papiertje? Lukt het om de voornemens te volbrengen? Gelukkig mag je het elk jaar, elke dag weer opnieuw proberen. Fouten maken we immers allemaal.

Blijf niet zitten en ga door
Door het leven dansen


Zo, ik ben uitverteld. Dit is een blog vooral over gedichten en leven.
Als je het tot hiertoe gelezen hebt dan ben ik stiekem wel heel benieuwd wat je ervan vond, Laat het zeker weten in de reacties.(typing)

De schuingedrukte tussenstukjes zijn afkomstig van enkele gedichten van mij.
Ze komen uit Opa, Het jaar 6000, Oog, Als het achter de rug is en Dit jaar is alweer 1 maand oud.

Vriendelijke groet en tot een volgende blog (wie weet),
zegen.

Nathan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen