Hallo allemaal!

Ik ben begonnen aan het schrijven van mijn eerste echte boek! Natuurlijk ben ik wel nog een beginner, maar ik hoop dat ik met jullie hulp mijn schrijvers-skills kan verbeteren!

Wat ik hier zal posten zijn stukjes van het schrijfproces: wat mij heeft geïnspireerd, door welke moeilijkheden ik heen ben gegaan en nieuwe ervaringen die ik heb opgedaan die te maken hebben met het boek.
Ook zal ik zo nu en dan kleine flarden van het verhaal zelf posten in de hoop hier feedback op te krijgen, zodat ik dingen aan kan passen en met jullie hulp er een topverhaal van kan maken!

Voor mijn eerste post wil ik graag iets delen over de tijdsperiode waarin het verhaal zich afspeelt:
namelijk in de overgang tussen de vroege en hoge middeleeuwen, waar de dorpen en steden zich begonnen te vormen en de meeste onrust door barbaarse invallen is afgenomen.
Waar de adel nog steeds kleine oorlogen voerden voor meer grondgebied en macht.
Er is relatief weinig geschreven informatie over deze periode gevonden aangezien de boekdrukkunst nog niet bestond. Op het internet valt bijna niets te vinden over de cultuur in deze tijd, alleen hoe de mensen woonden, eventuele rangen en titels van de adel en informatie over de geloofsovertuiging in die tijd (omdat er in de groep van geestelijken de meeste mensen leefden die wél konden lezen en schrijven).

Het idee voor een verhaal uit deze tijd heb ik gekregen door een schrijfopdracht voor het vak geschiedenis op de middelbare school. Ik moest een dag uit het leven van een middeleeuwse boeren familie beschrijven en heb dit gedaan in verhaalvorm, waarin ik de verovering van een hof vanuit het oogpunt van een jong meisje heb vertelt. Uiteindelijk is het een kort verhaal geworden van driekwart A4 kantje. En blijkbaar sloeg het aan, want toen ik het als eerste door een klasgenoot liet lezen om te keuren op eventuele spellingsfouten, sloeg hij de bladzijde om ondanks dat het verhaal al voorbij was. Dat kleine detail was voor mij zo'n geweldige ervaring dat ik heb besloten het verhaal verder uit te werken.

Ik kijk ernaar uit jullie mening te horen en als jullie nieuwe ideeën hebben, hoor ik het graag!

~ Chayenne Zanthé

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen