26-11-2019

Daar gaat de emigrant
Op weg naar een ander land
1

Lang, lang geleden, iets meer dan een half decennium, kwam dit uit mijn mouw. Het was midden in de zomer van 2013 dat deze emigrant het ene met het andere land verruilde, van Nederland naar België.
Wat is er toch een hoop gebeurd in de afgelopen 6 jaar. Elk jaar had zijn leuke dingen, soms ook zijn minder-leuke dingen maar dat moet ook gebeuren.

Volwassen worden
Begin van een nieuwe tijd
2

Het was in het begin van mijn twintiger jaren, toen nog maar een paar jaar 'volwassen'. In die periode ging ik ook nog eens op mezelf wonen, voor het eerst! Zonder een vorm van ouderlijk oog(?). Spannend, maar wat keek ik er tegelijkertijd naar uit. Immers, als je op jezelf woont mag je doen wat je wilt, laat naar bed gaan, geen rekening met je mede-bewoners houden, ... Heel veel mensen lukt dat alleen wonen nog prima, sommigen hebben er zelfs een partner en kind bijgekregen. Er zijn er ook voor wie die vlieger niet opgaat
Want hoe kan je overleven zonder geld
Voel jij je soms gekweld?
3

Die wilde jaren eist op een gegeven moment zijn tol, hoewel er ook een heleboel mooie dingen zijn geweest, moest ik toch terug naar het ouderlijk oog. Jammer, maar niet kwalijk, want er begon gewoon weer een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk met hele mooie en leuke dingen en een mooi uitzicht over het land vanuit mijn slaapkamer en 's nachts een prachtige sterrenhemel. Ontelbaar zijn de keren dat ik gewoon voor twaalven in mijn pyjama naar buiten trok om de sterren te bewonderen. Op het platteland kan dat gewoon, weliswaar met een jas er over heen.;)

Ga overal naartoe
Door het land zweven
4

Gelukkig mag ik het na 1 jaar wonen bij mams nog een keer proberen; terug op mezelf, met hulp, maar toch alleen op mezelf, wederom een nieuw hoofdstuk, een nieuw stukje avontuur wat nog steeds gaande is en wat nu redelijk lukt. Al worden er nu ook ongetwijfeld fouten gemaakt. Toch mag ik blij zijn dat ik het 6 jaar hier in het Belgenland uit kan houden.;)

Al vijfentwintig jaar wandel ik rond op deze aarde
De tijd dat ik in groep 1 zat is al ver achter de rug
5

Omdat we bijna een nieuw decennium ingaan en het bijna december is mag je best terugkijken op het afgelopen jaar, de voorbije 10 jaar, je hele leven. Hoe is het met jou gegaan de laatste 10 jaar? Heb je het naar je zin gehad? Weet je nog wat je op 1 januari 2010 deed? Tussen deze stukjes verhalen zie je allerlei schuingedrukte teksten uit gedichten van mij, uit verschillende jaren afkomstig, dat zijn voor mij persoonlijke herinneringen. Zal ik er nog eentje tussen werpen? Ach, waarom niet. In december mag je best ongegeneerd even herinneringen ophalen.:P

De geur van vers gebakken oliebollen
Dat geurt naar toen, naar vroeger

Naar het kleine kind van toen
Naar het huis van opa en oma
6

Bergachtige omgeving
Een heel ander samenleving
Plots een aardbeving
Alsof de aarde springt…
7

Of dingen die in de wereld gebeurd zijn, zoals 9-11 (2001) of de tsunami's in ZO-Azië en Japan, (2004, 2011) of de aardbeving in Nepal (2015). Natuurrampen en de dingen waartoe de mens helaas in staat is.

Mijn hart huilt om de wereld
Om de mensen met hun harten zo kil
8

Er lopen echt hele aardige mensen rond in de wereld, mensen met een hart van goud, mensen die in de vredige Wegen des Gods wandelen. Helaas zitten er ook rotte tussen. Ik geloof dat er hoop is. Hoop voor de mens, hoop in de toekomst.

Je hoort het geknal van de oorlogen
Toch zie je de wereld in gelovige ogen
9

Een nieuw jaar, een nieuw decennium. naast terugkijken ook vooruitkijken. Niet doemdenken maar positief, een toekomst met je familie, je vrienden, met God? De toekomst hoeft niet eng te zijn. Hoe sta jij er tegenover? Zelf heb ik er best wel zin in. Een nieuw decennium vol nieuwe avonturen en verhalen.

Waarop alles weer gaat lukken
Ook al loop jij op krukken
10

Het is nog mijlenver
Maar ik vertrouw op de Herder
11

Een Bijbel, dat komt goed van pas
Net als met Abraham en Mozes, komt het goed.
12

Ik denk dat ik zo'n beetje door mijn hersenspinsels heen ben, Deze blog komt waarschijnlijk raar over. Als je het tot hiertoe gelezen hebt ben ik erg benieuwd wat je ervan vond. Het is een mengeling van persoonlijk tot over de wereld en de toekomst, een klein beetje Jezus, waar het hart vol van is, ...;).
Misschien niet boeiend, misschien heb jij er niks mee. Wie weet, ...

Ik wens je in ieder geval Gods zegen en ik geef je een vriendelijke groet,
Nathan.;)

De schuingedrukte teksten zijn afkomstig uit de volgende gedichten van mij;
1 De emigrant - 2014
2 Volwassen worden 1 - 2015
3 Overleven zonder geld - 2015
4 Yolo - 2018
5 Als een sneltrein - 2017
6 De geur van vers gebakken oliebollen - 2015
7 Aardbeving 1 - 2015
8 Mijn hart huilt - 2016
9 In gelovige ogen - 2016
10 Wees positief - 2014
11 De grens over - 2014
12 De emigrant - 2014Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here