Lieve lezers dit is mijn eerste blog en schrijf het een beetje als een dagboek in deze blog heb ik het over dingen die mij dwars liggen.

Hoiii,
Hier ben ik dan het is vandaag zondagen weet niet zo goed wat ik aan moet met alles. Ik moest vandaag eigenlijk huiswerk doen maar ik ging maar bakken, want ik had geen zin in huiswerk nu heb ik dus de hele dag geen huiswerk gedaan.
Maar is dat wel goed?
Ik weet het niet ik hou niet zo van huiswerk maar volgens mij doet niemand dat.
Ik vind het ook moeilijk om tegen mijn vrienden en vriendinnen te zeggen dat ik iets niet wil doen.
Want als mijn vriendin dan zegt kom we gaan een spel doen vind ik het dan heel moeilijk om te zeggen nee geen zin in.
Hebben meer mensen dat?
Ik heb trouwens nog een vraag soms voel ik me heel verrot en dan denk ik wel een ik wil zelf moord plegen.
Is dat erg?
Of denken jullie dat ook wel eens?

Xx nootje_Clove
Dankjewel voor het lezen en ik zou het fijn vinden als jullie reageren, want misschien helpt mij dat.
(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)

Reacties (4)

 • deschrijver23

  Hey,
  sterkte. Zoals Renate zei: praat er met iemand over.
  Werk eerst aan jezelf, dan komt de rest (en ook het huiswerk) vanzelf.

  Muziek kan inderdaad ook helpen, maar het liefst niet te veel 'depressieve muziek'. Want het is de bedoeling dat je je beter gaat voelen, dat je uit de depressie komt. Misschien is dat makkelijk gezegd maar ik was ook zo. Ongeveer. Ik kon ook moeilijk nee zeggen, dat begin ik nu pas zo'n beetje te leren, ik was/ben ook onzeker. Ik heb ook weleens een depressieve bui maar die van mij waait altijd redelijk vlug over, na een goede nachtrust. Immers, een nieuwe dag betekent nieuwe kansen, toch? Bij mij helpt muziek en gedichten schrijven vooral. Dat schrijven is vooral om de gevoelens, ... een plaats te geven, het verwerken. Daarna voel ik me vaak wat beter.

  Hopelijk kun je er wat mee.

  Het ga je goed.
  Groetjes,
  :)

  5 maanden geleden
 • Nootje_clove

  Heel erg bedankt voor jullie reacties ik ga er zeker wat mee doen(H)

  5 maanden geleden
 • CrazyUnicornLuf

  Huiswerk. Ja, herkenbaar... helaas:$
  Je moet jezelf gewoon ff een schop onder je kont geven, zet een muziekje op (dat helpt mij) en als je het af heb dan ben je toch maar weer lekker tevreden.

  Over dat zelfmoord, ja daar zit ik soms ook over te denken. Ik zie het soms even helemaal ff niet meer zitten. Ik heb zelf diabetes en het gaat niet goed met me nu (met diabetes enz) en mijn diabetesverpleegkundige en ik hebben besloten om een afspraak met een psycholoog te maken. Het voelt echt heel fijn om er over te praten, wat me dwarszit en dat ik er zo van baal dat ik diabetes heb. Jammer dat je het niet terug kan geven, zo van: hier heb je het bonnetje, veel plezier ermee!

  Voor mij helpt het om muziek te luisteren als ik me down voel, gewoon lekkere upbeat muziek, of muziek met een opkikkertje erin. Hoop dat je er iets aan heb!

  5 maanden geleden
 • Writex83

  Van huiswerk wordt niemand vrolijk. Maar uitstellen heeft ook weer geen zin want je wordt er op school mee geconfronteerd. Beter dat je het toch wel doet.

  Betreft je andere vragen, of dingen waar je mee zit, daar herken ik mijzelf in.
  Vroeger heb ik ook moeite gehad met 'nee' te zeggen. Kijk of je ergens een assertief training kan doen, om te leren voor jezelf op te komen en om 'nee' te kunnen zeggen zonder je vrienden aan te vallen.

  Over zelfmoord, raadpleeg je huisarts. Hij/zij kan je een verwijzing geven voor een psycholoog en dan kun je echt achterhalen waar die gedachte vandaan komt en alles.
  Dat is wat ik je aanraad. Zoek iemand, professioneel of niet, waar je mee kan praten.

  5 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen