Een lange tijd geleden dat ik wat heb geschreven en een hoop is er gebeurd. Sinds mijn laatste blog ben ik nog een paar keer naar Antwerpen ben geweest. Ik moest aan de slag met een dieet. Mijn darmen missen een aantal belangrijke stofjes en bacteriën en door voeding aan te passen zou dit moeten verbeteren. Dus moest ik een combinatie van mediterraans en vegetarisch dieet volgen. Verder mag ik zestien uur op een dag niet eten. Dit vond ik erg lastig maar is mij alles mee gevallen. Tussen acht uur in de avond en twaalf uur in de middag mag ik niets eten. Het was even een knopje om en wennen om niet meer te ontbijten en geen fruit te eten op het werk om tien uur. Maar eigenlijk viel dit hartstikke mee uiteindelijk. Verder eet ik dus grotendeels vegetarisch met af en toe een stukje vlees. Een stuk minder gluten en meer groenten en afgekoelde rijst en aardappels. Dat laatste was makkelijk , ik eet vrij langzaam dus vaak is het afgekoeld voor ik klaar ben met eten. Mijn groenten eet ik door mijn brood op het werk te vervangen door salades. In het begin even zoeken maar ik gooi pasta, rijst of aardappels bij mijn salade met een berg uien en knoflook.

ZO heb ik een win win situatie gezien ik erg van die laatste twee genoemde houdt en graag salades eet. Verder eet ik veel pruimen en blauwe bessen en ook rode druiven worden verslonden. Bij het eten in de avond is het ook mee gevallen. Vlees als biefstuk vind ik heel erg lekker, dus deze neem ik wel nog als ik uit eten ga. Het andere vlees vond ik niet geweldig dus dat verving ik door vegetarisch maar bij pasta’s at ik vaak geen vlees. Voorheen vond ik het vlees vaak al overbodig. Na even zoeken heb ik een paar soorten ‘vlees’ die erg lekker zijn. Af en toe probeer ik wat nieuws maar meestal valt dit tegen. Wat een verschil in soorten zeg. De slechte ervaringen smaken meestal heel erg chemisch.

Merk ik verschil? Ja dit merk ik zeker. In het begin wist ik niet zo goed of dat het kwam omdat ik goed in mijn vel zit en mij gewoon gelukkig voel of dat het meer energie was.. Ik vroeg het toen aan mijn moeder en die denkt dat ik meer energie heb. Na een dag werken kan ik nog op mijn kamer wat doen, ik ben niet half slapend in de bank meer te vinden. Natuurlijk heb ik dagen dat het wel zo is. Ik houd nog steeds rekening met mijn plannen en hoe ik mijn dag en week indeel. Maar het gaat met sprongen vooruit.
Het grootste verschil heb ik gemerkt met carnaval. Waar ik vorig jaar echt veel moeite had met de zes dagen feesten ging het nu erg makkelijk. Pas op dag vier merkte ik dat ik mijn voeten een beetje pijn begonnen te doen en mijn onderrug begon te vervelen. Al is het mij mee gevallen. Ik heb zes dagen van half negen tot een uur of vier gefeest en na carnaval had ik eigenlijk geen last. Dit is echt een verschil die ik heb gemerkt want die woensdag kon ik gewoon werken en alles doen.

Nu heb ik nog een lange weg te gaan want mijn energie is nog altijd niet als leeftijdsgenoten. Met filmweekend op scouting was ik ook in slaap gevallen terwijl meerdere mensen aan het schreeuwen waren tegen het digibord met mini games. Dit bewijst dan ook weer dat k echt nog niet op energie niveau ben. Ook nu ik dit type merk ik het. Vanochtend hout gehakt op scouting en ik voel het overal. De spierpijn heb ik nog wel snel ook met ramen zemen. Dus ik lig nu languit op de bank in het stafhok omdat we vanavond nog een wereldwijde activiteit hebben.
Ik merk dat ik bewuster ben geworden van alles in combinatie met mijn Gilwell. Ik geniet van de kleine dingen, ik doe wat ik graag wil maar ik ben ook onbewust toch nog veel bezig met mijn Lyme. Rust momenten in plannen, 1 dag in de week dat ik echt wel thuis ben en niks heb staan en dat is iets waar ik veel waarde aan hecht. Als ik een volle week heb zonder een dag vrij en thuis dan kan het mij echt dwars zitten en kan ik mij best een negatieve spiraal in denken. Gelukkig ben ik mij daar inmiddels ook van bewust en probeer ik dat voor te zijn.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen