Dag lieve lezer,

Welkom op mijn eerste blog (spannend).

Laat ik mij eerst even kort voorstellen: mijn naam is Jolien, ik ben 22 jaar en woon in België. Momenteel studeer ik nog, ik zit in mijn eerste master klinische psychologie en weldra begin in aan mijn stage. Ik kan enorm genieten van een goed boek, een stevige workout en uitstapjes met vrienden. Verder kan je me ook terugvinden achter het fornuis, verschillende recepten uitproberend.

De site Quizlet is lange tijd een vage herinnering geweest in mijn hoofd. Vroeger, een dikke 8 jaar geleden, kon je mij hier dagelijks op terugvinden. Ik maakte graag quizjes, verhaaltjes, etc. Ik vond dit een zalige site. Maar, mijn profiel heeft op dit moment een ander doeleinde!

Ik zit al een tijdje met het concept: "bloggen" in mijn hoofd. Natuurlijk gingen deze gedachten gepaard met enkele vragen: waar begin ik met bloggen? Waarover zou ik bloggen? Zouden er mensen zijn die mijn blogs willen lezen? Hoe start ik?
Vanochtend stond ik op en daar was het antwoord op mijn eerste vraag opeens: "laat ik een blog starten op Quizlet!" Waarover ik wil bloggen was mij allang duidelijk en of ik lezers ga vinden? Daar kan ik natuurlijk alleen maar achterkomen door mijn eerste blog te schrijven.
Dus ziehier, mijn eerste blog!

Ik gebruik deze eerste blog om mij even voor te stellen, maar vooral ook om jullie te laten kennismaken met mijn ideeën.

Aangezien het tegenwoordig een beetje vreemd aanvoelt, zocht ik een nieuwe tijdsinvulling. Ja, ik heb het hier over de Corona-situatie. Het is allemaal wat vreemd hé? Het voelt raar aan, toch? Al die aanpassingen? Al die tijd die vrijkomt? Wat doe je hiermee? Hoe ga jij ermee om? Ik ben zelf nog steeds zoekend...

En ik hoop dat mijn blog jullie hiermee kan helpen! Ik zou het in mijn blogs graag over onze mentale gezondheid willen hebben. Wat zeg ik? Mentale gezondheid? Wat bedoel ik hier precies mee? Is dat mentaal gezond zijn? Is dat "normaal" zijn? Is dat "geen psychische problemen hebben?" Ik ga eerlijk zijn, het is mij ook nog niet helemaal duidelijk. Ik denk dat het belangrijk is om jullie ervan bewust te zijn dat mentale gezondheid, of eerder: mentaal "niet gezond zijn" vaak samengaat met de situatie waarin we leven. Zo is homo/lesbisch zijn in België/Nederland volledig oké (gelukkig maar), maar in andere landen zou dit weleens voor problemen kunnen zorgen. Wist je dat "homo-zijn" vroeger een mentale ziekte was, ook in België? Jup, dit werd vroeger als "niet normaal" beschouwd....

Ik wil jullie er gewoon even op wijzen dat er geen duidelijkheid bestaat rond "normaal zijn", en misschien maar goed ook! Dit geeft ons veel ruimte om na te denken, om de gekke dingetjes die in ons hoofd zitten misschien wel helemaal niet zo erg te vinden. Misschien is het wel volledig oké voor jou, kan jij ermee leven. Misschien hebben andere mensen er meer problemen mee en zit dat jou dwars? Misschien kan je er gewoon even niet meer tegen, wordt het allemaal wat teveel? Het zal alleszins voor iedereen anders aanvoelen! Geen enkele persoon voelt, ziet, hoort, ... Dezelfde dingen. Iedereen is uniek!

In mijn blogs wil ik het graag met jullie over allerlei zaken hebben die misschien als "niet normaal" aanvoelen: stress, niet goed kunnen slapen, donkere gedachten, bang zijn,... Je kan het zo gek niet bedenken! Zeker in deze tijden; vreemde/andere tijden, is het belangrijk om hier stil bij te staan. Natuurlijk vind ik het ook belangrijk om naar jullie ideeën te luisteren, jullie mogen altijd onderwerpen in de comments droppen of mij een privéberichtje sturen en ik kijk wat ik kan doen!

Om af te sluiten, wil ik jullie nog graag dit meegeven:
you'd never say, 'it's just cancer, get over it', right?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen