De woorden spoken door mijn hoofd. Het heeft me diep in mijn hart geraakt. "Je bent lelijk", is wat hij zei. Hij die ik lief heb. Hij waar dag en nacht over droom. Misschien vind ik in het park meer rust. Ik loop mijn kamer zachtjes uit, in de hoop dat mijn ouders me niet zien. Stilletjes doe ik de deur achter me dicht. Het parkje is vlak bij. Ik kan me daar ontspannen, bij het meertje in het park. Nee! Dit kan niet! Zo'n 10 meter verderop, zie ik de jongen staan, met het groepje die me ook lelijk noemde. Zijn vrienden, mijn vijanden. "Hé kijk eens, je meisje staat daar!" Roept een van zijn vrienden. Stilletjes loop ik naar ze toe, ik moet er ooit langs komen. "Oh, ze is zo lelijk zo lelijk!" Tranen vloeien achter mijn ogen. Ik moet me groot houden, ik moet sterk zijn. "Wat moet je?" "Je bent lelijk!" Antwoord hij. Hij die ik lief heb. Hij waar ik dag en nacht over droom. Jonge, ga eens even normaal doen ofzo! Huilend ren ik weg. Ik hoor de jongens luid lachen. Langzaam sterft het gelach weg.

[2 dagen later]
Ik zie de jongen. Hij die ik lief heb. Hij waar ik dag en nacht over droom. Hij is alleen. "Hallo", zegt hij zo vriendelijk mogelijk. "Jij bent geen blik van mij waardig, ik ben toch zo lelijk?" "Nee! Ik vind je niet lelijk!" Ik begin een beetje met hem te praten.. "Zullen we een keer afspreken? Morgen ofzo? Dan zijn mijn ouders niet thuis, kunnen we een filmpje kijken." "Is goed." Antwoord ik op het voorstel. "Hier is mijn adres en nummer"

[morgen, in de avond]
Zenuwachtig sta ik voor zijn huis. Hij doet open. "Heey liefje. Wil je mijn kamer zien?" Ik knik ja, als teken dat ik dat wel wil. Ik volg hem de trap op. Als we in zijn kamer zijn loopt hij naar zijn bureau en graait wat uit zijn laatje. Het is een klein vierkant dingetje. Ik merk niet op dat het een condoom is. Als hij het dingetje uitpakt raak ik een beetje in paniek. "Ik.. ik weet niet of ik dit wel wil!" "Tuurlijk wil jij dit. Lieve en knappe meisjes willen het toch met lieve en knappe jongens?" Ik laat hem maar gaan maar ik voel me er wel wat ongemakkelijk bij..

[volgende dag]
Ik zie de jongen onderweg naar school met zijn vrienden. "Hoi!" Zeg je vrolijk. "Ken ik jou? Weet je hoe lelijk jij bent!" "Euhm.. ja? Gisteravond, remember?" "Sorry ik ken geen lelijke mensen.." Tranen stromen over mijn wangen. Ik wil hem een klap geven, maar hij pakt snel zijn mes en schuurt ermee langs mijn wangen. Ik voel aan mijn wang, waar een hele plas bloed uitstroomd.

Dit kan niet meer, denk ik. Thuis aangekomen pak ik een groot scherp mes. Een pen, een potlood en een papiertje. Ik schrijf 'IK MAG LELIJK ZIJN, MAAR IK BEN GEEN SLET!' op het blaadje. Dan pak ik het mes, en doe wat ik ermee moet doen. Ik snijd mijn keel door. Alles word zwart voor mijn ogen...[volgende dag]
Die kutkrant komt natuurlijk weer te laat. Ik loop naar de deur waar de krant net door de brievenbus word gegooid. "Eens kijken.." De krant valt open op de pagina met de overlijdingsadvertenties. Mijn ogen glijden gelijk naar het gedeelte..
'Onze dochter, onze enige dochter, doodsoorzaak onacceptabel 20-8-1992 - 12-3-2007'
Zo oud was ze ook.. Zij, die ik lief had! Zij, die ik lelijk noemde! Ik snel me naar haar huis, waar allemaal politieagenten staan. "Wat is er gebeurd?" Vraag je aan een agent. "Ze heeft haar keel doorgesneden, met een briefje erbij. 'IK MAG LELIJK ZIJN MAAR GEEN SLET!' stond erop." Schuldgevoel gaat door je lichaam heen..

[een maand later]
Tot nu toe bracht ik elke dag een bos bloemen bij haar graf. Ik huilde, ik huilde, ik had geen vrienden meer en alles ging slecht op school. Tot op de laatste dag, de laatste van mijn leven. Mijn ouders waren naar de film. Ik pakte een mes.. 'SORRY VOOR MIJN LEVEN, IK HOOP DAT IK JE ZO ZIE OM MIJN EXCUSES AAN TE BIEDEN!' sneed ik op mijn borst. Toen sneed ook ik mijn keel door..

Later op de avond trefden zijn ouders hem ook dood aan.
Heeft dit verhaal je geraakt, zet het dan in je blog, op je hyves of waar je hem ook zetten kan.

Voor de meiden; Spreek nooit té snel met een jongen af.

En voor de jongens; Je weet niet wat je een meisje aandoet door haar lelijk te noemen!

Reacties (1)

  • Western

    WOW, Heftig! O.o

    Jongens zijn soms gewoon grote klootzakken.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen