Foto bij Love 117

We hebben Liam en Inna opgehaald, en Vanessa heeft nog wat kleren van Inna mogen lenen. Het zag er nou niet bepaald normaal uit, dat veel te korte jurkje. We rijden nu door het centrum van Londen, naar het ziekenhuis toe. Er staat weer best veel file, waardoor het nog even duurt, maar na een half uur komt toch het ziekenhuis in zicht. Vanessa huivert even maar ze krijgt meteen steun van Inna.
"Ik wil echt niet", fluistert ze zacht.
"Wij zijn bij je. Je hoeft niet alleen te gaan", fluistert Inna haar bemoedigend toe. Louis parkeert de auto in de parkeergarage en wanneer hij stil staat, stappen we uit. Vanessa stamelt nog even, maar Inna pakt haar hand vast en ze komt ook mee. Ondertussen weten we wel waar we naar toe moeten. Verdieping 3, afdeling MC, kamer 18. Op de afdeling MC komt meteen de dokter van Harry op ons af.
"Hoe gaat het met Harry?", vraagt Louis meteen.
"Niet goed. Slecht zelfs", antwoordt hij eerlijk. We wisselen allemaal ongerust een blik met elkaar uit. Bezorgd kijk ik naar Vanessa. Dit nieuws zou ze echt niet aankunnen. "Hij gaat sterk achteruit. We weten niet wat er is, maar hij lijkt het zelf op te geven, dat hij zelf niet meer door wilt zetten", vertelt de dokter.
"Nee, zo is Harry niet!", zegt Louis meteen. Liam bevestigt dat snel. Ik kijk naar Vanessa die wel op instorten lijkt te staan. Inna heeft haar hand vast, en ik pak de andere om haar te steunen.
"De meeste gevallen worden binnen 6 weken van de coma wakker of komen te overlijden. Harry zit nu op 5 weken. Als hij over die 6 weken gaat, kan het nog wel eens heel lang duren. Nog maanden. Sommige gevallen kunnen jaren duren. We zijn niet zeker of hij er dan ooit nog wel uit zal komen", zegt de dokter. We schrikken hier allemaal weer van. "Jullie mogen nu bij hem." Er is een moment van stilte en shock.
"Wie gaat eerst?", vraag ik zacht.
"Gaan jullie maar eerst", zegt Vanessa die zich al op een stoel laat zakken. Liam en Inna gaan eerst, en vervolgens Louis en ik, en als laatste gaat Vanessa alleen.
"Durf je alleen?", vraagt Inna zorgzaam.Vanessa durft niet goed, maar gaat uiteindelijk toch.
"Ik wil alleen zijn met Harry."

Vanessa is al zo'n 20 minuten binnen, wat behoorlijk lang is. Ik kijk voor de zoveelste keer door het raampje heen en zie Vanessa tussen de tranen door tegen Harry praten. Ze praat nu al zo'n 15 minuten non-stop tegen hem. Ik heb het gevoel dat dit haar goed zal doen. Misschien dat ze nu wakker geschud word, en ze inziet dat het echt de verkeerde richting in gaat met haar.
"Maar wat is er nou allemaal met Ness? Jullie vertelde kort dat ze zichzelf snijdt, wat me al opgevallen was, en dat ze zuipt", vraagt Inna, die zich echt heel veel zorgen maakt om Vanessa.
"Ik weet het ook niet. We hebben haar vanochtend weggehaald bij een jongen, wat volgens een vriendin van haar de zoveelste onenightstand is. Haar moeder zei dat ze de afgelopen weken stomdronken thuis komt, en Vanessa is heel onredelijk", leg ik uit. "
"Toch geen drugs, he?"
"Ik hoop het niet! Ze is wel echt heel onredelijk. Ze sputtert heel erg tegen en begint gewoon te schoppen als ze iets niet wilt", zeg ik.
"Als Harry nou maar niet...", begint Louis plots, maar hij durft de woorden niet eens uit te spreken. Troostend leg ik een arm om hem heen, en meteen laat hij z'n hoofd op mijn schouder vallen. Iedereen heeft het zo moeilijk.

Ineens, heel onverwachts, komt Vanessa naar buiten gestormd. We schieten overeind. Er zal toch niks ernstig zijn?
"Wat is er?" We schrikken meteen op.
"Z'n hand bewoog. Hij bewoog!", roept ze uit. Er komt al een dokter op ons af. '"DOKTER! HARRY BEWOOG!", gilt ze bijna.
"Het spijt me jongedame, maar dat is waarschijnlijk een verbeelding." De dokter is heel erg kalm, bijna harteloos.
"Maar zijn hand bewoog echt! Ik voelde het!"
"Het is onmogelijk! Het kan niet", herhaalt de dokter.
"Maar ik ben niet gek! Ik voelde het echt!", houdt Vanessa vol. Het maakt haar alleen maar bozer dat de arts zo kalm blijft.
"Ik denk dat je even moet afkoelen en wat frisse lucht nodig hebt", raadt hij Vanessa aan.
"IK BEN NIET GEK!", roept Vanessa uit. Een beetje ongelovig kijken we naar haar, en vervolgens ook de kamer in, waar Harry nog steeds zo bij ligt als daarstraks. De dokter kijkt even bedenkelijk.
"Wie heeft hier de minst sterke band met Harry?", vraagt hij. Eerlijk steek ik mijn hand op. "Dan wil ik je even spreken." Verbaasd wissel ik een blik uit met ze en loop achter de dokter aan. Ik hoor Vanessa nog ratelen dat Harry echt bewoog tegen de andere.
"Waarom wilt u mij spreken?", vraag ik bezorgd. Waarom wil hij MIJ spreken? Hun hebben toch eigenlijk veel meer recht om het te weten? Of net zo veel in ieder geval.
"Omdat ik niet weet of ze het aankunnen als ik ze dit vertel", begint hij. Hij heeft de vingertoppen op elkaar en kijkt me bedenkelijk, maar ook voorzichtig aan.
"Wat?", schrik ik. Wat kunnen ze niet aan? De arts is echt bloedserieus, en het maakt me alleen maar banger. Ik durf het bijna niet te denken. Het zou toch niet...
"Het gaat vreselijk slecht met Harry. Hij gaat snel achteruit en het lijkt erop dat hij zelf de moed opgeeft, voor welke reden dan ook", begint hij erg voorzichtig.
"Vanessa zei dat zijn hand bewoog. Dat kan dan toch niet? U hield net zelf de hele tijd vol dat zijn hand niet kan bewegen", probeer ik.
"Het kan wel, maar dat kan het einde betekenen. Vaak voor de dood, hebben ze nog een kleine opleving." Mijn mond zakt open en geschokt kijk ik hem aan.
"G-gaat Harry dood?", vraag ik zo zacht dat ik hoop dat hij me niet gehoord heeft. Dat mag echt niet! Harry mag niet dood gaan!
"Ik denk dat jullie je er op moeten voorbereiden." Die woorden komen aan als een harde slag in mijn gezicht.

Bij 100 kudo's komt het volgende hoofdstuk xx

Reacties (58)

 • Gunderson

  KAN DIT NOU NIET FF JULIAN ZIJN??(huil)

  4 jaar geleden
 • VerenaClifford

  NOOOOO NOT Harry:(

  6 jaar geleden
 • 1DLovatic

  omg neeeeeeeee te zielig(huil)(zip)

  6 jaar geleden
 • crazymy

  neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  6 jaar geleden
 • denixxohshc

  NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEee

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen