Foto bij Love 118

"Hij moet het overleven!"
"Dat ligt helemaal aan Harry zelf. Hij is flink achteruit gegaan, waarschijnlijk omdat hij niet meer wilt of het niet meer vol kan houden. Wij kunnen daar niets aan doen. Het ligt aan hem, maar ik ben bang dat het nog maar een kwestie van tijd is." Van frustratie woel ik met mijn handen door mijn haar en leun tegen de muur aan. Godverdomme!
"O, nee. En hoe moet ik hun dat vertellen?", vraag ik bang. Ik bijt op mijn nagels van angst. Dat kan ik ze echt niet vertellen, hoor!
"Ik weet niet of ze het aankunnen", antwoordt de dokter.
"Natuurlijk niet! Maar we kunnen het toch niet voor ze verzwijgen?", zeg ik boos. Is hij gek geworden? Hij wilt dit toch echt niet verzwijgen? Natuurlijk moeten we het ze vertellen. Ik kan nu niet terug gaan lopen en zeggen dat er niks aan de hand is, terwijl ze me nu hier toch ook zien staan? Ik kijk om en zie dat ze allemaal met een bezorgde en angstige blik mij aankijken van een afstand. Dit maakt het alleen maar erger.
"Nee, daarom wilde ik het jou eerst vertellen", zegt de dokter.
"Ik durf het ze echt niet te vertellen. Echt niet!" Ik kijk de arts angstig aan. M'n onderlip trilt een beetje.
"Het is wel nodig"
"U heeft echt geen idee wat voor een last u nu op mijn schouders legt", zucht ik. Wat een asshole! Het is zijn [email protected]#$%^&*cking baan!
"Oke, dan", geeft hij toe en we gaan terug naar de andere.

Er is nog geen woord gezegd, maar ik kan de angst in hun ogen lezen als ze mijn gezicht zien.
"Harry gaat dood?", vraagt Louis zacht om bevestiging. Ik staar naar de neuzen van mijn schoenen en durf echt geen antwoord te geven. Hoe kan ik nou ja zeggen? Het doet ze zoveel pijn.
"Jullie moeten je er wel op voorbereiden. Het is nog maar een kwestie van tijd. Het ziet er niet goed uit", antwoordt de arts. Het is zo... zakelijk hoe hij het zegt. Harteloos.
"Maar zijn hand bewoog!", houdt Vanessa vol. "Harry kan niet dood! Hij moet oud worden, en we gaan trouwen en krijgen kinderen en ...", ratelt ze. Ik loop naar haar toe en sla m'n armen om haar heen.
"Het komt vaak voor dat mensen die in coma liggen voor de dood nog een kleine opleving hebben."
"Maar u zei net zelf dat hij voor de 6 weken nog wakker kan worden", houdt Liam vol. Niemand wil het geloven, omdat we allemaal willen dat hij het overleeft.
"Het kan, maar omdat hij zo sterk achteruit gaat, vrezen wij voor het ergste. Als iemand in een coma ligt hoort het juist beter te gaan, omdat het lichaam zich dan aansterkt, bij Harry niet", legt de arts uit.
"Hoe lang heeft Harry dan nog?", vraag ik.
"Dat kan ik je echt niet zeggen. Ik zou het zelf ook niet weten." Vanessa staat tegen het raampje aangeplakt en kijkt naar Harry die er nog steeds hetzelfde bij ligt. Het is gewoon niet te beseffen. "Maar het bezoekuur is al lang afgelopen, dus ik moet jullie nu weg sturen. Er word gebeld naar zijn ouders als er nieuws is. Je kunt hen vragen of ze je op de hoogte houden."

Als verdoofd lopen we in de parkeergarage naar de auto. Niemand wilt weg. Waar moeten we heen? Huis? En dan? Wat moeten we daar doen?
"Kun je rijden?", vraag ik aan Louis. Zijn ogen zijn helemaal rood van het huilen, net zoals bij ons allemaal. Louis bijt op zijn lip en knikt.
"We kunnen nu toch niet weg gaan?", zegt Vanessa boos.
"We zijn weggestuurd, Ness, je kunt niet terug", reageert Inna.
"Ik kan toch ook niet naar huis!"
"Je weet niet hoe lang Harry nog in coma blijft", zeg ik. "Het kan nog een week duren."
"Dan blijf ik een week naast zijn bed zitten!" Louis is al aan het rijden en komt in de file in Londen terecht. Zo kan het nog wel een half uur duren voordat we uit Londen zijn.

We zitten een tijdje in de auto, tot Louis plots gebeld word. Zijn telefoon ligt op het dashboard, maar Louis pakt het niet op.
"Kun jij opnemen? Anders krijg ik een boete." Ik pak z'n mobiel en kijk op het schermpje. Harry's moeder.
"Het is Anne", zeg ik. Iedereen kijkt me geschokt aan.
"Het zou toch niet nog slechter met hem gaan? Hij zou toch niet..."
"Misschien is er net wat gebeurd? Misschien heeft hij wel een aanval gehad? Zoals de vorige keer? Dan beweeg je ook een beetje", zegt Inna in paniek. Die paniek steekt meteen Vanessa aan.
"Harry mag niet dood!" Wat als ze gelijk heeft? De dokter zei hij Anne zou bellen, als er iets was. Ze zeggen vaak dat iemand te overlijden pas nadat een speciaal iemand is geweest, omdat ze daar op gewacht hebben. Het zou toch niet?

Reacties (45)

 • ketchup

  he hè , Julian mag dood, Harry niet !

  6 jaar geleden
 • Snuf

  Waar wow. Je als Harry dood gaat kom ik je persoonlijk opzoeken!

  6 jaar geleden
 • LStyles212

  omg dalijk belt anne dat hij juist wakker is geworden : )
  snellverder<3

  6 jaar geleden
 • bondjuk

  NEEEE Harry mag niet opgeven, hij mag niet dood!

  6 jaar geleden
 • xrachelloves

  neeeneeeeneeeee, hij MAG niet dood!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen