Zijn mond klapt weer dicht en zenuwachtig blijf ik Louis aankijken. Na een paar minuten gestaard naar mij te hebben schuif hij aan op de stoel naast ons en blijft ons aankijken. Waarschijnlijk word hij geroepen want even flitsen zijn ogen naar achter ons en maakt hij een gebaar waarna hij weer naar mij kijkt. Na een tijdje wil hij weer wat zeggen maar sluit hij zijn mond weer.
Ongemakkelijk blijf ik hem aankijken en kijk ik ook af en toe naar Cara die ook niet weet wat te doen. Uiteindelijk doet hij zijn mond weer open en beweegt hij hem wel.
‘Maar hoe komt het dan dat je praat? En dat je mij verstaat?’ Vraagt hij en fronsend kijkt hij me aan. Een zenuwachtige glimlach licht om mijn lippen en ik haal mijn schouders op. ‘Ik werd pas op mijn veertiende doof, dus mijn spraak was al goed ontwikkeld. En ik versta je omdat als je me goed aankijkt ik je lippen kan lezen. Daarom had ik niet door dat je eerst tegen me praatte in de metro.’ Leg ik simpel uit maar ook ongemakkelijk. Meestal als je mensen dit had uitgelegd gingen ze weg en kwamen ze nooit terug.
‘Is je vriendin ook doof?’ Vroeg hij een beetje beschaamd en voorzichtig glimlachte ik waarna ik knikte. ‘We kunnen praten door gebarentaal.’ Zei ik zacht en keek hem aan in zijn ogen. Wat het was wist ik niet, maar ik had er meestal erg moeite mee om mensen in hun ogen aan te kijken. Vooral had ik dat bij onbekende mensen en speciaal jongens ook. Maar zijn ogen waren zo betoverend blauw dat ik er wel in moest blijven kijken. Hij bleef ook in mijn chocolade bruine ogen kijken.
Opeens wende hij zijn hoofd af en gegeneerd wende ik mijn blik ook af, waarschijnlijk waren mijn wangen nu schamend rood. Wat er met deze jongen aan de hand was wist ik niet, maar op de een of andere manier wist hij me te betoveren en me een raar duizelingwekkend gevoel te geven.
‘Maar ehm ik had eigenlijk de vraag of je mijn sms’je had ontvangen, want je had niks geantwoord.’ Zei hij voorzichtig en ik knikte. ‘Ja, ik wist alleen niet zo goed wat te antwoorden. Maar we kunnen wel wat leuks gaan doen.’ Hij glimlachte me en ik voelde de hand van Cara op mijn been en ik boog mijn hoofd naar haar. Ze keek me indringend aan waardoor ik me nog meer opgelaten ging voelen.
‘Wel we kunnen ergens heen gaan of iets.’ Stelt hij voor en ik knik. ‘Klinkt goed, stuur me anders een tijd en plaats en ik kom eraan. Maar we moeten nog ergens heen dus wij gaan weer.’ Zei ik om van hem af te zijn. Dit was ook niet leuk voor Cara. ‘Prima.’ Zei hij waarna hij opstond, niet wist wat te doen. Onhandig stak hij zijn hand op waarna hij naar zijn vriend toe liep.
Ongelovig keek Cara me aan zodra hij weg was. ‘Wat?’ Vroeg ik zo onschuldig mogelijk. Cara wist dat dit mijn langste gesprek met een jongen ooit was geweest. Waarschijnlijk zou ze er weer een drama van maken.
‘Weet je niet wie dat was?’ Vraagt ze met open mond. ‘Ja dat was Louis.’ Grinnik ik. ‘Ja duh, maar dat was Louis fucking Tomlinson!’ Zegt ze enthousiast en ik kijk haar vragend aan. ‘Hoe weet jij zijn achternaam als ik die nog niet eens weet?’ Vraag ik verbaasd. Rollend met haar ogen pakt Cara me bij de arm vast en snel pak ik mijn jas en tas nog voordat ze me winkel uittrekt. Ze sleept me mee naar een groot bord die boven een gebouw staat.
Er staan vijf best knappe jongens op. Als ik mijn schouders ophaal en haar vragend aankijk zucht ze diep en wijst naar de rechter jongen. ‘Dat is Louis.’ Zegt ze duidelijk. En nu ze het zo zegt, dat is inderdaad Louis. Misschien ziet hij er iets anders uit omdat zijn haar anders zit en andere kleding aanheeft en zich geschoren heeft. Maar hij is het wel. ‘Maar dan nog weet ik niet wie ze zijn.’ Zeg ik tegen Cara en ze geeft me een ongelovige blik.
Ze loopt weer verder en snel loop ik achter haar aan. ‘Wie zijn ze dan?’ Vraag ik nu best wel nieuwsgierig. ‘Ze zijn One Direction, de populairste boyband op dit moment over heel de wereld.’ Zegt ze dramatisch waardoor ik in de lach schiet. ‘Ah joh, ze zijn vast niet zo heel bekend.’ Zeg ik best naïef. ‘Wat jij wil schat.’ Zegt ze nog voordat we in de metro terug naar huis stappen.
Toch begin ik nu best aan me te twijfelen? Straks was hij wel zo bekend, wat zou hij dan met een meisje zoals ik willen?

Reacties (1)

  • myStyleS

    nieuwe abo! love it
    xx

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen