Foto bij Love 127

"We willen een eerlijk antwoord. Is dit jou Louis T?", vraagt ze, alsof hij een crimineel is. Louis T. Ik zwijg en hou m'n lippen stevig op elkaar. Ik heb het recht om te zwijgen, dus dan doe ik dat ook. Zolang ik niet bevestig dat het Louis is, kunnen ze niet veel.
"Geef antwoord!", zegt de man streng.
"Louis heeft Julian niet vermoord", zeg ik als enige.
"IS HET LOUIS T! JA OF NEE?" Hij springt op en slaat keihard met zijn vuist op de tafel. Ik schrik erg hard van zijn uitval. Ik krimp ineen en sla m'n armen om m'n knieën. Hij is echt agressief. De agente kijkt de man boos aan, en stuurt hem naar buiten. Nu zit ik alleen nog met de agente in de verhoorkamer. Of, ja, alleen. Waarschijnlijk staan er mensen achter dat geblindeerde raam mee te kijken, te luisteren en te oordelen.
"Is het Louis T in dit filmpje?", vraagt de agente zo aardig mogelijk alsof ik een kleuter ben.
"Louis zou nooit iemand vermoorden! NOOIT!", zeg ik beschermend. Ze kunnen toch niet denken dat een puber tot zoiets in staat is? Louis is nou niet iemand die meteen gaat vechten, maar als iemand het verdient heeft, krijgt die ook rake klappen van hem, maar iemand vermoorden gaat echt veel te ver! Ze moeten zich schamen dat ze Louis hiervoor aanhouden en hem beschuldigen.
"Dus het is wel Louis?", vraagt ze. Shit! Ik heb mezelf gewoon verraden. Ik zwijg weer en bijt m'n lippen hard op elkaar. Ineens proef ik bloed en stop ik er maar snel mee. De laptop word dichtgeklapt en de agente gaat naar buiten. Nu zit ik weer alleen. De stem van Louis spookt door m'n hoofd. 'Ik sla je dood als je nog een poot naar Juliet durft uit te steken! Morsdood!' Louis zou toch niet echt..? Dat zou hij toch nooit doen? Louis kan hem wel slaan, maar hij zou hem echt niet vermoorden! Dat weet ik zeker!

Ik weet niet hoe veel later het is, maar de agente komt weer terug en voor me zitten. Ik heb geen flauw idee hoe laat het überhaupt is. Zou school al afgelopen zijn? De afgelopen tijd ben ik niet uit deze verhoorkamer geweest, en heb ik ook geen daglicht gezien. Wat een hel! Stel je voor hoe het in een cel zou zijn.
"Mag ik wat vragen?", vraag ik voorzichtig aan de agente.
"Ja", antwoordt ze vriendelijk.
"Hoe is Julian eigenlijk dood gegaan?", vraag ik. Die vraag spookt al een tijdje door mijn hoofd. Stel dat hij doodgeschoten is, dan kan Louis het niet gedaan hebben, maar als hij in elkaar ge-
"Hij heeft een klap tegen zijn hoofd gekregen die hem fataal is geworden, verder mogen we er nog niet over uitwijden", zegt de agent. Ik hap even naar adem. Een harde slag dus.
"Zijn er nog andere verdachte?"
"Op dit moment is Louis T hoofdverdachte, en hij wordt verhoord in de andere verhoorkamer", zegt ze. Ik zucht en laat m'n gezicht in m'n handen vallen. Hoe kan dit? Zou Louis hem dan echt goed geslagen hebben, wat Julian dus fataal geworden is. Louis zou nooit iemand vermoorden. Echt niet!
"Maar als er geen bewijs is, mogen jullie Louis toch niet vasthouden?", vraag ik.
"Zonder bewijs moeten we hem na 24 uur laten gaan, maar op dit moment word hij wel vastgehouden voor geweldpleging", legt ze uit. Nu komt er een woede in me op. Dit is echt heel oneerlijk!
"Waarom werd Julian daar dan niet voor vast gehouden? Hij heeft Niall een hersenschudding geslagen, waarvan aangifte is gedaan. En toen werd er niks gedaan! Er waren twee getuige zelfs! Als Julian door was blijven slaan, en Louis hem niet was komen redden, had Niall wel dood kunnen zijn!", roep ik boos.
"Er is al een dode gevallen!"
"JA, MAAR WAT KAN DIE HELE JULIAN MIJ SCHELEN?", roep ik kwaad terwijl ik helemaal door het lint ga. Ik ben helemaal mezelf niet meer, zo boos ben ik. Hij kon alles doen wat hij wilde, terwijl Louis nu wel verdachte is. De agent houd me vast en zet me terug in de stoel. DIt is zo oneerlijk! Het is zo oneerlijk! Ik leg m'n hoofd op tafel neer en verstop het in mijn armen als ik begin te huilen. Ik weet het echt niet meer. Als het echt Louis' schuld is, was het niet eens expres! Dat weet ik zeker! En dan gaat hij wel vast gehouden worden. Wat als hij de cel in moet? Dat mag echt niet gebeuren! Hij hoort niet in een cel. Louis wilt mij alleen maar beschermen. Het is ook allemaal mijn schuld!

Willen jullie vannacht een Louis pov?

Reacties (41)

 • VerenaClifford

  haha Is dit Jou Louis T. XD

  6 jaar geleden
 • VerenaClifford

  haha Is dit Jou Louis T. XD

  6 jaar geleden
 • TheFeather

  Ik moest heel erg lachen om die "is dit Louis T. Ja of nee?" Het rijmt c:

  6 jaar geleden
 • ultionem

  lou pov
  het is zo oneerlijk
  juliet heeft helemaal gelijk
  xoxo

  6 jaar geleden
 • xMeiisje

  Nouuu ik helemaal blij met 3 nieuwe stukjes en dan is het zo spannend en dan zijn er geen nieuwe stukjes meer!
  Aargh! Ik wil weten wie de dader is!
  Hoe dan ook als t kwam doordat Louis hem iets te hard heeft geslagen is het Julians verdiende loon! Hij was echt een Gekk!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen