Het nieuwe hoofdstuk komt wanneer ik klaar ben met mijn proefwerk (lang proefwerk, dus zal zeker wel 2 uur duren) xx

Verbaasd kijk ik Zayn en liam aan wanneer Famke naar boven is gegaan.
"Why did she act so weird?", vraag ik me af. Beide jongens halen hun schouders op. Moeten we nu trouwens hier blijven staan? Of naar binnen lopen? Wat moet ik dadelijk zeggen als Yara naar beneden komt? Als ze er is. "Yara is a beautiful name", zeg ik plots. Liam en Zayn kijken me aan en glimlachen.
"So, and now? What are you going to say to her?", vraagt Liam.
"I don't know", antwoord ik.
"You don't know? You could have thought about it for weeks", zegt Zayn ongelovig.
"Well, I still don't know", zucht ik.
"Oh Niall", zucht Zayn overdreven.
"Stop!" Zayn en Liam houden beide wijselijk hun mond dicht. Nu kunnen we zelfs gemompel van boven horen, maar we verstaan het toch niet. Na een vijftal minuten komt Famke weer naar beneden gestommeld. "So?", vraag ik meteen.
"She's in the shower", antwoordt Famke.
"And you had to ask her that?", vraagt Zayn ongelovig.
"Eh, yes, I told her you were here", zegt ze stamelend. Ik wissel een paar blikken uit met Zayn en Liam. Van hoever moeten wij nog geloven dat ze hier überhaupt is? "You can come in, if you want", zegt ze. Weer kijken we elkaar even aan, maar ik ga dan toch als eerste naar binnen. We hebben onze hele weg hier naar toe gemaakt, dan kunnen we ook wel even wachten, ook als ze hier misschien niet is.
"How do you know Yara?", vraag ik als ik achter Famke de woonkamer in loop. Ik kijk een beetje rond. Best een mooie grote woonkamer en keuken, en modern ook. "Are you good friends with her?"
"We're cousins and also good friends", antwoordt ze. "Do you want to drink something?"
"Tea", antwoordt Liam. Zayn en ik gaan met hem mee. Het is nog vroeg. Famke maakt ondertussennde thee terwijl Liam en Zayn wat met haar praten. Na een tijdje gaat de deur open en komt er een blond meisje naar binnen. Zeker niet Yara, maar het zou wel haar zusje kunnen zijn.
"She's almost finished", zegt ze. In het Nederlands zegt ze nog wat tegen Famke, maar dat kunnen we niet verstaan. Het lijkt een beetje op Engels, maar toch kan ik het niet verstaan. Liam, Zayn en ik kijk ze niet-begrijpend aan.
"Okay, we'll explain it", zegt Famke als ze ons de hete thee geeft.
"I have a youtube account and wanted to do the boyfriend does my makeup challenge", zegt het meisje als ze al begint te lachen erom. "But I don't have a boyfriend, so-"
"So Yara was the victim, and to be honest, it was horrible", komt Famke ertussen.
"No, it was fun!"
"She said she looked like a failed travestite", vertelt Famke en beide lachen ze.

Als de deur weer open gaat , komt dit keer wel Yara naar binnen. Vluchtig bekijk ik haar van top tot teen. Ze is dus mooier dan ik me kon herinneren.
"We heared about the travestite", zegt Zayn als grapje. Ze kijkt naar Famke en het andere meisje dat zich ook al voorgesteld heeft, Eva, die beide lachen.
"Oh, guys, did you have to tell that?", zegt ze met een zucht. Haar haar beweegt mee wanneer ze zich omdraait. Onder zijn de plukjes al bijna opgedroogd en is het blond, boven is het nog nat. Ze kijkt weer teug, in mijn ogen. Ik glimlach, maar het is een beetje ongemakkelijk zo wanneer iedereen ons aankijkt.

Reacties (16)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here