Foto bij Fight 8

~Maura Aslan~

We waren nog maar een paar kilometer van de duistere bergen verwijderd, het was werd steeds donkerder, geraamten van dode dieren lagen hier en daar over de grond verspreid.
Er in hingen geen bladeren meer aan de bomen en de wolken leken bijna zwart van kleur.
Toen we eindelijk bij de eerste berg aankwamen besloot ik dat niet iedereen meekon, een deel telmarijnen en een paar centauren en dwergen zouden met mij mee komen maar de rest bleef voor de bergen en stelde een kamp op.
Zelf trok ik de bergen in waar er een sterke wind waaide en het ook al snel begon te regenen, toch gaven we niet op en reden zo koppig al we waren door tot we plots een grote opening in de grot zagen waarna de meerderheid van mijn volk besliste daar te schuilen tot de storm over was.
Zo liepen we de grot in, eerst kwamen we in een grote donkere hall maar toen we door de gangen liepen kwamen we plots uit in een andere grote ruimte waar maar 1 soort meubel instond een stenen troon met een heleboel trappen ervoor ‘This is it, this is the old Castle of the queen thousands of years ago!’ zei ik nu hard waarna mijn volk vol ongeloof rond keek ‘back then everything existed out of snow and ice, it was winter for 100 years’ legde ik uit.
Maar ik was nog maar net klaar met mijn uitleg of er klapte een deur met veel lawaai dicht.
‘Who is here?’ riep ik ‘who is here? Who is here?’ herhaalde de stem steeds harder ‘I should be the one asking who is here, this is my castle!’ riep een diep hese mannen stem nu hard waarna ik mijn zwart al trok en Eric kwam aan mijn zei staan met zijn donkerbruine hengst.
Eric was ooit een verloren zwerver, hij had niemand meer sinds zijn vrouw gestorven was, op een dag kwam hij ons kasteel binnen gevallen, hij had Caspian alle schuld gegeven voor zijn vrouw’s dood omdat Caspian nooit had geluisterd naar de brieven die Eric schreef.
Na een kort gevecht waarna Caspian Eric verwonde was Eric terug de bossen in getrokken, hoewel Caspian me verbod achter hem aan te gaan deed ik het toch, koppig als ik was.
Zo had ik Eric halfdood terug gevonden, ik bracht hem terug naar het kasteel en verzorgde hem tegen Caspian’s wil.
Eric kwam er weer boven, hij bleek een geweldig soldaat te zijn, erg wantrouwig en zelfstandig maar sterk en hij had mij, dat was blijkbaar genoeg voor hem om zich bij ons leger aan te sluiten tot de witte heks ons weer uit elkaar haalde.
Terwijl Eric wantrouwig rondkeek zuchtte ik even, wie kon zich nu in dit kasteel verborgen houden, ik zou hier zelfs niet kunnen overleven.
‘Show yourself and there will be no fighting or lifes lost’ zei ik koel maar er kwam niet meteen antwoord ‘there are already so many lifes lost miss’ antwoorde de stem dan waarna ik even mijn zwaard wou wegstoppen maar plots sprong de man zomaar vanachter een stenen muur tevoorschijn en greep Destriër vast waarna die geschrokken wegsprong en ik viel maar ik rolde me meteen weg en sprong weer recht waarna ik oog in oog met de man stond.

Reacties (1)

  • BackToRed

    Omg omg djrfd ik heb een pauze van het leren voor de proefwerkweek :/ dus heel misschien komt er 1 hoofdstukje vandaag of geen :/ MAAR OMG OMG SNEL VERDER (van leren word ik een beetje hyper....) haha
    Xx

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen