Foto bij I.Forbidden-Four: Slytherin Jokes.

Harry

Na het avondeten liepen Harry, Ron en Hermelien samen met nog wat Griffoendors naar de leerlingenkamer. Helaas kruisten ze op de tweede verdieping een groepje lachende Zwadderaars.
      ‘Hey Chang!’ krijste Patty Park. Rosalie Chang een knap meisje die in het zelfde jaar zat als Harry, Ron en Hermelien en op de zelfde afdeling keek om.
      ‘Nog steeds geen vriendje?’ vroeg Patty.
      ‘Ik dacht dat ik je hoorde zeggen dat je wel iets voor Potter voelde!’ Patty keek verwachtingsvol naar Harry en toen weer naar Rosalie. Ze bloosde en Harry keek Patty venijnig aan.
      ‘Het gaat jou helemaal geen zak aan met wie Rosalie om gaat!’ verdedigde Hermelien haar. Rose knikte dankbaar.
      ‘Nou in ieder geval niet met echt hele zuivere mensen.’ Merkte Malfidus grijnzend op. Hermelien en nu ook Ron keek woedend de kant van de Zwadderaars op die dubbelgevouwen lagen van het lachen.
      ‘Kom.’ Harry trok zijn vrienden mee voordat er gewonden gingen vallen.
      ‘Laat ze toch lekker.’ Zei hij. Rosalie wachtte niet op de anderen en rende weg de trap op naar de zevende verdieping.
      De anderen liepen zonder omkijken de gang uit met de irritatie op hun gezicht. Eenmaal in de leerlingenkamer zat Rosalie in een grote stoel naar het haardvuur te staren. Ze keek niet op of om toen ze binnenkwamen en knipperde bijna niet hem haar ogen. Hermelien zag het en liep naar haar toe ze fluisterde iets geruststellend tegen haar en deed enkele pogingen haar op te vrolijken. Harry liep nadenkend naar de trap van de slaapzalen om zijn boeken voor kruidenkunde te halen.
      ‘Ga je nu al naar bed?’ vroeg Ron verbaasd.
      ’Nee, ik denk dat ik nog even naar de bieb ga.’ Zei hij, meer tegen zichzelf dan tegen Ron. Was het slechts een roddelzaaiende opmerking geweest van Patty, of was Rosalie echt verliefd op Harry? Wat hem raar leek aangezien hij met haar tweelingzus Cho had gehad. Met steeds dezelfde vragen in zijn hoofd liep hij naar de bibliotheek, daar was het tenminste rustig. Helaas was hij niet de enige, het verraste hem wel wie zijn metgezel was. Het was niemand minder dan Rosalie. Dus ze was meteen naar de bieb gerend na dat hij zijn boeken ging halen.
      ‘Hoi Harry.’ Lachte ze en klopte op de stoel naast haar.
      ‘Hoi Rose! Wat doe je?’ vroeg hij.
      ‘Met jou praten.’ Ze glimlachte.
      ‘Ja… dat weet ik.’ Lachte hij.
      ‘Nou waarom vraag je het dan?’ vroeg ze zogenaamd achterdochtig. Ze lachten.
      ‘Ik word zo ziek van die Zwadderaars, vooral Park ze blijft maar treiteren.’ Zuchtte Rose.
      ‘Je bent niet de enige die daar problemen mee heeft.’ Verzekerde hij haar.
      ‘Weet ik, maar toch.’ Ze haalde haar schouders op.
      ‘Nou wat kom jij hier eigenlijk doen? Buitenom met mij praten.’ Opnieuw verscheen er een flauwe glimlach om haar lippen.
Rosalie leek niet op haar zus al vonden de meesten mensen van wel, haar gezicht was anders maar ze had wel dezelfde donkerbruine ogen, hetzelfde lange steile zwartbruine haar en net als haar zus was ze van Aziatische afkomst maar opgeroeid in Engeland en kwam uit een van de laatste volbloed tovenaarsfamilies die er nog over was.
      ‘Huiswerk maken.’ Antwoordde hij. Ze keek hem twijfelend aan, ‘ohja voor welk vak dan wel?’ vroeg ze.
      ‘Kruidenkunde.’ Er hing een zweem van een glimlach om haar mond, ‘ik wil niet gemeen zijn Harry, maar waar zijn je boeken dan?’ ze keek zoekend om zich heen alsof die elk moment in haar handen konden springen. Harry besefte dat hij zijn tas in de toren van Griffoendor had laten liggen. Hij vloekte binnensmonds.
      ‘Ik ga ze wel halen.’ Vlug stond hij op en wilde weglopen.
      ‘Ik heb een beter idee, we gaan terug naar de leerlingenkamer, daar is het een stuk aangenamer dan hier.’ Zei ze.
Madame Rommella schonk hun een kwade blik en de twee verlieten de bibliotheek. Rosalie zweeg en Harry vroeg zich af waar ze aan dacht. Het idee om haar te vragen of ze echt op hem verliefd was bleef maar in zijn hoofd prikkelen tot hij zich niet meer in kon houden. ‘Was-het-waar-wat-Patty-zei?’ vroeg hij in één adem. Ze keek een beetje hem geschrokken aan maar herstelde zich snel ‘dat ze wat zei?’ en Harry verbaasde zich over de rust in haar gezicht.
      ‘Over jou, ben je verliefd op mij?’ maar Rosalie reageerde niet.
      ‘Mimbulus Mimbeltonia’ zei ze. Harry keek haar niet-begrijpend aan tot hij door had dat ze het tegen de Dikke Dame had die nu openzwaaide.
      ‘Is het goed als geen antwoord geef op die vraag?’ fluisterde ze, en zonder nog op een antwoord van Harry te wachten vluchtte ze naar de meisjesslaapzalen.
Harry was perplex en plofte neer in een van de grote oude stoelen. Met zijn handen tussen zijn hoofd dacht hij na over wat er vandaag was gebeurd.

Het was inmiddels al de dinsdag van de tweede week op Zweinstein en Harry slofte naar de Grote Zaal, het was nog vroeg en hij hoopte dat hij even alleen kon zijn. Gisternacht had hij ondanks hij uitgeput was van de eerste week toch tot diep in de nacht zijn achterstallig huiswerk zitten maken.
Nu zat hij slaapdronken aan het ontbijt en prikte levenloos met zijn vork in zijn cornflakes. Ron zat naast hem, ‘vanmiddag is de eerste echte Zwerkbal training toch?’ vroeg hij met een zekere nervositeit in zijn stem.
      ‘Ja, dus?’ vroeg Harry slaperig.
      ‘Ik…nou ja niet ik wilde eigenlijk… niet lachen hè?’ hij stopte midden in zijn zin. Maar Harry had dwars door Ron heen gekeken en totaal zijn hoofd niet bij het gesprek.
      ‘Harry? Hoorde je wat ik zei?’ vroeg zijn vriend die met zijn hand voor zijn ogen heen en weer zwaaide.
      ‘Watte? Zwerkbal ja…’ hij gaapte Ron schaapachtig aan die het nogmaals probeerde te vertellen: ’Ik wil kijken of ik wachter kan worden.’ Zei hij. Het duurde even voor Harry’s hersenen besefte dat hij moest lachen, ‘wat een goed idee!’ zei hij. Hij gaf hem grijnzend een klap op zijn schouder.
      ‘Oké!’ met nieuwe moed liep Ron naar Angelique, de aanvoerder van het team, ‘ga je meer Harry?’
      ‘jahoor’ zei hij en stond op.
      ‘Uh…Angelique?’
      ‘Hallo Ron, Harry.’ Begroette ze te twee vriendelijk.
      ‘Zijn vanavond de selecties voor wachter?’ vroeg Ron aarzelend.
      ‘Ja om 7 uur’ antwoordde ze.
      ‘Oh ja, dan heb ik strafwerk.’ Geeuwde Harry.
      ‘Wát?’ vroegen Angelique en Ron tegelijk.
      ‘Dan heb ik strafwerk.’ Herhaalde hij niet-begrijpend. Angelique liep rood aan, ‘Harry je mist de selecties van wachter?! Besef je dat wel?’ zei ze geïrriteerd.
      ‘Oh nou sorry hoor.’ Zei hij terwijl hij wakkerder en boos op Omber werd.
      ‘Sorry hoor? Daar heb ik niks aan Harry! Zorg dat je er bij bent, strafwerk of geen strafwerk.’ Siste ze.
      ‘Ik denk niet dat Omber het graag wil verzetten.’ Bracht hij tegen.
      ‘KAN ME NIET SCHELEN.’ Schreeuwde Angelique nu echt kwaad.
      ‘IK KAN ER TOCH NIETS AAN DOEN DAT IK STRAFWERK HEB GEKREGEN VAN DIE VUILE-‘ schreeuwde hij terug. ‘Jongens, niet zo schreeuwen iedereen kijkt!’ onderbrak Ron kreunend, en dat was waar, de meesten hoofden in de Grote Zaal waren op Angelique en Harry gericht die allebei briesend als stieren voor elkaar stonden.
      ‘HOU JE ERBUITEN!’ snauwde Angelique naar Ron.
      ‘ZORG DAN DAT JE JE GEDRAAGT IN DE LESSEN’ ze keek Harry afkeurend aan. Harry zag Malfidus aan de tafel van Zwadderich aandachtig luisteren naar de zoetsappige uitval van Angelique tegen Harry. ‘Stilte! Hoe durven jullie zo’n lawaai te maken in de Grote Zaal, tien punten aftrek van Griffoendor.’ Anderling kwam aangelopen en haalde de twee bekvechters uit elkaar.
      ‘Wat hoorde ik Potter, heb je strafwerk, van wie?’ vroeg ze zacht.
      ‘Omber’ snoof hij.
      ‘Potter, laat ik je één advies geven, gedraag je tijdens de lessen van Dorothea Omber.’ Ze keek hem streng aan.
      ‘Ja professor.’ Zuchtte hij.

Luister, dit is een zeer extreem lang hoofdstuk en daar moeten jullie het de rest van het weekend mee doen want ik heb een pww komende dus moet weer flink aan de bak. Helaas krijgen jullie geen koekje en ook geen extra hoofdstuk. Misschien nog eens proberen?...x

Reacties (5)

 • Monkey_Business

  Bwaaa ik weet niet meer wat ik moest schrijven voor reactie's
  Deze story is super goed maar ik val in herhaling als ik dat zeg toch?
  Ach ja dan weet je dus dat het echt zo is!

  8 jaar geleden
 • Ways

  Wooowww Dafuq hij verstuurde het ineens 3x:P

  8 jaar geleden
 • Ways

  Ah balen geen koekjes!
  En dan nog geen hoofdstukje ook:(
  Naja succes met je pww!
  Ik geloof in je:)
  (niet dat ik je ken ofzo, maar is altijd fijn om te horen:))

  8 jaar geleden
 • Ways

  Ah balen geen koekjes!
  En dan nog geen hoofdstukje ook:(
  Naja succes met je pww!
  Ik geloof in je:)
  (niet dat ik je ken ofzo, maar is altijd fijn om te horen:))

  8 jaar geleden
 • Ways

  Ah balen geen koekjes!
  En dan nog geen hoofdstukje ook:(
  Naja succes met je pww!
  Ik geloof in je:)
  (niet dat ik je ken ofzo, maar is altijd fijn om te horen:))

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen