Nog steeds in een ongemakkelijke stilte keken Louis en ik elkaar aan. Opeens stond er een meisje voor mijn neus naast hem, en een naar gevoel nestelde zich in mijn buik dat ze ons moment had verstoord.
‘Wie is dit Lou?’ Vroeg ze en glimlachend keek hij naar haar. ‘Dit is Rebecca.’ Zei hij glimlachend tegen haar en pakte haar handje vast. Waarschijnlijk was het zijn zusje, want hij was nog te jong om kinderen te hebben. Ook al sloot ik dat niet uit.
‘Oooh Carla zei dat je me zou helpen me opzadelen.’ Glimlachte ze en ik knikte. ‘Ehm ja kom maar. Dit is Donald, ga hem maar poetsen hij is erg lief.’ Zei ik glimlachend tegen haar en enthousiast begon het kleine meisje de pony te poetsen.
‘Ze is lief.’ Zeg ik zacht tegen Louis die knikt. ‘Ja Phoebe is geweldig.’ Grijnst hij. ‘Is ze je zusje?’ Vraag ik ontwijkend en lachend knikt hij. ‘Ja wat dacht je anders?’ Ongemakkelijk en met rode wangen haal ik mijn schouders op. ‘Je zou haar vader kunnen zijn.’ Mompel ik dan en met open mond kijkt Louis me aan. Na een paar seconden barst hij in lachen uit waardoor ik ongemakkelijk glimlach. ‘Wat je bent oud genoeg voor een tienervader.’ Zeg ik mezelf verdedigend. ‘Ja dat is waar.’ Grijnst hij.
Snel vlucht ik de stal in als Phoebe me roept en ik help haar verder met opzadel en poesten. ‘Oke loop nu maar met Donald naar de bak toe samen met Louis, daar moet je even wachten op Carla want die komt je zo halen. Ik ga nu even iemand anders helpen.’ Zeg ik tegen het kleine meisje waarna ze me bang aankijkt. ‘Ik durf hem niet mee te nemen.’ Troostend kijk ik haar aan en geef de teugels aan Louis. ‘Dan neemt je broer hem wel mee.’ Zeg ik glimlachend en meteen is ze weer vrolijk en rent alvast de stal uit.
Verward kijk Louis naar het dier en dan naar mij. ‘Dit meen je niet.’ Zucht hij en lachend knik ik. Snel loop ik weg voordat hij nog iets kan zeggen. Als ik om de hoek loop blijf ik nog even staan om naar hem te kijken. Hij staat hopeloos met dat paard in zijn handen, Donald vind het wel best zodra hij in zijn stal mag blijven. Zacht trekt Louis hem de stal uit en chagrijnig kijkt Donald hem aan. Zag lachend kijk ik naar Louis bange gezicht.
Uiteindelijk krijgt Louis hem toch uit zijn stal en haast ik me verder naar het volgende kind dat ik moet helpen.

Aan het einde van de les is Phoebe helemaal door het dolle heen omdat het zo goed ging, en hadden Louis en ik aan de zijkant staan bij kletsen. Hij had twee dagen vrij daarom was hij teruggevlogen om naar de verjaardag van zijn zusjes te gaan, en moest hij mee naar de manege. ‘Rebecca, mag ik Donald nog borstelen?’ Vroeg Phoebe opeens lief en ik glimlach. ‘Tuurlijk mag dat.’ Grijns ik en ze huppelt weer weg. ‘Zullen we binnen iets drinken?’ Vraagt Louis opeens en verlegen knik ik.
Zodra Louis en ik aan een heerlijke warme chocomel met slagroom binnen zitten, kan hij niet stoppen met praten. Geamuseerd kijk ik naar hem, zijn lippen die bewegen, zijn ogen die stralen als hij over zijn band en zusjes praat. Maar vooral zijn hele enthousiasme, hij was gewoon geweldig lief.
Als opeens mijn mobiel in mijn zak begint te trillen pak ik hem ongemakkelijk uit mijn zak en neem hem op na sorry te hebben gezegd tegen Louis die me fascinerend aankijkt. Verveeld kijk ik naar het sms’je dat ze me had gestuurd. Ze had gevraagd wat ik voor mijn verjaardag wou. Nou lekker niks.
Negerend stopte ik mijn mobiel weer weg en keek Louis aan.
Huppelend kwam Phoebe weer aangerend en sprong vrolijk bij haar broer op schoot. ‘Ik wil ook een pony voor mijn verjaardag Louis.’ Pruilde ze en lachend keek Louis haar aan. ‘Nee Phoebe.’ Zei hij streng en beteuterd keek ze hem aan.
Na een tijdje had Louis de discussie gewonnen dat ze écht geen pony mocht van hem en zijn moeder, het was zo’n schattig gezicht geweest. ‘Wanneer ben jij jarig Rebecca?’ Vroeg ze toen en verlegen keek ik hun aan. ‘Ehm volgende week.’ Zei ik zacht en vragend keek Louis me aan. Met mijn ogen probeerde ik duidelijk te maken aan hem dat ik geen cadeaus wou. ‘Wat leuk, dan kreeg jij een cadeau van mij!’ Riep ze blij en knuffelde me. Ongemakkelijk knuffelde ik haar terug en durfde Louis niet meer aan te kijken.

Reacties (1)

  • Semantiek

    Phoebe is schattug

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen