‘Ehm ik moet weer gaan Louis.’ Zeg ik als ik heb gezien dat het al vijf uur is geweest. Zijn gezicht vertrekt even kort maar glimlacht daarna weer. ‘Zullen we anders weer wat afspreken?’ Vraagt hij dan op zijn lip bijtend. Vanbinnen gil ik het uit van enthousiasme, waarschijnlijk trek ik van buiten een poker face. ‘Graag, wat wil je gaan doen?’ Vraag ik glimlachend en opgelucht haalt hij adem. Mijn buik voelt weer raar aan en alles tintelt zoals hij me aankijkt. ‘Dat weet ik nog niet, maar ik sms je nog wel. Maar waarschijnlijk word het morgen iets omdat ik de volgende ochtend weer weg moet.’ Zegt hij stralend en ik knik. ‘Klinkt goed.’ Grijns ik. Verrast slaat hij zijn armen om me heen en genietend sla ik twijfelend ook mijn armen om hem heen. Als hij me loslaat weet ik niet waar te kijken, en heb ik waarschijnlijk een rood hoofd gekregen. Ongemakkelijk zeg ik hem nog gedag waarna ik naar buiten loop naar huis.
Glimlachend en met het beste gevoel sinds tijden loop ik over straat. Louis is echt geweldig. Nooit gedacht dat ik hem echt leuk zou vinden, misschien vond ik hem ook alleen maar leuk zoals vrienden. Maar diep vanbinnen wist ik dat dat niet zo was. Stiekem had ik een crush op hem. Zou hij mij ook leuk vinden? Twijfelend beet ik op mijn lip en liep mijn straat in. Waarschijnlijk vond hij me alleen maar een vriendin.
Glimlachend kom ik binnen en zie ik mijn moeder zitten met een brief. Omdat ik in zo’n goede bui ben door Louis geef ik haar spontaan een knuffel van achteren en ze schrikt van me.
‘Niet schrikken mam, ik ben het maar.’ Grijns ik en ga tegenover haar zitten. ‘Becca.’ Zegt ze afkeurend als ik met mijn paardrij kleren op de stoel zit. ‘Sorry mam.’ Zeg ik meteen chagerijnig. ‘Wat is er met je aan de hand?’ Vraag ik als ik opsta en naar de gang wil lopen. ‘Niks, maar ik kreeg net een brief van je vader.’ Zucht ze en verstijfd blijf ik staan. ‘Wat wil hij van je?’ Vraag ik scherp. Meer gericht op mijn vader de boosheid dan op mijn moeder. ‘Hij… hij wil dat je met je verjaardag naar hem toe komt.’ Zegt ze zacht en legt de brief op het midden van de tafel.
Slikkend loop ik langzaam naar de tafel en pak de brief op. ‘Mag ik hem boven lezen?’ Vroeg ik zacht en ze knikte. Met de brief in mijn hand liep ik wel gehypnotiseerd naar mijn kamer toe. Zuchtend bleef ik midden in mijn kamer staan. Eerst een douche. De brief gleed uit mijn vingers en ik stapte er overheen om mijn spullen te pakken.
Zodra ik in de badkamer was kleedde ik me snel om en zette de kraan aan. Zo ontspannend als de douche altijd was, was ik nu zo gespannen als wat. Mijn vader schreef me nooit, had nooit contact met me gezocht sinds de scheiding met mam 7 jaar geleden. Hij was naar mijn oom vertrokken in Amerika die daar een ranche had. maar ik had nooit iets van mijn vader gehoord. Mijn oom stuurde altijd geld en een kaart voor mijn verjaardag samen met mijn tante. Maar ze zeiden nooit iets over mijn vader. Wat er ook in die brief stond. Het zou vast belangrijk zijn.

Zodra ik terugkwam in mijn kamer kroop ik op mijn bed en staarde voor me uit. Eigenlijk wou ik de brief helemaal niet lezen. Zuchtend pakte ik hem toch maar van de grond op en opende hem met trillende handen. Snel gleden mijn ogen over de regels heen.

Reacties (2)

 • Semantiek

  veeerrrrdeeerr.. lou gaat weer weg natuurlijk, maar ja.. waar naartoe....?? amerika offcourse, maar ze worden van hun geld bestolen en hebben geen geld meer om in een hotel te slapen en dan moeten ze stiekem overnachten op een ranch en die is van becca's oom en daar is zijzelf dan ook en dan vind ze hun 's nachts stiekem in de hooiberg met zn vijven... OOOEEEHHHh

  7 jaar geleden
 • XPAYNER

  ohmygod snel verder!
  xxxx

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen