"Ben je wakker?", vraagt Aaron wanneer ik net mijn ogen open heb.
"Ja", zeg ik schor.
"Goedemorgen." Ik krijg een kus op mijn voorhoofd van hem en wrijf vervolgens even door mijn gezicht. Eerst even wakker worden. Ik kijk de kamer rond die verlicht word door het licht van buiten. Aaron knoopt zijn blouse dicht en doet zijn stropdas om.
"Moet je nu al naar werk?", vraag ik.
"Het is al 8 uur", antwoordt hij. Ik knik. "Heb je vandaag dat gesprek?", vraagt hij.
"Ja, als kennismaking met het gebouw daar. Het bedrijf ken ik al", antwoord ik. Het is hetzelfde bedrijf als waar ik voorheen werkte in New York, alleen heb ik nu een hogere functie, en ben ik eigenlijk gewoon van locatie veranderd.
"Succes!"
"Jij ook", reageer ik. Hij buigt zich voorover voor een kus. Ik sla m'n armen om z'n nek en trek hem nog meer naar me toe.
"Hm, ik wil niet gaan", murmelt hij als hij bijna bovenop me komt liggen.
"Ga nou maar, niet te laat komen op de eerste dag", lach ik. Ik laat hem los en na nog een klein kusje verdwijnt hij. Met een diepe zucht kijk ik rond de kamer. Nu moet ik dus opstaan, waar ik echt geen zin in heb.

Ik strompel naar de keuken en zet de radio aan. Meteen klinkt er een vrolijk nummer door de kamer en beweeg ik een beetje mee. Wat hou ik toch van muziek. Het maakt me altijd wakker in de vroege morgen, en als er leuke liedjes op zijn heb ik zeker geen last van ochtendhumeur. Dat heb ik sowieso niet, het wisselt nogal af. Soms ben ik gewoon chagrijnig als ik vroeg moet opstaan, maar dat heeft niks met ochtenhumeur te maken. Aaron kan er dan wel altijd smakelijk om lachen, waar ik me dan nog meer aan irriteer. Ach ja, zo kan ik hem soms ook plagen wanneer hij met het verkeerde been uit bed stapt. Ik doe wat water in de waterkoker en zet die vervolgens aan. Alleen de waterkoker en het koffiezetapparaat staan pas op het aanrecht. Gisteren hebben we alle noodzakelijke dingen uitgepakt en het ziet er best al leuk uit zo, maar er missen toch wel veel dingen. Het moet nog helemaal aangekleed worden met foto's en een paar schilderijen. Ik moet alleen nog lijstjes kopen, want die van het oude appartement hebben we weggegooid. Het is alleen maar meer bagage, waar je ton voor moet betalen in het vliegtuig, en uiteindelijk zijn ze toch goedkoop in de winkel. Daarbij waren ze ook niet echt mooi meer, en zoals veel dingen al versleten. Ik moet er wel even aan wennen dat dit nu mijn thuis is. Ik maak m'n kop thee klaar en smeer een cracker waarna ik er een plakje kaas op leg. Aan tafel eet ik rustig mijn ontbijtje op terwijl ik op de ipad even de krant doorlees. Iets over de economie staat erin, maar daar ben ik toch al lang van op de hoogte, en iets over verkiezingen van het nieuwe parlement over een half jaar. Een half jaar, en dan hebben ze het er nu al over! Er staat verder niet veel interessants in, dus ik ben er al snel doorheen. Dan maar boodschappen doen. Ik maak de ijskast open en bedenk me wat ik allemaal nodig heb. Misschien moet ik eens een lijstje maken, want ik heb wel heel erg veel nodig! Pen, papier, waar ligt dat nou weer? Bijna alles moet nog uitgepakt worden qua kleine spullen, of ik ben het nu al kwijt. Dat zou ook nog eens kunnen. Ik ren een beetje rond in het huis als ik er naar op zoek ben, maar na zo'n vijf minuten heb ik toch een blokje gevonden en iets waarmee ik het erop kan krabbelen. Vervolgens maak ik ook alle kastdeurten open, die bijna helemaal leeg zijn. Hopelijk is die winkelkar groot genoeg voor alle boodschappen, want ik moet echt veel inslaan!

Ongeveer een half uur later loop ik op m'n gemak tussen de laatste rekken door. Chocola, frisdrank en tijdschriften liggen er. Hier ben ik al langs geweest voor het frisdrank, want dat is altijd het eerste wat ik in de kar gooi omdat het zo zwaar is. Stel dat leg je bovenop de chips. Heb je 's avonds alleen nog maar kruimeltjes in plaats van chips. Maar he, die chocola, dat bevalt me wel. Chocola kan ik altijd wel meenemen! Ik zoek me wat lekkers uit en leg het bij de rest in de kar neer. Het is best wel weer even wennen om weer over te schakelen van dollars naar ponden. Alles lijkt veel goedkoper, maar dat is maar een illusie. Ik kijk op mijn lijstje en kom erachter dat ik nu alles heb. Op naar de kassa dus en ik ga in de kortste rij staan. Het briefje stop ik weer weg en ik zet alles al op de band neer.
"15,10 pond meneer", zegt de dame achter de kassa. Ik let er niet op en zet het frisdrank op de band neer. "Heeft u nog tien cent misschien?"
"Wacht, dan moet ik even kijken. Dat zwerft vast ergens rond." Die stem. Dat lachje. Ik verstijf helemaal. Meteen kijk ik op en zie ik wie voor me staat. Ik bestudeer hem helemaal. Het bruine haar, zijn lengte, zijn broekspijpen die hij nog steeds een beetje oprolt. Het kan niet anders, dat moet wel...

Weten jullie dat ik echt lang na heb moeten denken over hoe de titels van de hoofdstukken heten. Eerst was het lust, toen love, en toen was er niks meer over in de titel. Dus ik de hele tijd nadenken, en omdat het de vraag: lust or love? is, dacht ik: heee, ze moet een keuze maken, lust or love, dus choice. Oke, dat verhaal moest ik even kwijt. En o, jullie denken nu vast, ze komt Louis tegen en trouwt met hem. Zoals ik al zei: laat je verassen, en denk zeker niet dat het voorspelbaar is. En daarbij komt de titel Lust or Love later weer in het verhaal terug. (Letterlijk, maar dat merken jullie nog wel). En guess who in de rij staat...?

Reacties (54)

 • Wavechaser

  "Dat moet wel..." LOUIS ZIJN, OMGIE!

  5 jaar geleden
 • Summerday

  Omg jajhhsahsuhas ik dacht net "wel ff kijken bij welk hoofdstuk ik ben voordat ik het vergeet en ik moet stoppen" en toen dacht ik: HEE ER STAAT CHOICE! Dus ze moet kiezen oelallalala Lou is back:Dmaar omdat er staat dat het verassend moet zijn kan het ook zo zijn dat het Niall of zo is maar Louis is ook een grote kans dus wie weet...(nerd)

  6 jaar geleden
 • AshHisBandana

  JAAAAA JAA JAA!!! LOU LAAT HET LOU ZIJN PLEASE!!!

  6 jaar geleden
 • Wavechaser

  is het normaal om van de zenuwen eerst het laatste hoofdstukje te lezen??

  6 jaar geleden
 • niallertje77

  Louis louis louis louis louis en nee dat is niet voorspelbaar wat pas voorspelbaar zou zijn is dat louis al een vriendin heeft (een klotewijf want niemand is beter dan juliet) maar zo voorspelbaar ben je hopelijk niet

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen