Foto bij 046.

Harry pov
Cats verjaardagscadeautje had me ontzettend veel moeite gekost om te regelen. Ten eerste was het moeilijk om alles uit te vinden en lag er een grote tijdsdruk op, en ten tweede was ik niet goed in geheimen bewaren.
‘Waar gaan we naartoe?’ Vroeg een geblinddoekte Cat naast me.
Ik grinnikte en streek even met mijn hand over haar wang, waarna ik me weer op het rijden concentreerde.
‘Dat ga ik niet zeggen, dat weet je zelf ook. Ik hoop dat je er blij mee bent.’ Ik wierp een nerveuze blik op het dashboard klokje en rekende uit hoe lang we al aan het rijden waren.
‘Nog een kwartiertje en dan zijn we er.’ Zei ik tegen haar. Om haar gemompel te overstemmen, ze hield niet zo van verrassingen, zette ik de radio wat harder en zong zachtjes met de nummers mee.
Ik hoopte met heel mijn hart dat Cat niet boos zou worden straks. Het was een idee dat goed uit kon pakken, maar ook heel slecht. Het had geen middenweg. Het feit dat ze geblinddoekt moest zijn, - ze mocht niet weten welke richting we op reden -, was al een kleine duw naar de verkeerde kant geweest.
Na een kwartiertje reed ik het, voor mij, onbekende terrein op en parkeerde de auto. Ik haalde diep adem, draaide me naar Cat en sprak voorzichtig mijn woorden uit.
‘We zijn er, maar je moet je blinddoek omhouden. Ik zal je nergens laten struikelen. Je krijgt trouwens ook een koptelefoon op.’
Cat trok een nors gezicht en ik stapte uit. Toen ik haar uit de auto hielp zette ik haar de koptelefoon op. Om haar te testen zei ik enkele woorden.
‘Wat zei je? Ik kan je verdomme niet horen met dit ding.’ Mompelde ze.
Ik grijnsde tevreden, nam haar bij de hand en trok haar met me mee. We staken de parkeerplaats over en liepen uiteindelijk het grote gebouw binnen.
De mensen die langs ons liepen keken me verbaasd en wantrouwend aan. Waarschijnlijk kwam het niet vaak voor dat een beroemde jongen een geblinddoekt model een ziekenhuis binnen hielp.
‘Harry.’ Mompelde Cat naast me. Ik wierp een blik op haar en beet op mijn lip toen ik zag hoe ze eraan toe was. Ze was lijkbleek, klampte zich aan me vast en snoof de geur van steriele schoonmaakmiddelen op. Ik had een wasknijper moeten meenemen.
‘Harry.’ Zei ze dit keer harder. Ik kneep geruststellend in haar hand en liep de lege gang door. De gang van de stervenden. Met iedere stap die we dichterbij de kamer kwamen kreeg ik meer twijfels over dit idee. Maar het was een kans die ik nooit meer zou krijgen.
Ik hield halt en legde kalmerend mijn handen op Cats schouders. Ik voelde haar trillen. Als eerste nam ik de koptelefoon af, waarmee ik haar blootstelde aan de onrustige stemmen en de vele piepende geluidjes om ons heen. Aarzelend en langzaam nam ik daarna haar blinddoek af, waarna ze onwennig met haar ogen knipperde. Ze keek naar de witte, gesloten deur voor ons en hield haar blik strak op de deurklink gericht.
Ik besloot om niets te zeggen, en reek langs haar heen om de deur te openen. Cats ogen gleden door de kamer en bleven op de twee mensen bij het bed steken. De vrouw met haar lichtblauwe ogen, net zoals die van Cat, keek naar de grond en de man lag in bed. Zijn ietwat getinte huid hing losjes om zijn lichaam en hij was met tientallen apparaten verbonden. Zijn kale hoofd glom van het zweet en zijn ogen waren diep in hun kassen weggezonken. Toch zag je dat zijn ogen voor dit moment helder waren, en gericht op Cat.
Cat zette een stap naar voren, toen nog een, en de laatste meters rende ze naar haar vaders bed. Ze wierp een snelle blik op mij en tot mijn grote opluchting zag ik alleen maar dankbaarheid in haar ogen. Dankbaar omdat ik haar een laatste moment met haar ouders gunde.


Misschien een beetje cliché, maar ik wilde het verhaal niet naar een einde laten lopen zonder Cat eventjes blij te maken haha (:

Reacties (5)

 • Bananos24

  Krijg er de rillingen van:(

  Echt geweldig<33

  6 jaar geleden
 • kukeluusje

  ah dat is lief

  6 jaar geleden
 • Puellae

  (huil)
  Wauw
  weer super mooi geschreven
  snel verder xx

  6 jaar geleden
 • AnkePayne

  Aaaaw

  6 jaar geleden
 • Manonxxx

  N'aaahw,
  Wat lief Harry.
  Snel verder...<33

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen