'I have a heart disease.' Gooi ik eruit. En even kijkt hij me verbaasd aan. Zijn ogen vliegen over mijn hele lichaam heen en dan strijkt hij zijn gezicht weer glad.
      'No you can only see it when my heart decides to be a little bitch and I have to go the hospital again.' Leg ik hem uit doordat hij me in één keer opnam. Hij kijkt beduusd en dit keer gaat zijn blik naar mijn blote armen. Het lijkt alsof hij voor de zekerheid mijn situatie in zich opneemt al heb ik hem net een paar seconden uitgelegd dat dat niet hoeft. En dat je er momenteel niets van ziet.
      'When decides your heart... I mean... When do you... like...' Dit is de eerste keer dat ik Zayn zonder de zelfverzekerde manier zie praten die hij normaal altijd heeft. En ik had geen idee dat ik dat zou kunnen veroorzaken door simpelweg over mijn leven te praten.
      Het is duidelijk dat hij nog naar woorden zoekt want hij kijkt me peinzend aan zonder zijn zinnen af te maken. Daarom besluit ik hem antwoord te geven zoals ik zijn vraag heb begrepen. 'It usually happens when I am extremely stressed or when I'm extremely sad. Or have emotions that make my heart race more than it can handle.' Mijn gedachten springen opeens naar een situatie wanneer het niet noodzakelijk is. 'Except for good feelings, those are always welcome.'
      'Does your... condition have a name?' En zoals de meeste mensen kijkt hij me aan alsof hij elke moment iets verkeerds kan zeggen. Ik probeer het knagende gevoel van spijt dat ik het hem verteld heb weg te drukken. Ik kuch om de brok in mijn keel weg te helpen en geef hem dan zo normaal mogelijk antwoord. 'They think it's heart failure form 1/2 but I'm not the weight I have to be to stick with that therm. So they're running some tests to see how different my heart is from the others.'
      En dan zegt hij niets meer. Zayn staart me heel lang aan. Hij neemt van alles in me op alsof hij geen flauw idee heeft wat we hier doen. Steeds opent hij zijn mond om iets te zeggen maar er komt niets anders uit dan een zucht. En nog één. En dan nog één.
      'Is it terminal or chronical?' Vraagt hij dan na zucht drieduizendenéén. En dan kijkt hij me opeens recht in mijn ogen aan. Gelijk sta ik perplex van de kleur van zijn ogen en hoe doordringend hij ermee kan kijken. Mijn maag draait zich om en ik vertel hem precies wat de dokter mij twee jaar geleden heeft verteld. 'Until I was fourteen it was chronical but they have no idea anymore.'
      En dan is er nog een zucht, en een plof. Hij heeft zich op zijn rug laten vallen op de mat er staart naar het plafond. 'Well that sucks.' Zegt hij droog. Zijn armen zijn uitgestrekt naast hem zodat als hij zijn voeten zou strekken hij een engeltje zou kunnen maken.
      'I know.' Antwoord ik terwijl ik zijn houding bestudeer. Hij draait zijn gezicht naar me toe. 'Your heart is a hipster. Always just wants to be different from the rest.'
      Hij kijkt me heel serieus aan na deze opmerking en even kijk ik hem ook serieus aan. Dan merk ik de glinsteringen in zijn ogen op die altijd voortkomen als hij iets grappig vindt en breekt er een lach op mijn gezicht. Ik proest het uit terwijl hij zijn gezicht in de plooi probeert te houden door vreemde bekken te trekken. Dit maakt de situatie nog grappiger dan het is en ik sla beide handen voor mijn mond omdat ik te hard lach.
      Dan begint Zayn opeens hard op te lachen. Veel harder als ik maar hij doet geen enkele moeite om stil te zijn. Niet dat het meer hoeft want alle hoofden springen ons kant op, verbaasd. Ik heb zo'n idee dat ze Zayn nog nooit hebben zien lachen. Of iemand die hier is. Ze lijken allemaal niet de type die lachen om een flauw grapje. Vooral niet het grapje dat Zayn maakte. Of misschien wel omdat ze bang voor hem zijn. Ik werp een blik op Zayn's gespierde armen. Ja, ze zullen definitief lachen om Zayn's grapjes.

Reacties (13)

 • Scenery

  Te schattig voor woorden dit!

  8 jaar geleden
 • ThingsInLife

  Hipster.
  Amayzing

  8 jaar geleden
 • Febe1D

  nieuwe abo, wow favo verhaal ever!

  8 jaar geleden
 • simplyme

  YAY!

  8 jaar geleden
 • Manonxxx

  Snel verder....<33

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen