Foto bij Equipa de Portugal • Quarenta e nove

Maya Milena dos Santos Aveiro
      "Wil je er over praten?" Fábio's zachte stem slaat tegen mijn huid aan en weifelend haal ik mijn schouders op. Ik wil het vredevolle moment niet verpesten met geklets over Gabriela, dat is ze niet waard. Met gesloten ogen nestel ik me nog wat dichter tegen mijn vriend aan. Het is ongelooflijk hoe goed hij me steunt in dit alles. "Fábio?" Een hummend geluidje van zijn kant laat blijken dat hij luistert en een stille lach ontsnapt mijn mond. "Dank je, voor alles." Zijn armen verlaten mijn lichaam, waardoor mijn lippen zich tot een pruillip vormen. Als Fábio echter boven me komt hangen, komt een glimlach weer tevoorschijn. Zijn bambibruine ogen priemen zich in die van mij. Er loopt een rilling over mijn ruggengraat, waarna mijn lichaam overspoelt wordt door een golf van warmte. God, de gevoelens die ik voor deze man koester.. Mijn lippen vinden die van hem en genietend van het liefdevolle moment sluit ik mijn ogen. Al veel te snel laat Fábio mijn lippen los en verward kijk ik hem aan. "Ik hou van je, Maya." De vijf woorden klinken als muziek in mijn oren gezongen door de mooiste man op aarde. Een bom vlinders ontploft in mijn buik en ik voel het schaamrood naar mijn wangen stijgen. Een zachte grinnik rolt over Fábio's lippen en glimlachend kijkt hij me aan. Zijn lippen vinden de mijne weer en zijn als magneten die niet van elkaar te halen zijn. De kus wordt vuriger en hunkerend naar meer duw ik me tegen Fábio aan. Langzaam laat hij mijn lippen los en kijkt hij me doordringend aan. "Zeker?" "Heel zeker." Een oogverblindende glimlach bekruipt zijn mond. Zijn lippen laten op iedere millimeter van mijn huid sporen na. Zijn handen vinden ieder plekje van mijn lichaam en zijn naam is voor altijd in mijn hart geschreven.

      Warme zonnestralen op mijn huid laten me kennismaken met een nieuwe dag. Ik draai me om en aanschouw met kleine ogen hoe schattig Fábio is, als hij slaapt. Terwijl ik dat doe, schieten beelden van vannacht door mijn hoofd en voel ik mijn wangen weer rood worden. Ik haal een hand door mijn blonde haren, plant mijn lippen op Fábio's wang en verlaat het bed. Met een gelukzalige tred wandel ik naar de badkamer en laat ik het bad vollopen. Neuriënd ontdoe ik me van mijn kleren, waarna ik geniet van een zalige wasbeurt.
      Ik open de gordijnen en fel zonlicht kruipt in iedere hoek van de kamer. "Kom op, luilak. Het is tijd om op te staan." Een grom uit bed laat me omkijken en grinnikkend plof ik neer naast Fábio. Ik wrijf zijn haar van voor zijn ogen en kijk recht in zijn bruine kijkers. Een glimlach breekt door op zijn gezicht en smachtend naar een kusje trekt hij zichzelf op. Hoofdschuddend geef ik hem dat kusje, waarna ik weer opsta. "Moet ik wat ontbijt voor je meebrengen?" vraag ik, als ik besef dat meneer zijn bed nog lang niet gaat verlaten. Ik zie hem knikken en rol met mijn ogen. "Dank je, lief." "Geen probleem, tot straks!"
      Van alle kanten word ik begroet met een simpele "Goeiemorgen" en glimlachend schuif ik aan de ontbijttafel. Ik pak een croissant van de schaal, neem de pot Nutella en smeer er een hele laag op. Niets zo lekker als een croissant met veel, heel veel Nutella: hmmm. Mijn genot wordt onderbroken door Pereira die vraagt waar Fábio is. Ik slik mijn eten door en vertel dat hij nog in bed ligt. "Lange nacht gehad, misschien?" Zijn wenkbrauwen wiebelen en lekker kinderachtig steek ik mijn tong uit. "None of your business, João." Zogezegd gefascineerd door de lekkere croissant richt ik mijn blik weer op mijn bord en hoop dat de anderen zo mijn rode wangen niet opmerken. Helaas is er tóch iemand die me door heeft, waardoor niet veel later gejoel over de hele zaal klinkt. "Oh boy." Ik verstop mijn gezicht in mijn handen en hoop dat ze ieder moment stoppen. Hoe gênant is dit niet.. "Jongens, we hebben het hier wel over mijn kleine zusje, hé." Cristiano's stem komt boven alle herrie uit en dankbaar richt ik mijn blik naar de hemel. Daarna zet ik mijn schijnheilig gezichtje op en knik ik beamend naar Cristiano toe. "Kom op, Cris, hoe was jij toen je zo oud was? Hé?" Een grinnik verlaat mijn mond: daar hebben ze wel een punt. Nu is hij degene die hoofdschuddend wenst dat ze zo snel mogelijk ophouden en lachend eet ik mijn croissant verder op.

      Na het lekker ontbijt neem ik een plateau in mijn handen en vul het met wat lekkers voor Fábio. Een zachte tik op mijn schouder laat me echter omkijken en een enthousiaste gil verlaat mijn luchtwegen, als ik Eva zie. Snel zet ik de plateau op een tafel en sla mijn armen om haar heen. "Het lijkt wel een eeuwigheid geleden!" Bevestigend knikt de Belgische. "Kom je straks mee naar de training? Dan kunnen we bijkletsen", stelt ze voor. "Natuurlijk! Ik breng dit even naar Fábio en kom dan terug. Alright?" Ik leg nog vlug wat vers fruit op de plateau, vul een glas met vers geperst fruitsap en baan me een weg naar mijn kamer. "Lief", ik zet het ontbijt naast het bed en kruip zelf nog even tegen hem aan. "Ben je nog van plan om uit dit bed te komen, vandaag?" Hij schudt zijn hoofd en ik grinnik. "Ik ga zo meteen mee met het Belgisch elftal, goed? Dan kan ik wat tijd doorbrengen met Eva." Fábio opent zijn ogen en kijkt me stralend aan. "Is goed, misschien kun je met haar over Gabriela praten", oppert hij op zijn hoede - bang dat ik het verkeerd opvat. Ik schenk hem echter een glimlach en knik. "Dat ben ik van plan." Zijn hand vindt die van mij en liefkozend drukt hij zijn lippen erop. "Tot straks." "Adeus."


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

What d'you think? x

Zoals beloofd! Ik had zin in wat romantiek tussen de twee tortelduifjes, hopend dat jullie dat ook op prijs stellen (':
5 reacties om verder te gaan? (a)

Reacties (6)

 • Meile

  Ahh wat een heerlijk hoofdstuk <3

  8 jaar geleden
 • nightqueen

  Tuurlijk stel ik de romantiek op prijs ^^
  Ik wil ook zo'n relatie *zucht*
  Weer een leuk hoofdstuk like always, keep up the good work ^^ x

  8 jaar geleden
 • MERTENS14

  oh schattig! snel verder!

  8 jaar geleden
 • FCBayern

  Ik ben een van die vijf reacties Karen! Yaay! Heel mooi, as always!

  8 jaar geleden
 • Yestherday

  Super Mooi!

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen