Foto bij 61.3 Chapter Sixty-one

"Dus.. wij gaan je niet veel meer zien?" vroeg Alice zachtjes. Ik schudde mijn hoofd zachtjes. Ik voelde haar armen om me heen, heel even voelde ik ook Seths hand op mijn hoofd. Ik wist niet of hij alles van mij had of van de anderen, we zouden wel zien. Ik hoopte dat de anderen de weg terug vonden naar hier, of waar ze dan ook naar toe gingen.

Toen iedereen gedaan had met zielig doen omwille van mij, stelde Alice voor om te helpen met spullen pakken en alles in mijn grot te leggen. als ik dat wou natuurlijk. Waarom niet? Ik was zeker dat Rosalie heel goed Zoraida ging zorgen, ze hield teveel van baby's om "mijn" nieuwe kleintje wat aan te doen. Seth hielp ook omdat hij wou zien waar ik.. en hij dus door zijn imprint ook, de rest van mijn leven zou doorbrengen. Alice keek goed om zich heen, ik keek haar vragend aan.
"Wat is de bedoeling hiervan?"
"Ik zou me graag de weg herinneren, tenzij bezoek ook al verboden is." net zoals de anderen was Alice nogal faliekant tegen de oude Heksen; Ik kon haar geen ongelijk geven, maar ik moest me aan de regels houden. Dat was een van de eerste regels; respect natuur en ouderen. Ik toonde haar de ingang naar de grot, niet die met de boeken, maar een ingang ernaast waar slingerplanten voor hingen als een soort gordijn. Ze haalde haar wenkbrauw op.
'Het doet me denken aan tarzan" vertelde ze me honend. Ik glimlachte, Tarzan was altijd al 1 van mijn lievelingsverhalen geweest. Voor mij was het een positief punt; Alice vond Tarzan blijkbaar minder leuk. Misschien wel omdat hij alleen maar een lendendoek droeg niet elke dag een andere designeroutfit aantrok om door de bomen te vliegen.
"Wauw." hoorde ik Seth zeggen toen hij binnenkwam. Ik glimlachte, de heksen hadden wel hun woord gehouden.. alle nieuwe snufjes, zelf een tv.
"Ik geloof dat dit de woonkamer is." mompelde ik terwijl ik rondkeek. Alice leek dit beter te vinden dan de voordeur.
"Maar ik zou toch opteren om een deurbel op te hangen, op een niet opvallende plaats." mompelde ze terwijl ze terugkeek naar de deur. Ik knikte, dat zou iets goed zijn. Een deurbel op een rots, dat zou goed blijven hangen. Goed idee, Alice.
Mijn twee hulpjes zetten mijn spullen in de woonkamer en kwamen mee om de rest van het huis samen met mij te bekijken.
"Dit lijkt me de keuken," mompelde Seth behulpzaam. ze was lang niet zo modern als de woonkamer, maar ik vond de combinatie van supermodern en ouderwets wel leuk.
"Oeh, dit word Zoraida haar kamer!" riep ik Enthousiast uit toen ik een -wat in de ogen van een kind- de coolste kamer ooit was, een kinderkamer waar je als kind verlieft op zou kunnen worden. Het kind in mij werd aangewakkerd, alleen al door het zien van deze kamer.
"En dit wordt waarschijnlijk jullie kamer, neem ik aan?" vroeg Alice toen we in een kamer met een dubbelbed aankwamen. Seth gooide zichzelf erin en grijnsde.
"Ligt best goed, eigenlijk." mompelde hij grijnzend.
"Breek het bed, jochie, en je kan een nieuw gaan halen of maken. Zolang het maar precies dezelfde is." dreigde ik terwijl Alice Seth uitlachte. Ik rolde met mijn ogen en ging de volgende kamer binnen.
"En dit is voor jullie verboden terrein; mijn eigen bureau met minibibliotheek en de ruimte waar ik aan Magie kan doen. Het is perfect, het heeft zelf een raam om zonlicht binnen te laten en het lijkt precies een hobbithol." riep ik uit toen ik de kamer zag.
"Moesten hobbits nu nog bestaan, zou het heel wat zijn." mompelden Seth en Alice in koor. Ik keek hen strak aan.
"Ze laten zich heus niet meer zo snel zien als vroeger, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet meer zijn." zei ik. Seth sperde zijn ogen op.
"Hobbits bestaan echt? Die zijn toch van Lord of the rings? Dat is een fantasieboek." zei hij verbaast. Ik grijnsde naar hem.
"Voor de mensen die niets van hun wereld kennen, ja. Voor ingewijden -clanleidsters in opleiding, zoals ik, bijvoorbeeld- worden ze gebruikt als geschiedenisboeken. Tolkien was een sympathisant van de heksenleidsters uit zijn tijd. Hij een schrijverstalent en een uitermate grote passie voor taal en geschiedenis." vertelde ik hem. Alice schudde lachend haar hoofd om mijn fantasie. Wel, geen hobbits voor haar, ze zou ze toch niet geloven.
"Je huis ziet er minder erg uit dan we leken te denken." mompelde Alice toegefelijk toen we weer naar het huis van de CUllens liepen om de rest van mijn spullen op te halen.
"Ja, het lijkt moderner dan ik ooit had kunnen verwachten van een stel stoffige heksen." gaf Seth toe. Ik rolde met mijn ogen, wat een idee hadden ze gehad? Dat ik ging leven zoals een holbewoner of zo? Ik mocht wel een beetje comfort hebben, niet?
"Electriciteit opgewekt door een waterrad in de rivier die plotseling achter de grot stroomt, een achterdeur die aan de rivier komt, het water in de rivier is superzuiver, ook al stroomt het door het bos en gebruiken wij het water, het blijft proper, wat je er ook ingooit. Ik geef toe, ik had erger kunnen terechtkomen, niet?" vroeg ik glimlachend. Ik zou waarschijnlijk ook groenten moeten groeien en Seth naar de winkel moeten sturen om aan zijn eetlust én de mijne én die van Zoraida te voldoen, maar toch... dat zouden we ervoor over moeten hebben.


@annae: waar haal je het idee dat er ook maar iets zou zijn die het sprookje zou verstoren?
@xmoongirlx; nope.. ik heb ze wel helemaal zelf overgenomen van een website; deze, mocht je het willen nemen
Meestal zoek ik gewoon in google iets als Old English Witch names of zo.. Dan kom je wel aan namen ^^
@Lillia66; JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ! ;D Ik hou ervan om zielige dingen te schrijven... met momenten ^^
Niet gemeen bedoeld hoor, maar zou het kunnen dat je zelf (een beetje) gek bent als ik geen hoofdstukje online zet binnen de week? ^^

Reacties (7)

 • Altaria

  Rare vraag, maar mag Yakira eigenlijk wel even net buiten de grot, als een soort van achter en voortuin?

  2 jaar geleden
  • Romanov

   Ja.. het zou niet erg vriendelijk zijn om haar letterlijk in de grot op te sluiten...

   2 jaar geleden
  • Altaria

   hihi ik vind de oude heksen sowieso niet vriendelijk, maar oke XP

   2 jaar geleden
 • annae

  Geen idee mijn niet goed werkende wantrouwende brein denk ik Marja mooi dat t niet gebeurt geen probleem mee nu nog ff andere hoofdstukje lezen heb er zin in

  6 jaar geleden
 • JemCarstairs

  ik ben gek dus daar kun je gelijk in hebben:)
  en dit is (volgens mij) een van de beste verhalen op Q dus ik wil dat je snel verder schrijft en tja, dat doe je, dus ik ben blij:)

  Leuk hoofdstuk!
  en Super Leuke Kamers!
  En Alice en de andere Cullens mogen toch wel gewoon op bezoek komen?
  SNELVERDER!! (<-- dat typt toch net wat makkelijker:P)

  6 jaar geleden
 • xmoongirlx

  snel verder xx

  6 jaar geleden
 • Altaria

  <3 best cool huis als je bedenkt dat alles ook nog in een grot past!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen