Foto bij Choice 160

Eloise wenkt me en we gaan samen het pashok in. Met opgetrokken wenkbrauwen en zonder ook maar iets te zeggen, vraagt ze om uitleg. "Je huilt vast niet omdat je jou perfecte jurk gevonden hebt." Ze heeft me door, zoals altijd. Zelfs als niemand het ziet, merkt Eloise het. Ik bijt op mijn lip en kijk naar de jurk. Zachtjes schud ik mijn hoofd.
"Ik moest denken aan het gala. Toen ik ook de perfecte jurk had gevonden en..." Ik blijf stokken en kom niet verder.
"En Louis op het gala", vervolgt Eloise mijn zin.
"Toen hij op me wachtte en het de meest perfecte avond van mijn leven maakte", fluister ik zacht.
"Weet je, Juul. Ik snap het wel, maar die ene perfecte avond, het gala, toen je nog zo jong was, gaat niet je hele leven compleet maken. Je grootste en mooiste dag van je leven komt eraan, die zelfs die avond gaat overtreffen", zegt Eloise wijs. Ik knik. "Je gaat toch wel trouwen?", vraagt Eloise onzeker. Meteen kijk ik op naar haar.
Ik wil niets liever dan met Aaron trouwen", ga ik meteen in de verdediging. We praten zo zacht dat mijn moeder en de verkoopster het niet kunnen horen, maar hard genoeg zodat we elkaar verstaan. Als mijn moeder dit hoort... Als ze hoort dat ik vreemdgegaan ben van Aaron, met Louis...
"Waarom ben je dan met Louis naar bed geweest?", vraagt Eloise confronterend. Onzeker haal ik mijn schouders op. Ik weet het niet. Ik weet het echt niet! Hij was gewoon echt onweerstaanbaar op dat moment. Ik kon er echt niks aan doen.
"Ik weet niet wat het allemaal is. Louis wekt oude gevoelens bij me op", is mijn antwoord. Eloise reageert er even zo gauw niet op terug en kijkt me doordringend aan. Het is net of ze helemaal in me kijkt, naar alles wat in me om gaat, en wat ik denk. Het is bijna eng! Wanneer ik het niet meer aan kan, wend ik mijn blik af.
"Sterk genoeg?", vraagt ze zacht.
"Weet ik niet", antwoord ik nog zachter, zelfs bijna onhoorbaar. Ik weet het gewoon echt niet. Ik weet helemaal niet wat ik van Louis moet denken. Alsof we bij elkaar waren gebleven als ik niet naar New York zou zijn gegaan. Dat vraag ik me echt al lang af. Sinds het uit is tussen ons 6 jaar geleden, en sinds ik met Aaron ben is die vraag verwaterd, maar sinds ik Louis weer gezien heb een paar weken geleden, krijg ik die vraag maar niet uit mijn hoofd. Wat zou gebeurd zijn als ik niet nasr New York was gegaan? Misschien was Louis ook maar een schoolvriendje, maar doordat ik hem weer gezien heb, is mijn hele wereld een beetje op zijn kop. Misschien maak ik de situatie ook wel erger dan het is.
"Zo hij heeft je wel diep geraakt", zegt Eloise plots. Ik kijk haar weer aan. Ze heeft het weer door, he. Ze kent me veel te goed, ze heeft veel te veel door. Het is alsof ze mijn gedachte kan lezen. Maar wat denk ik? Het enige wat in me om gaat is een gevecht.
"Misschien, maar het is zo lang geleden. Het was schoolliefde van twee jaar die niet heeft standgehouden en Aaron ken ik al zeven jaar. Ik ben al zeven jaar gelukkig met hem", leg ik uit. Weer ks Eloise even stil en denkt ze na over wat ze wilt zeggen.
"Juul, maak je keuze."
"Die heb ik al gemaakt", antwoord ik zonder nog hoeven na te denken. "Al lang."
"En dat is?"
"Aaron."
"Goed. Je weet tenminste wat je wil." Ik weet wat ik wil? Weet ik dat echt?
"Het is gewoon net ongelukkig uitgekomen dat Louis langs gekomen is in het verhaal, en dat we het nooit goed hebben kunnen afsluiten omdat we dat toen nog niet wilde", leg ik weer uit.
"En dat wil je nu wel?"
"Dat heb ik al gedaan door voor Aaron te kiezen, maar het voelt nog niet afgesloten tussen Louis en mij op een of andere manier", twijfel ik.
"Dan moet je met Louis gaan praten, je hart uitstorten en hem vertellen dat je het echt wil afsluiten met hem", adviseert ze.
"Ja." Ik knik en strijk de rok van de bruidsjurk glad.
"Maar je moet Aaron wel vertellen van jou en Louis", voegt ze er aan toe. Fuck! Nee!
"Shit! Dat durf ik echt niet!"
"Je moet! Hij moet het weten voordat jullie trouwen", pusht Eloise.
"Ja." Ze heeft gelijk, en dat weet ik. Ik moet het ook vertellen, amar ik durf het echt niet!
"En je moet je er ook niet te druk om maken. Aaron kennende zal hij echt niet op je uitflippen."
"Hij zal wel vreselijk teleurgesteld in mij zijn", zucht ik.
"Ik denk het wel", beaamt ze. Ja, shit! Dat bedoel ik, dat is zelfs nog erger! "Kom op Juul. Je gaat trouwen!" Ik kijk naar de jurk die ik aan heb.
"Ik ga trouwen!", glimlach ik.

"Wat was er?", vraagt mijn moeder nieuwsgierig als we het pashokje uitkomen en net nog beslist hebben welke smoes we gaan verzinnen.
Oh, Eloise moest iets kwijt over Edw-" Ik krijg een por in mijn zij van Eloise en klap mijn mond dicht. Ach, mijn moeder lijkt het te geloven.
"Dus?"
"Wat?", vragend kijk ik de verkoopster aan. Wat bedoelt ze?
"De jurk...", hint ze. O, ja. Ik kijk in de spiegel en er ontstaat meteen weer een stralende glimlach op mijn gezicht. Dit is gewoon mijn jurk!
"Dit is hem! Mijn jurk." Trots kijk ik naar mezelf.
"Wil je nog wat aanpassingen hier of daar?"
"Nee. Het is perfect!", glimlach ik,
"Oké, we moeten nog de sluier erbij passen." De verkoopster is alweer weg en komt terug met een aantal modellen. Bij Eloise wordt nog wat aangepast aan de lengte van haar jurk, en bij mij worden ook wat dingen aangepast. Het zijn maar kleine dingetjes. En de sluier wordt er natuurlijk bij gezocht.

Een half uur later staan we met z'n drieën buiten. Eloise met haar jurkje in haar tasje, en mijn jurk is nog daar. We hebben besloten dat het drie centimeter korter moest, omdat het over de grond sleepte, wat niet moest. Volgende week word het afgeleverd in Doncaster bij mam en pap thuis.
"Wat moeten we nog hebben?", vraag ik.
"Het bruidsboeket, de boeketten voor jou, Eloise, en Amanda. De corsages voor alle gasten, en een speciale voor Aaron. En ook nog de handschoenen", somt mijn moeder op.
"O ja, de handschoenen", herinner ik.
"Die mag je van mij lenen. Het zijn simpele witte bruidshandschoenen, en je hoeft ze toch alleen maar aan wanneer je de handtekening zet", zegt mam.
"Dan heb ik ook al something borrowed", glimlach ik triomfantelijk.
"Something borrowed, something blue, something old and something new", zegt Eloise.
"De bruidsjurk is nieuw. De handschoenen geleend...", maar verder kom ik niet.
"Je hebt die oude prachtige speldjes nog, waarmee je haar opgestoken kan worden als je dat wilt", komt mam met het voorstel.
"En dan kopen we je ook nog sexy, blauw lingerie", lacht Eloise. Sexy en blauw, mooie combinatie El! Lachend lopen we verder en gaan we op zoek voor de corsages. Ik denk aan wat Eloise me nog zei. Vanavond moet ik het echt aan Aaron vertellen.

Zooo, ik hoop dat jullie allemal uitkijken naar de bruiloft van Aaron en Juliet haha. Ik lees ook altijd al jullie reacties. Echt 99% wil dat Juliet en Louis trouwen, omdat hun bij elkaar passen, en de meeste zijn niet eens boos dat ze vreemdgegaan is. Ik weet 1000% zeker dat als Juliet met Niall of Zayn of Harry of Liam ging trouwen, de meningen wel meer verdeeld waren. Anyway, wens me succes vandaag, want ik heb zin in een flinke discussie met mijn economielerares. Morgen krijgen jullie te horen waarom en of die discussie heeft plaatsgevonden, maar ik ben echt pissig op haar. &thank you again voor de 117 kudo's! Ennnn de zovele abo's! Ongelooflijk dat nog zovele het verhaal nog steeds lezen! En dat jullie me ook nog hoog in de top houden. I could not be any more proud!

Reacties (32)

 • AshHisBandana

  Ik ben echt benieuwd hoe Aaron gaat reageren:)

  5 jaar geleden
 • AnkePayne

  ze moet trouwen met louis, kziet al voor me in de kerk da ze ineens nee zegt tgn aaron en jaa tegen lou

  6 jaar geleden
 • crazymy

  eloise kan ook met niall trouwen

  6 jaar geleden
 • NotAHumanBeing

  "Something borrowed, something blue, something old and something new"
  Fack kijk je docter who?!

  6 jaar geleden
 • Shaddix

  Spannend! Ben heel erg benieuwd hoe Aaron gaat reageren. Ook ben ik heel erg nieuwsgierig naar haar gesprek met Lou.
  Hoop dat je discussie goed is gegaan en dat je duidelijk hebt kunnen zeggen wat je dwars zit!
  Ga je snel weer verder?(flower)
  X

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen