Foto bij 047

Olivia Houten

'een video-opname maken als herinnering' zegt Liam zo serieus mogelijk. Stomverbaasd kijk ik ze aan. Ik had iets heel ergs verwacht. Zo iets dat Sarah een make-over wilt doen en dan foto's maken of iets in die richting. Maar dit? Dit had ik niet verwacht. Helemaal niet.
'Wat?' Vraag ik nog voor de zekerheid. 'Ik had iets ergs verwacht. Dat Sarah een make-over wilde doen en weet ik. Maar niet dit' zeg ik nog steeds verbaasd.
'We zijn nog niet klaar met vertellen' zegt Sarah met een big smile. Haar lach lijkt niet meer van haar gezicht te slaan.
'We gaan allemaal hele leuke dingen doen, maar die zijn nog verassing' zegt Zayn geheimzinnig.
'Nee' zeg ik. 'laat me geen stomme dingen doen of dingen waar ik me nog het hele leven voor schaam'
'Dat doe je toch al, zonder ons' zegt Sarah die me aan mijn arm naar de bank toe trek. Wat is ze nu weer van plan?
'Wat gaan jullie doen?' Vraag ik wantrouwig.
'Iets heel leuks' zegt Sarah. Niall komt aangelopen met een blinddoek.
'oh, wacht! Wat ik moet doen moet ook zeker een van jullie doen' ik wijs een voor een naar de mensen die voor me staan 'en dat moet ook opgenomen worden' zeg ik met een grijns op mijn gezicht. Hun gezichten betrekken een beetje.
'is goed' zegt Louis.
'En iedereen moet een keer aan de beurt komen' nu betrekt zijn gezicht ook een beetje. 'En ik mag kiezen wie'
'Maakt niet uit' zegt Sarah die de blinddoek om mijn hoofd bindt.
'Oke, je moet gaan staan' hoor ik Sarah naast me zeggen. Wankelend sta ik op en probeer onder mijn blinddoek door te kijken. Er valt een beetje licht doorheen.
'We moeten er nog een om doen, anders kan ze er straks onderdoor kijken' Hoor ik Niall achter me zeggen. Een instemmend geluid vult de kamer. Voetstappen sterven weg en komen terug. Een blinddoek wordt om mijn ogen gedaan en er wordt een kusje op mijn neus gedrukt. Dat was Harry.
'Oke, jongens zetten jullie alle meubels weg die dierbaar zijn en niet kapot mogen en de andere dingen waarvan jullie denken dat het handig is' begint Sarah te zeggen.
'Zijn jullie klaar?' Zeur ik.
'Bijna' hoor ik Harry zeggen.
'Oke, we zijn klaar' Een paar warme handen pakken mijn arm beet. Er gaat een rilling door me heen. Wie is het? Ik denk Harry. Maar weet het niet zeker. Diegene die me vast heeft begint te praten. En ik had gelijk het is Harry.
'Oke, je krijgt straks van Sarah wat in je handen en je moet het proberen naar de overkant te brengen zonder te vallen' zegt hij.
'Wiens idee was dit?' vraag ik.
'Sarah' roepen de jongens in koor.
'Ik had het kunnen weten' mompel ik.
'Oke, Liam sta je klaar met de camera?' Vraagt Sarah.
'Ja'
'Dan kunnen we beginnen'

Na vijf "opdrachten" gedaan te hebben. Zijn we doodop en zitten we op de grond. Ja op de grond, niet op de bank. Want we zijn allemaal een beetje vies en nat geworden. Door de leuke opdrachten die ze hebben bedacht. Het was wel super leuk. We hebben veel gelachen. En gelukkig staat alles op beeld. Dat moeten we eens terug gaan kijken. Erbij zijn was al geniaal. Dan zal het terug kijken vast en zeker hilarisch zijn. Vooral omdat je niet jezelf kan zien. Iedereen was aan de beurt gekomen met een opdracht. Maar meestal hadden we allemaal dezelfde opdracht gedaan, alleen soms met andere spullen. Bijvoorbeeld als er geen taart meer over was of als alle eiren al kapot waren. Dan gebruikte we maar iets anders.
'Is er nog iets over van de taart?' Vraagt Niall.
'Moet je kijken, misschien kan je het lekker van de grond eten' zeg ik.
'Bedoel je dat hoopje daar? Daar ben ik volgens mij met mijn schoenen in gaan staan' zegt Sarah. We lachen als we het gezicht van Niall zien betrekken.
'Heel grappig'
'maar er staat er nog een in de koelkast' zegt Louis. Het gezicht van Niall klaart op en hij huppelt naar de keuken toe. Niet veel later zitten we met z'n alle met een bord taart op de grond.

Reacties (4)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen