Foto bij chapter 004 - finally! freedom!

de 5 onbekende:

Steven Moffat
Mark Gatiss ( speelt Mycroft Holmes in de serie )
Toby Haynes
Euros Lyn
Paul McGuigan

het idee van Destiny komt eigenlijk uit een Belgische serie: Witse. commissaris Witse belandt in het ziekenhuis en moeit zich met het onderzoek

ik vertelde het hele verhaal. al was het pijnlijk, ik vertelde alles. ook wat ik hoorde toen mijn moeder gebeld werd door die Marcus. ik kreeg tranen in mijn ogen. Benedict pakte me vast. "ik kan het niet geloven. mijn paardrijden stopt zetten omdat ik me, volgens haar, misdragen heb. da's belachelijk" zei ik. "stil maar. het komt goed" zei Benedict. zijn omhelzing kalmeerde me. niemand die mij kan overtuigen om terug te gaan naar mijn moeder. niemand. ok. misschien Tiger, maar dan moest mijn vader ook zo doen tegen mij als mijn moeder. maar ik ben er zeker van dat Benedict dat niet zou doen. mijn gsm ging. ik nam hem en zag dat m'n moeder me belde. "oh nee, mijn moeder!" zei ik. "laten gaan" zei Benedict. ik luisterde en liet hem afgaan, tot hij stopte en het weer stil werd. erg gerust was ik niet. ik weet zeker dat ze die Marcus ging bellen en hem commanderen mij hier te komen zoeken. maar geen van beiden heeft het adres. dus...nergens om zorgen over te maken...toch? waarom heb ik dan toch een heel slecht gevoel over?

the next day...

ik was in slaap gevallen in de sofa. Tiger was bij me komen liggen en we vielen samen als een blok in slaap. toen ik wakker werd, zag ik dat het al morgen was. ik zette me recht, wreef in mijn ogen en keek rond me. ik rook de heerlijke geur van spek en eitjes. dat en het geluid vanuit de keuken, trok me aan, waardoor ik opstond en naar de keuken ging, met Tiger voorop. op het eerste gezicht was de keuken verlaten. "goedemorgen" ik keek naast me. Benedict stond in de deur opening van, wat ik denkt, de kelder en lachte. "euh...goedemorgen" zei ik, half bij besef. "toe. ga zitten" zei hij en wees naar de tafel. ik ging zitten. Tiger ging naar zijn etensbakje en begon de brokken te eten. ik vroeg me van alles af. "al jou spullen zijn gisteren avond nog naar binnen gehaald en vanmorgen ben ik wat eten gaan halen" zei Benedict, die me zag kijken. ik keek hem aan. daarna legde ik mijn hoofd op tafel. "ok. even alles op een rij zetten" mompelde ik en keek op. "ik kwam hier aan en vertelde alles. daarna ben ik slaap gevallen tot nu, ongeveer. wat is er ondertussen allemaal gebeurd?" vroeg ik. "ik en Martin waren nog laat op, om er zeker van te zijn dat je moeder niet naar hier zou komen. ze is niet gekomen. daarna is Martin vertrokken en ben ik gaan slapen. jou heb ik laten liggen. ik wilde je niet wakker maken. vanmorgen ben ik vroeg vertrokken om wat eten te gaan halen voor Tiger" zei Benedict. ik dacht na. daarna legde ik mijn hoofd weer op de tafel. "je beseft het nog niet helemaal?" vroeg Benedict. "jawel, maar ik weet dat mijn moeder het niet zomaar opgeeft" zei ik. ik keek Benedict aan. "ze gaat kosten, noch moeite besparen om haar zin te krijgen" Benedict zweeg. de bel ging. hij stond op en ging opendoen. ik stond op en ging achter hem aan. tot mijn grote opluchting was het Martin en niet mijn moeder. "hey, Destiny" zei hij. ik lachte. "al wat bekomen?" vroeg Martin. ik knikte. Martin lachte. "wil je je kamer zien?" vroeg Benedict. ik knikte. ik volgde Benedict en Martin naar boven. ik had een grote kamer. nog groter dan bij mijn moeder. Benedict liet ook de badkamer zien. "hier kun je gaan douchen" zei hij. ik lachte en bedankte hem, voor alles. daarna zei ik dat ik graag wilde gaan douchen. ze lieten me alleen en ik pakte mijn spullen.

later...

ik heb een uitgebreid bad genomen en ik voelde me helemaal ontspannen. omdat het een prachtige dag was, had ik iets zomers aan. ik kwam de badkamer uit, legde mijn spullen in mijn kamer en ging naar beneden. ik hoorde stemmen vanuit de eetkamer komen. toen ik binnen keek, zag ik 5 onbekende mensen, samen met Benedict en Martin, aan de tafel zitten. een van de onbekende kreeg me in het oog. "hallo" zei hij. nu keek iedereen me aan. "oh, het spijt me. ik wilde niet storen" zei ik. "geeft niet, Destiny" zei Benedict. daarna stond hij op. "heren mag ik u voorstellen: mijn dochter" zei hij. iedereen keek me vol ongeloof aan. ik lachte wat onzeker. "kom erbij zitten" zei Benedict. ik ging nogal onzeker aan tafel zitten. nadat het verhaal kort werd uitgelegd, gingen ze verder. het was een soort van vergadering. er werden ideeën gezegd en beoordeeld. het waren ideeën voor de serie. ondanks het totaal niks voor mij is, begreep ik wat ze zeiden en ik raakte er door geïnspireerd. juist daarom vroeg er iemand naar mijn mening. die had ik niet. maar wel een idee. "wat als Sherlock ziek of gewond is, en hij John vanuit zijn bed of zo de juiste richtig in stuurt" zei ik. ze keken me aan. "laten we het houden op dat Sherlock ziek is. hij stuurt John de juiste richting in om een of ander moord op te lossen. uiteindelijk gaat Sherlock, tegen beter weten en advies van John in en gaat bijna dood ziek naar buiten" zei ik. de mannen keken elkaar aan. "lijkt een goed idee. dat houden we vast voor een andere aflevering. bedankt, Destiny" zei Mark Gatiss. ik lachte. na een halfuur zijn ze naar huis gegaan. Martin bleef nog even. "geweldig idee" zei hij. "dank je" zei ik. "hoe kom je erop?" vroeg Martin. "gewoon. een of andere serie uit Amerika gezien waar dat ook in voor kwam" zei ik. ik lachte. ik kreeg een goed gevoel over alles. maar ook een slecht. ik heb een hele dag niks gehoord van mijn moeder. ik had toch nog steeds het gevoel dat er iets ging gebeuren. ik lag er dan ook over te piekeren in de sofa, met muziek in mijn oren. ik zuchtte en sloot mijn ogen. tot Tiger op me sprong en me uit mijn gedachten wakker maakte. ik zette mijn muziek uit en nam hem vast. ik moet niet zo veel piekeren. dankzij hem ben ik verlost van m'n moeder en ben bij gelukkig bij mijn vader. eindelijk heb ik de vrijheid gevonden die ik al zo lang zocht. ik ben eindelijk gelukkig.

Reacties (2)

  • HiIson

    I like this chapter.

    8 jaar geleden
  • Skynight

    zeg nu niet dat dit het einde is!:(

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen