Foto bij I.Forbidden-Eleven: Joke or Not?

Rosalie

Het was rond een uur of acht en Rose zat in haar eentje bij het knapperende haardvuur in de Leerlingenkamer van Griffoendor. De meesten afdelingsgenoten waren naar het Zwerkbalveld om de eerste training van Ron te zien maar Rose was in het kasteel gebleven. Dit om drie redenen, één: ze twijfelde nog steeds of ze wel naar die geheimzinnige afspraak moest gaan. Twee: ze moest nog een heleboel huiswerk maken. En de laatste reden die haar het meeste tegenhield: Zwadderich was ook op het Zwerkbalveld om hun team flink af te kraken en hun tactiek te bekijken. Dit was niet verboden zij keken echter ook wel eens bij hun trainingen alleen Rosalie wilde Malfidus niet weer onder ogen komen na de afgelopen paar dagen. Dus staarde ze slaperig voor zich uit wachtend tot iedereen weer terug zou keren in de leerlingenkamer. Ze pakte haar ganzenveer en inkt en begon iets op te schrijven over de Reuzen Oorlogen een paar duizend jaar geleden. Heel veel beters had ze toch niet te doen. Toen ze er niet uit kwam en merkte dat de tijd plagend langzaam voorbij kroop stond ze op en liep naar de meisjesslaapzalen. Iets wat ze heel van en toe deed, de aantekeningen van Hermelien overschrijven. Ze vond de rol perkament van veertig centimeter al snel genoeg maar zelfs toen kreeg ze nog geen zinnig woord op perkament.
Om kwart voor negen stond ze zuchtend op. Ze haalde de kleine kattebelletjes nu al voor de zoveelste keer uit haar gewaad en bestudeerde ze nauwkeurig. Maar het vertelde haar niets.
Opnieuw betrapte Rose zichzelf erop dat ze naar de magische klok aan het staren was en dat ze wachtte tot het negen uur was. Haar geduld begon op te raken en ze pakte haar spullen bijeen om naar buiten te gaan. Als er niemand terug kwam ging ze zelf wel naar het Zwerkbalveld om iemand te halen. Maar net voor ze door het portretgat wilde klimmen zwaaide deze open en kwam een verwaaide Hermelien binnen gelopen.
      ‘Hoi Rose, wat doe jij hier zo in je eentje?’ vroeg ze en probeerde haar krullerige bos haar in model te houden.
      ‘Niks, mag ik je iets vragen?’ Rosalie haalde één van de briefjes weer uit de binnenzak van haar gewaad en hield het voor aan Hermelien.
      ‘Enig idee wiens handschrift dit is?’ vroeg ze nieuwsgierig.
Hermelien pakte het briefje van haar aan en bekeek het aandachtig. Daarna trok ze haar wenkbrauw op en opende haar mond om iets te zeggen, ‘dit is het handschrift van Malfidus, is dit aan jou gericht?’ vroeg ze.
Rosalie kreeg een felle kriebel in haar buik en staarde Hermelien vol ongeloof aan, ‘hoe weet je dat het zijn handschrift is?’
      ‘Ik heb zo mijn bronnen’ antwoordde ze kortaf.
      ‘Nou is het voor jou of niet?’ ze kneep haar ogen samen, ‘Rose?’
      ‘Nee’ loog ze snel, ‘ik vond het ergens in een gang.’
      ‘Oh, oké. Je gaat er toch niet heen om te controleren of het echt van Malfidus is hè?’ vroeg Hermelien die Rosalie’s gezicht moeiteloos doorgrondde.
      ‘Nee hoor, ik was gewoon benieuwd van wie het kwam.’ Verdedigde ze zichzelf met haar beste pokerface, maar blijkbaar sprak haar gezicht boekdelen.
      ‘Ik ga mee, je gaat niet alleen straks is het een val!’ zei Hermelien streng.
      ‘Vooruit.’ Zei Rose.
Met zijn tweeën slopen ze over de zevende verdieping naar de smalle gang die omhoog leidde naar een trap. De steile wenteltrap kwam uit bij de Astronomietoren. Op de gang stonden twee eersteklassers die Hermelien en Rosalie gebiologeerd na keken. Het waren Zwadderaars. Wat moesten die in hemelsnaam om de zevende verdieping? Schoot er nog door Rose heen. De toegangsdeur naar het plateau zat niet op slot en de twee meiden liepen naar de balustrade.
Rosalie keek naar beneden, ze was blij dat ze geen hoogtevrees had want het was toch best een duizelingwekkende hoge toren.
      ‘Nou, blijkbaar is meneer te laf om te komen.’ Snoof Hermelien.
      ‘Laten we even wachten.’ Fluisterde Rose.
Een zacht briesje streek over haar huid en speelde met haar lange haar. Ze zou vaker naar de Astronomietoren moeten ’s avonds. Het was er erg aangenaam. De sterren fonkelden fel tegen de hemel en Rose vergat de tijd. Na zeker een halfuur schoof Hermelien luid met haar voet over de vloer.
      ‘Genoeg, er komt echt niemand. Dit is pure tijdverspilling.’ Ze stond op en begon de trap af te dalen.
Enigszins teleurgesteld wilde Rosalie haar volgen tot dat ze een klein stukje half afgescheurd perkament op de grond zag liggen.
      ‘’Volgende keer neem je niemand mee, beloof je dat?’’ stond er met exact hetzelfde handschrift als de eerdere berichten. Geschokt van het nieuwe briefje sloot Rose de deur achter zich en stopte het stukje perkament in haar zak. Ze was bespioneerd.
Hermelien was al halverwege het eind van de gang. De twee Zwadderaars waren vertrokken en Rose benoemde hen tot verdacht. Het kon niet anders. Er was niemand anders die hun gezien kon hebben.
      ‘Hermelien wacht!’ ze snelde naar haar toe en ging naast haar lopen.
      ‘Kijk’ ze liet haar het briefje zien.
      ‘Wees niet zo dom om in je eentje te gaan.’ zei ze bits.
      ‘Waarom niet? iemand wil mij spreken, niet jou en mij’ zei ze schouderophalend.
      ‘Ach Rose! Doe toch niet zo naïef als Malfidus of een van zijn vuile vriendjes hierachter zit kan het nooit goed zijn!’ zei ze botweg.
      ‘En waarom niet?’ snauwde Rose terwijl ze boos haar armen over elkaar sloeg en Hermelien de weg versperde.
      ‘Je kent Zwadderich toch! Het zijn allemaal doortrapte kinderen! Ze willen alleen roem en status, ze willen iets van je en dat kan niet iets leuks zijn!’ zette ze stug door.
      ‘Ik denk dat je fout zit, als ze iets met me willen uithalen dan kunnen ze dat elk moment doen en ze doen het toch al.’ Zei Rose koppig.
      ‘Wat jij wil, maar geloof me, dit gaat niet goed aflopen.’ Waarschuwde Hermelien.

Was het Malfidus of niet?....whatcha think?

Reacties (2)

  • Kauwgomjunky

    super snel verder Xx

    8 jaar geleden
  • Quies

    Ik ben er nog altijd van overtuigd dat het inderdaad Malfidus moet geweest zijn;)benieuwd of hun afspraakje nog doorgaat.. en Hermelien is echt altijd té bezorgd

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen