Foto bij Choice 217

Louis klapt de achterbak dicht als hij zijn voetbaltas heeft gepakt en samen lopen we naar het gebouw. Ik slof een beetje door het grind en sla mijn hand voor mijn mond als ik gaap. Ik ben nog moe van gisteren. Uit enthousiasme kon ik eerst niet in slaap komen nadat ik Edward en Eloise had zien zoenen. Ik kon me er nog net van weerhouden om op ze af te rennen en ze te knuffelen omdat ik zo blij voor ze was. Er klinkt een geluid van banden over het grind. Meteen kijk ik op. Het is Zac's auto en voorin zitten Zac en Mila. Louis is al gestopt met lopen en we wachten tot de auto geparkeerd staat.
"Wat leuk! Mila en Kyle zijn ook mee", zeg ik. Kyle is nu een maand oud en ik heb hem in die tussentijd zo'n drie keer gezien. Met Mila kan ik het wel goed vinden dus dat wordt vast wel gezellig deze wedstrijd.
"Ach wat een snoepje." Vertederd kijk ik naar Kyle die in de maxi cosi ligt te slapen. Met z'n vieren, nee vijven gaan we naar binnen. Louis en Zac gaan zich omkleden en Mila en ik gaan naar de kantine. De grote glazen deuren staan open voor het terras. Een paar jaar geleden is dit geheel vernieuwd en het ziet er nu ook een stuk beter aan.
"Hoe bevalt het moeder zijn?", vraag ik als we gaan zitten en Mila Kyle uit de maxi cosi pakt.
"Het is zwaar maar wel heel erg leuk. Ik had niet anders gewild. De nachten zijn wat minder leuk. Vorige week sliep hij twee nachten achter elkaar door maar jammer genoeg is hij er nog niet vanaf", antwoordt Mila. "Dus overdag ben ik vaak doodop."
"Dat kan ik me voorstellen. Sta jij 's nachts op?"
"Meestal wel omdat Zac moet werken, maar als ik vanaf deze week weer ga werken zal hij toch moeten helpen. Voor die tijd hoop ik wel dat dit mannetje eens door gaat slapen en niet zo veel overdag ligt te pitten, hè slaapkopje." Dat laatste zegt ze tegen Kyle die wakker word en naar zijn mama kijkt. Het is echt een lief jongetje met een ondeugende twinkeling in zijn ogen. "Willen Louis en jij nog geen baby?"
"Jawel en we hebben het er ook over gehad maar het kan nog wel een paar jaartjes wachten. Het heeft geen haast maar als het komt, komt het", antwoord ik. Wat heb ik dat toch mooi verwoord.
"Als het komt, komt het inderdaad. Nou snap ik het opzich wel dat het geen haast heeft. Je bent 25 en pas weer net samen met Louis." Ik knik. Dat is het nou juist precies. "Maar slik je dan de pil?"
"Niet meer. We gebruiken eigenlijk helemaal niks", bedenk ik me. Dan zou ik dus zwanger kunnen zijn. Tijd om dat helemaal uit te rekenen heb ik niet. Eigenlijk heb ik er nu geen zin in.
"Niks?""Nee, ik slikte eerst de pil maar toen besloten Aaron en ik dat ik er mee zou stoppen", antwoord ik. We krijgen het drinken dat we besteld hebben waar ik meteen een slokje van neem. "Dat was nog wel een probleem toen ik was vreemdgegaan met Louis." Ik vertel haar het verhaal kort over de morning after pil en die belangrijke zakenafspraak. "En het ergste was nog dat ik de ring kwijt was die volgende ochtend." Mila kan er wel om lachen.
"Ik ken Aaron niet maar Louis en jij passen echt als geen ander bij elkaar." Ik glimlach trots. Het is altijd geweldig om te horen al ze Louis en mij zo'n leuk koppel vinden. Ik voel twee armen om me heen en kijk meteen omhoog. Louis' gezicht hangt boven mij en lachend geef ik hem een kus.
"Succes!", wens ik hem. Zac geeft Mila en Kyle ook een kus en dan gaan ze met z'n tweeën naar de rest van het team dat al op het veld staat.
"Het wordt wel eens tijd dat Kyle een voetbalshirt krijgt, nietwaar?"
"Nou, geloof me of niet, maar Zac is door de hele stad geweest om een voetbalshirtje te zoeken." Beide lacben we. Van Eloise hoor ik soms wel eens wat een hekel Zac aan winkelen heeft. "Zonder resultaat dus is hij online gaan zoeken maar daar kon hij ook niets vinden. Allemaal net wat te groot."
"Ach, half jaartje wachten en dan vindt hij vast wel wat. Hij is nog zo klein." Alle twee kijken we vertederd naar Kyle die met zijn knuffel bezig is. Hij is echt nog heel klein. Pas als het fluitsignaal klinkt kijken we beide op en is de wedstrijd begonnen.

's Avonds laat zitten we in de auto op de terugweg naar huis. Eerst zijn we nog langs Louis' ouders geweest en vervolgens mijn ouders. Mijn moeder heeft zich nog verontschuldigt voor de laatste keer maar ik heb haar gezegd dat het al lang goed en vergeten was. Het is stil in de auto en nu heb ik mooi de tijd om dat even uit te rekenen. Ik ben net ongesteld geweest afgelopen dagen wat betekent dat ik twee weken geleden mijn ovulatie had. En zes weken geleden had ik mijn ovulatie. Ik denk goed na en reken het in gedachte uit.
"Waar denk je aan? Ik hoor je hersens tot hier kraken", zegt Louis. Ik krijg het maar net mee wat hij zegt.
"Ik reken." Ik hef mijn hand op ten teken dat hij even stil moet zijn. Dus als het klopt... "We hebben zo'n vijf keer tijdens mijn eisprong seks gehad", zeg ik hardop. Louis kijkt mij geschrokken aan.
"Je zou toch niet zwanger zijn?", vraagt hij. Uit zijn stem kan ik niet goed uitmaken of zijn geschrokken reactie positief of negatief is.
"Ik weet het niet. Grote kans van wel", zucht ik. Ik zeg wel zo mooi dat als het komt, komt het maar het zou wel een stuk makkelijker zijn als het nog even op zich laat wachten.
"Ik zorg morgenochtend voordat ik naar m'n werk ga, dat je een test hebt", regelt Louis. Zou hij het stiekem heel graag willen? Het zou toch veel te vroeg zijn?
"Uh ja... Is goed."
"Misschien voelde je je gisteravond daarom misselijk."
"Misschien." Eerlijk gezegd zie ik nu al op tegen morgen.

Volgende hoofdstuk weer bij 80 kudo's? Ik zal jullie weer zeggen dat niks voorspelbaar is!

Reacties (30)

 • agirlx

  uuuh benieuwd of ze zwanger is!

  6 jaar geleden
 • LStyles212

  een vriendin van mn moeder was ook zwanger en werd toch ongesteld, ze kwam der pas achter dat ze zwanger was toen ze ging bevallen, dus het zou heel goed kunnen

  6 jaar geleden
 • CandyFloss

  maar hiet is voorspelbaar dat ze zwanger is, maar dan is ze niet zwanger. Maar als het voorspelbare onverspelbaar is, omdat niemand het verwacht. is ze zwanger. Toch?

  6 jaar geleden
 • Nisssie

  Of ze is zwanger en zegt niks tegen Louis en laat abortus plegenxD
  Maar je kan ook bloed verliezen tijdens een zwangerschap.
  Kijken mensen hier nooit naar I didn't know I was pregnant??

  6 jaar geleden
 • IronRainbow

  Inderdaad, je krijgt je maandstonden niet nadat je bevrucht wordt? Dus kan ze niet zwanger zijn.

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen