Foto bij 19. Niall ~ Dollface1993

"Mam, waar is die oude spijkerbroek van mij?!" Ik stommel naar beneden en zwaai de deur van de woonkamer open.
"Welke?" Ze zit op de bank en kijkt op van haar boek.
"Die versleten oude jeans van mij."
"Waar die gaten in zaten bedoel je?" Ik knik. "Die heb ik vorige week weggegooid."
"Weggegooid?! Je weet godverdomme dat ik dat niet wil! Waarom gooi je mijn kleren weg zonder toestemming?!"
"Omdat die kapot was. Daar laat ik jou niet meer in rond lopen."
"Maar nu heb ik die nodig want ik ga naar Niall en hij zei dat ik wel eens heel erg vies kon worden."
"Wat gaan jullie doen?"
"Weet ik niet, maar ik wil mijn jeans hebben dus regel dat maar", zeg ik boos. Wie durft er dan ook mijn kleren weg te gooien? Is ze van de ratten besnuffeld?
"Je denkt toch niet dat ik kan toveren? Zoek maar wat anders uit." Ze blijft kalm, iets waar ik echt niet tegen kan. Kwaad draai ik me om en storm ik de trap weer op. De deur heb ik hard achter me dicht geslagen. De vorige keer heeft ze zoiets ook al gedaan met een vest. Ze snapt ook echt niet dat ik die oude kleren kan gebruiken voor als ik iets ga doen dat ze vies mogen worden.

Drie kwartier later sta ik bij Niall in de achtertuin en zijn we de schuur aan het verven. Het dak wordt donkerblauw, de zijkanten licht blauw en de kozijnen rond het raampje worden wit. Dan gaan we straks de poort van het achtertuin nog rood verven en dan zijn we klaar. In de schuur staan zeker nog zo'n tien andere potten verf. Niall is van de ene kant van de stad naar de andere kant verhuist. Niet erg ver dus en gelukkig ietsje dichter bij mij. Maar nu moet wel nog alles in het huis gedaan worden. Verven, verbouwen, inrichten. Ik vind het wel gezellig om zo te verven. Niall is honderuit aan het vertellen over iets wat hij dit weekend weer heeft meegemaakt met wat vrienden van hem toen hij uitgegaan is. Het deurtje van het schuurtje staat open als ik de kozijn van de deur wit schilder. Mijn oog valt op de rode, gele, oranje en groene verfpotten die open staan in de schuur. Niall staat nietsvermoedend en erg onschuldig te verven. Wat zou hij er van vinden als hij er dadelijk als een regenboogje uit ziet? Ik dompel een kwast in de rode verf en smijt het vervolgens op Niall. De klodders komen op zijn shirt, zijn bovenarm en zelfs in zijn haar terecht. Lachend sta ik erbij, maar als hij zich naar mij omdraait vlucht ik de schuur in. Ik neem de verfpotten en een paar kwasten bij elkaar en dompel ze allemaal in de verschillende kleurtjes. Hij verschijnt in de deuropening en meteen val ik hem aan door nog meer klodders verf op hem te gooien.
"Kelly!" Lachend dompel ik er een nieuwe kwast in. Hij weert zich met zijn handen maar dat heeft niet veel zin. "Kel, mijn ouders- Aah! Dit was genoeg!" Hij komt op me af en gooit meteen de halve pot over me heen. Het wordt een heel gevecht waarin we door de tuin achter elkaar aan rennen en helemaal onder de verf komen te zitten.

Na een tijdje valt Niall op me neer op de grond en lacht hij naar me.
"Je ziet er mooi uit, smurfje." Hij had daarnet een hele pot blauwe verf over me heen gegooid.
"Van me af", beveel ik hem. Grijnzend blijft hij liggen tot ik hem van me af duw. Ik grijp naar de rode pot die ik over hem heen wil gooien, maar er komt niet meer uit dan nog een paar klodders. Oeps, die is dus helemaal op! Niall staat ook op en legt zijn armen om mijn middel, zijn handen op mijn kont. Hij ondersteunt me zodat ik omhoog kan springen en mijn benen om hem heen kan klemmen.
"Nog steeds ben je een lekker ding onder al die kleuren."
"Wat nou..."
"Als we hier..."
"Ja..." We denken beide aan hetzelfde.
"Nee, de hele buurt kan ons zien zo."
"Laten we terug gaan naar waar we begonnen", wenk ik naar de schuur. Grijnzend loopt Niall, met mij om zijn middel, naar de schuur, de hele vieze, gekleurde tuin achterlatend. We beginnen al aan elkaars kleren te sjorren en halen onze lippen niet meer van elkaar af. Plots klinkt er getoeter en horen we een auto. Niall laat me los en steekt zijn hoofd om de deur van de schuur.
"Shit! Mijn ouders!"

Reacties (2)

  • agirlx

    stomme ouders ..

    8 jaar geleden
  • Nandoslove

    Hahaha mooi geschreven! Xx

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen