"My first year at Hogwarts, hopefully without pranks from my twin brother James"

Het was een mooie zonnige dag in September. Een meisje met lang pikzwart stijl haar was in haar kamer, ze staarde uit het raam naar buiten toen ze en luid geschreeuw hoorde beneden. Ze rolde met haar ogen en zuchtte diep. "Ja ik kom al." Het meisje hete Liza, ze had een broer genaamd James. Liza en James waren een tweeling, alleen was zij vijf minuten jonger dan hem. Vandaag zou ze voor het eerst naar Zweinstein gaan samen met haar broer, ze had er erg veel zin in, maar ze hoopte natuurlijk wel dat ze niet samen met hem in een afdeling zou komen. Langzaam liep Liza naar beneden toe en zo als gewoonlijk stonden haar beide ouders te wachten. "Weet je waar je broer is?" vroeg haar moeder. "Hoe moet ik nou weten waar hij is?" Sprak ze een beetje bot. "Sla niet zo'n toon aan tegen je moeder jongedame," sprak haar vader een beetje streng. Liza rolde even met haar ogen en riep keihard haar broers naam. Na tien minuten kwam hij eindelijk beneden. "Wil je soms dat we te laat komen?" zei Liza. "Maak je niet druk zusje," sprak James toen hij eindelijk beneden was. Al snel gingen ze de auto in en reden op weg naar het Kings Cross Station.

Toen ze er eindelijk aan kwamen ging ze naar perron negen en tien. "We gaan met jullie mee," zei haar moeder. Liza zuchtte even en hield haar hand stevig vast bij haar karretje, ze zag hoe haar moeder ook het karretje vast hield en samen reden ze door de muur, voor een moment was het donker. Toen scheen de licht en het eerste wat je opmerkte was natuurlijk de grote rode trein 'The Hogwarts express' met deze trein zou ze naar Hogwarts gaan. Even keek ze om hoog en daar zag ze het bordje waarop stond 'perron 9 3/4', een glimlach sierde haar lippen. Ze keek achter om en zag haar broer die samen met haar vader uit de muur kwam. "Oke ga snel de trein in," zei haar moeder en pushte haar richting de trein. Liza liet zich gewoon pushen deze keer en samen met haar broer gingen ze richting de trein lopen. Liza zag dat vele kinderen afscheid namen van hun ouders, voor even waren de ogen van Liza op een jongen met witblond haar en een meisje met beetje bruin/blond haar gericht. Ze zijn vast ook eerste jaar, bedacht Liza zich.
Liza was zo in gedachten weg gezonken dat ze de fluitje niet hoorde. Toen ze de fluit nog een keer hoorde schoot ze uit haar gedachte en rende snel de trein in en zocht naar haar broer die in een coupe zat samen met een jongen met zwart haar en een meisje met een lang rood haar. Ze begroette die twee even en ging toen naast het meisje zitten, bij het raam. "Kon je niet op me wachten," zei ze nog tegen haar broer. Haar broer keek even haar aan en haalde zijn schouders op. Liza ergerde zich echt aan hem, ze wende terug naar het raam en zag hoe haar ouders naar haar zwaaide. Even zwaaide ze terug en voelde hoe de Hogwarts express begon te bewegen. Al snel zag Liza haar ouders niet meer, ze was vrij. Vrij van haar ouders en nu zou haar leuke school jaar op Hogwarts beginnen.

Reacties (2)

 • Ice_Queen

  Ahhh, dat is heel lief van je dank je <3

  8 jaar geleden
 • IfYouWereGay

  Oeww, snel verder, ik heb een abbootje genomen.
  Normaal lees ik niet echt Harry Potter- verhalen, maar voor jou wil ik een uitzondering maken :3 x

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen