"It's just awesome on the train''

Liza was al snel in een gesprek gewikkeld met het rood harige meisje, ze noemde zich Lily Evans. Meteen voelde Liza al een klik met haar, ze waren aan het bespreken over hun thuis leven. Lily was een meisje met dreuzelouders, er was een smerig woord voor die echte zuiverbloeden zeggen, 'mudblood'. Liza luisterde geintereseerd naar Lily en over haar leven als meisje met dreuzelouders. Via haar ooghoek zag ze dat ze vele huizen passeerden. "Dus is die jongen is jouw broer?" Lily wees op James. Ze slaakte een diepe zucht en knikte naar haar. "Jammer genoeg wel!" Lily keek naar James met een soort van blik in haar ogen ik-mag-jouw-niet. Zij had het al snel door en keek Lily aan. "Dan ben je niet de enige" zei ze tegen haar om de blik van Lily te beantwoorden. Lily glimlacht naar haar en zij glimlachte terug. Haar broer en de jongen die zich als Sirius Black had voorgesteld hadden meteen een chemie. Liza schudde haar hoofd en rolde haar ogen tegelijkertijd. [Jongens. Ze snapte niet waarom hun nou meteen aan het berammen zijn van snode plannen.
Niet veel later ging de coupe deur weer open, deze keer was het een hele kleine jongen. Hij keek een beetje angstig om zich heen en was aan het bibberen. Haar broer en Sirius moesten zich inhouden om niet te lachen, maar grijnsde naar de jongen. "Hallo, kan ik hier plaatsnemen, want alles is bezet!" zei de jongen. Een glimlach sierde haar gelaatstrekken. "Van mij ga je wel zitten" sprak ze vriendelijk. James en Sirius gingen niet op in en dus was de jongen wat blij dat die bij hun mocht komen in de coupe "Hoe heet je? "vroeg Liza aan hem. De jongen liep slungelig naar binnen en nam plaats tegenover haar en Lily. "Mijn naam is Peter Pettigrew" zei hij een beetje verlegen. "Aangenaam, mijn naam is Liza Potter en dat is mijn broer James" zei ze tegen hem en wees op de jongen met verwarrende zwarte haren. Lily had geglimlach naar de jongen en had zich zelf ook beleefd voorgesteld. Alleen Sirius deed dit niet. "He Black moet je niet ook voorstellen?" bitste ze tegen Sirius. Sirius keek Liza even aan en begreep niet echt waarom, totdat hij de kleine jongen zag. Sirius stelde zich heel nonchalant voor en ging al snel weer met James in gesprek. Die Black leek soms nu echt weg te kwijnen leek het wel
Langzaam maar zeker was de omgeving veranderd, de huizen maakte plaats voor iets groens: bomen, vele bomen, maar ook prachtige landschappen. De donkere wolken verdwenen en dat maakte plaats voor nu een heldere blauwe lucht, de zon scheen hoog aan de horizon het was gewoon een prachtig uitzicht om naar te kijken. Sirius en James negeerde Peter gewoon. Liza had geen idee wat ze tegen Peter moest gaan zeggen en zat gewoon stil, Lily daarin tegen probeerde wel een gesprek aan te gaan met Peter, maar wel weinig. Peter was niet echt een prater. Na een paar minuten hoorde ze een stem, een stem van een oude vrouw. Ze deed de coupe open en glimlachte heel erg vriendelijk. "Anything from the trollie dear's?" vroeg ze aan iedereen die in de coupe was. Meteen waren Sirius en James gestopt met hun gepraat en keek de oude dame aan. Ze keken beide heel gretig naar al het snoep die ze op de trollie had. Liza zuchtte en rolde haar ogen, ze haalde uit haar zak een paar galjoenen uit haar zak. "Wil je ook wat Lily, Peter?" vroeg ze eerst aan hun. Lily schudde dat ze niet hoefde, maar Peter daarin tegen wel, ze glimlachte even naar hem. "Hmm drie chocokikkers, bakje smekkies in alle smaken, keteldrop en vier pompoentaarten" zei ze tegen de trollie dame. Ze gaf haar het geld en kreeg toen het snoepgoed. "En wij dan?" James en Sirius keken haar verbaasd aan. "Jij hebt je eigen geld" zei ze tegen James en stak haar tong uit. James snoof en keek de trollie dame aan en nam ook een paar dingen, alleen voor hem en Sirius. De trollie dame deed de coupe deur dicht en ging weer verder met haar ronde.

Iedereen had het nu erg gezellig, nu waren ze gezamelijk met z'n vijfen in gesprek gewikkeld. Ze waren aan het praten over Zweinstein en welke afdelingen zouden komen. "Het zou mij niks verbazen James als jij in Slytherin kwam" ze grijnsde naar haar broer even. "Nou geloof me zussie, eerder jij" en grijnsde naar haar terug. Liza keek nep beledigd naar haar broer en sloeg haar armen overelkaar en pruilde lichtelijk. James lach meteen in een deuk. "Jij ook altijd met je pruilerigheid" zei hij. Liza glimlachte daarna meteen en keek richting Sirius. "Waar denk jij dat je komt?" vroeg ze aan hem. Er was iets aan deze jongen waardoor ze hem niet echt mocht, zou vast te maken hebben dat die veel te veel op haar broer leek. "Nou geen Slytherin" zei hij al snel. "Ooh? Why not? Jou hele familie zit toch in Slytherin of heb ik dat mis?" zei ze. Ja, Liza was nu even aan de nieuwsgierig kant opgegaan. "Jemig waarom vraag je dat aan hem?" zei James tegen Liza. "Je hoeft niet op te antwoorden" zei hij snel richting Sirius. Sirius keek James aan en knikte dankbaar.
Liza zuchtte en haalde toen maar haar schouders op. Nog even wachten en dan zou Zweinstein in zicht zijn. "Misschien handig als we ons nu gaan omkleden?" zei Lily en keek iedereen aan. Iedereen knikte instemmend en al snel vertrokken de jongens, samen met hun Hogwarts kledij. Zij en Lily bleven achter in de coupe om zich om te kleden.

Tien minuten later zaten ze weer gezamelijk in de coupe en keken allemaal uit het raam naar buiten. Het was al pikkedonker, langzaam zag je iets in het zicht. Heel verweg zag je een kasteel, dat zou Hogwarts wel wezen. De trein begon vaart te minderen,dat betekende dat ze aangekomen waren. "Iedereen uitstappen, laat je spullen buiten staan, iemand zal ze gaan ophalen" sprak iemand door de luidsprekers. Liza trok even haar wenkbrauw op net als de rest in de coupe. Oke? Het zal wel De trein kwam eindelijk tot stilstand. Liza, James, Lily, Sirius en Peter stapten rustig uit de trein, samen met hun spullen. Ze zagen een hoopje vol met andere koffers en dieren in kooien staan. Heel rustig legde ze daar ook hun spullen bij. Opeens hoorde ze een zware stem, een zwarte stem riep iets. "Eerstejaars hier heen!" Liza keek haar broer en de rest aan en knikte. Met z'n allen liepen ze op de stem af. Een reus stond voor haar en de rest van de eerstejaars. De meeste keken angstig, ook Peter. Zij en Lily keken gewoon heel rustig en vriendelijk. "Volg me" zei de reus. Iedereen begon de reus te volgen, ze gingen per boot. "Vier in één boot" zei de reus. Meteen gingen Lily, James, zij en Sirius samen in een boot. Peter moest samen met de witblonde jongen en de bruin/blonde meisje die Liza eerder had gezien op perron negen driekwart delen, samen met nog een jongen met slap zwart haar. De bootjes vertrokken eindelijk, nu was Liza er bijna. Nog even dan was ze echt op Zweinstein. [Hoe zou het van binnen uit zien? Die gedachte die ze had, hadden heel waarschijnlijk ook de meeste andere eerstejaars.

Reacties (1)

  • IfYouWereGay

    Oeww:Dze gaat nog ruzie krijgen met Sirius, ik zeg het je! :p x

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen